Engelsksprogede lejere får større sikkerhed på boligmarkedet
Nu skal en autoriseret oversættelse skabe mere tryghed, så de mange lejere, der ikke taler dansk, f.eks. udenlandske studerende, har mulighed for at indgå juridisk bindende autoriserede lejekontrakter på engelsk.
Hvis en person, der udlejer sin bolig, ønsker at benytte en blanket til udlejning, skal den være autoriseret. Det fremgår af lejeloven. Hidtil har den autoriserede blanket dog kun eksisteret på dansk, og det har skabt uklare rammer for den voksende gruppe af lejere, der ikke taler eller skriver dansk.
Flere professionelle udlejere har gennem årene vedlagt den autoriserede danske lejeblanket en uautoriseret engelsk oversættelse af hensyn til lejernes forståelse. Denne oversættelse er dog ikke juridisk bindende og kan derfor give en følelse af falsk tryghed.
Derfor har både borgere og udlejere gennem tiden henvendt sig til Social- og Boligministeriet med ønske om, at man fra ministeriets side udgiver en autoriseret engelsksproget blanket for lejekontrakter. Det ønske bliver nu opfyldt.
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen siger:
"Manglen på en officiel engelsk lejekontrakt har gennem flere år været et reelt problem. Især for udenlandske studerende og expats, som har været tvunget til at indgå lejekontrakter uden reelt at vide, hvad der stod i dem - men også for udlejere. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan skabe mere klare rammer for alle parter og sikre deres rettigheder bedre. En autoriseret engelsk oversættelse skaber større sikkerhed for lejere - uanset oprindelse."
Bekendtgørelsen med den engelsksprogede blanket er netop sendt i høring. Af bekendtgørelsen fremgår det, at der vil være valgfrihed for anvendelse af enten den danske eller den engelske blanket til privat udlejning, og at det er den, der skal udfylde lejekontrakten (typisk udlejeren), der skal vælge mellem de to versioner.
Bekendtgørelsen er udarbejdet efter forhandling med landsomfattende sammenslutninger af grundejer- og lejerorganisationer.
Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft i første kvartal af 2025.
Nøgleord
Links
Følg pressemeddelelser fra Social- og Boligministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Social- og Boligministeriet
Julehjælpen til udsatte familier firedobles15.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen har sammen med et flertal af Folketingets partier besluttet at give 20 mio. kr. ekstra i julehjælp til udsatte familier.
Social- og boligministeren ændrer lovforslag om forældrefremmedgørelse6.12.2024 09:07:03 CET | Pressemeddelelse
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen har lyttet til kritikken og skærper nu lovforslag, der skal forhindre samværschikane og forældrefremmedgørelse i familier, hvor forældrene er i konflikt med hinanden. Lovforslaget ventes vedtaget inden jul.
Social- og boligminister tager første skridt for at sikre borgere i almene boliger bedre adgang til sundhed3.12.2024 08:52:57 CET | Pressemeddelelse
Med en ny bekendtgørelse ændrer social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen reglerne for, hvornår en almen boligforening kan etablere erhvervslokaler. Det gør det nemmere at sikre borgernære sundhedstilbud.
Stort dyk i antallet af parallelsamfund1.12.2024 20:03:39 CET | Pressemeddelelse
Der er kommet markant færre parallelsamfundsområder og udsatte boligområder sammenlignet med sidste år.
Aftale om undersøgelse af ægteskaber med mindreårige er på plads27.11.2024 11:02:48 CET | Pressemeddelelse
Undersøgelsen kommer både til at se på ægteskaber, som er indgået for flere årtier siden, og anerkendelse af ægteskaber, som er indgået de senere år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum