Engelsksprogede lejere får større sikkerhed på boligmarkedet
Nu skal en autoriseret oversættelse skabe mere tryghed, så de mange lejere, der ikke taler dansk, f.eks. udenlandske studerende, har mulighed for at indgå juridisk bindende autoriserede lejekontrakter på engelsk.
Hvis en person, der udlejer sin bolig, ønsker at benytte en blanket til udlejning, skal den være autoriseret. Det fremgår af lejeloven. Hidtil har den autoriserede blanket dog kun eksisteret på dansk, og det har skabt uklare rammer for den voksende gruppe af lejere, der ikke taler eller skriver dansk.
Flere professionelle udlejere har gennem årene vedlagt den autoriserede danske lejeblanket en uautoriseret engelsk oversættelse af hensyn til lejernes forståelse. Denne oversættelse er dog ikke juridisk bindende og kan derfor give en følelse af falsk tryghed.
Derfor har både borgere og udlejere gennem tiden henvendt sig til Social- og Boligministeriet med ønske om, at man fra ministeriets side udgiver en autoriseret engelsksproget blanket for lejekontrakter. Det ønske bliver nu opfyldt.
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen siger:
"Manglen på en officiel engelsk lejekontrakt har gennem flere år været et reelt problem. Især for udenlandske studerende og expats, som har været tvunget til at indgå lejekontrakter uden reelt at vide, hvad der stod i dem - men også for udlejere. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan skabe mere klare rammer for alle parter og sikre deres rettigheder bedre. En autoriseret engelsk oversættelse skaber større sikkerhed for lejere - uanset oprindelse."
Bekendtgørelsen med den engelsksprogede blanket er netop sendt i høring. Af bekendtgørelsen fremgår det, at der vil være valgfrihed for anvendelse af enten den danske eller den engelske blanket til privat udlejning, og at det er den, der skal udfylde lejekontrakten (typisk udlejeren), der skal vælge mellem de to versioner.
Bekendtgørelsen er udarbejdet efter forhandling med landsomfattende sammenslutninger af grundejer- og lejerorganisationer.
Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft i første kvartal af 2025.
Nøgleord
Links
Følg pressemeddelelser fra Social- og Boligministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Social- og Boligministeriet
Social- og boligministeren nedsætter arbejdsgruppe om levevilkår for personer, der sælger sex20.5.2025 14:52:01 CEST | Pressemeddelelse
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen nedsætter nu en arbejdsgruppe, der skal undersøge levevilkår for personer, der sælger sex.
Regeringen vil gøre op med ret og pligt for de allermest udsatte borgere16.5.2025 10:40:00 CEST | Pressemeddelelse
Med et nyt udspil til en værdighedsreform lægger regeringen op til et paradigmeskifte i socialpolitikken. De mest udsatte borgere skal fritages fra en række krav og sanktioner. Og i stedet mødes med mere omsorg og hjælp, der hvor de er.
Invitation til pressemøde om kommende værdighedsreform15.5.2025 15:21:55 CEST | Presseinvitation
Regeringen præsenterer sit udspil til en kommende værdighedsreform fredag klokken 10.40 på Vesterbro. Udspillet lægger op til et paradigmeskifte i socialpolitikken
Tilskud til istandsættelse og ombygning i Danmarks landsbyer7.4.2025 14:18:51 CEST | Pressemeddelelse
53 kommuner har fået del i Landsbyfornyelsespuljens i alt 117 mio. kr., som skal sætte gang i udviklingen af landsbyer til glæde for både nuværende og kommende beboere.
Fire ud af ti danskere laver frivilligt arbejde3.3.2025 06:06:23 CET | Pressemeddelelse
Der er kommet flere danskere til, der har lyst til at give en hånd med, når det gælder frivilligt arbejde. Stigningen i danskernes frivillige arbejde er især markant inden for idræt og det sociale område.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum