Er din ladeboks offentligt tilgængelig?
Kender du typen, der hellere kører fem kilometer for at finde billig opladning til elbilen end at snuppe lynladeren på en tankstation? Som ejer af en ladeboks kan du stille din boks offentligt tilgængelig – og hjælpe naboen med at få svigermor hjem igen.
Julen er tid til samvær med familiemedlemmer, og nogle af dem kommer kørende langvejs fra i elbil. Har du ikke selv en elbil og en ladeboks på husmuren, kan julefreden dog risikere at blive erstattet af logistik i søgen efter en ladestander – og en god pris.
Har du derimod en ladeboks derhjemme, kan du nemt give lidt næstekærlighed og hjælpe naboens svigermor med at komme hjem igen.
- Det er meget nemt at stille sin ladeboks offentligt tilgængelig. Helt lavpraktisk kræver det en ladeboks, der er kompatibel med Monta-appen og en godkendt installation. Kan disse to ting krydses af, er det egentlig bare en indstilling i appen, du skal vælge, fortæller Maria Liv Varnild, der er rådgiver og teamleder for ladestandere hos Energi Fyn.
Monta er en app, der kan bruges til at styre og planlægge opladning.
For eller imod? Opladning på privat ladeboks deler vandene
Hvis du har en ladeboks derhjemme, er der flere fordele ved at gøre boksen offentligt tilgængelig – både for nabolaget og for dig selv, fortæller Energi Fyns laderådgiver:
- Du kan selv indstille, hvilket tidsrum på dagen, at ladeboksen skal være tilgængelig, og så gør Montas system det nemt og enkelt at få betalingen for opladningen. Så det kan give stor værdi for dine naboer, lyder det fra Maria Liv Varnild.
To tredjedele af elbilejerne har erhvervet sig en ladeboks, og det skaber i sig selv potentiale for ekstra lademuligheder rundt omkring i landet. Men lysten til at dele med offentligheden er dog ikke stor.
- I en undersøgelse fra november kan vi se, at 63% af de danske elbilejere svarer nej til idéen om at stille deres ladeboks til rådighed for andre. Men næsten 82% svarer, at de enten gerne vil eller vil overveje at lade på en andens private boks, så der er bestemt en interesse for opladning hos private, slutter Maria Liv Varnild fra Energi Fyn.
Kunne du finde på at stille din egen ladeboks tilgængelig for offentligheden?
Ja | Måske | Nej |
6,5% | 30,6% | 62,9% |
Kunne du forestille dig at lade på en andens private ladeboks?
Vil gerne lade på en privat boks | Vil måske overveje at lade på en privat boks | Vil slet ikke bruge en privat boks |
27,5% |
54,1% | 18,4% |
(Analysen er gennemført i november 2024 af A&B Analyse A/S i Danmarkspanelet med et repræsentativt udsnit af danske hybridbil- eller elbilejere. 201 hybrid- eller elbilejere deltog i undersøgelsen.)
Nøgleord
Kontakter
Betina JørgensenPressekontaktEnergi Fyn
Tlf:+4528700392bej@energifyn.dkBilleder
Om Energi Fyn
Energi Fyn er en moderne energikoncern ejet af 220.000 fynske andelshavere.
Vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem blandt andet via projekter inden for elektrificering, solceller, vindmøller, elbiler, varmepumper og energirådgivning.
Vi sælger el, naturgas, varmepumper og ladeløsninger. Vi udruller fibernet på Fyn og tilbyder forskellige bredbåndsløsninger. Vi etablerer og driver gadebelysningen i flere kommuner på Fyn, ligesom vi etablerer andre former for ude- og effektbelysning. Herudover håndterer vi afregning og kundeservice for flere forsyninger på Fyn.
Energi Fyns datterselskab, Vores Elnet, ejer og driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn og har stort fokus på at udbygge elnettet, så vi også i fremtiden har et robust og stabilt elforsyningsnet, der understøtter den grønne omstilling.
Vi investerer i forskning, kultur og udvikling blandt andet via vores to fonde, som hvert år uddeler midler til projekter, der er til gavn for fynboerne og Fyn.
Vores hovedsæde er placeret i Odense, hvor vi beskæftiger over 420 medarbejdere på en række fagområder inden for teknik, it, administration, økonomi, kundeservice med mere.
Følg pressemeddelelser fra Energi Fyn
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energi Fyn
Høje og svingende elpriser20.1.2025 13:09:48 CET | Pressemeddelelse
Dagen i dag byder på høje og meget svingende elpriser. Der er mere end 4 kroner i forskel på den billigst og den dyreste pris pr. kilowatttime i løbet af dagen. I morgen tirsdag igen lavere priser.
78% af danskerne ved stadig ikke, hvor strømmen kommer fra16.1.2025 13:13:33 CET | Pressemeddelelse
Elprisen fik ekstra opmærksomhed i december 2024, men hvad ved danskerne egentlig om strømproduktion og priser?
Energi Fyn advarer kunderne: Vores navn bliver brugt uden tilladelse16.12.2024 08:30:18 CET | Pressemeddelelse
Kunder, der er forvirrede, nervøse eller i direkte panik. Energi Fyn har den seneste måned modtaget flere og flere opkald fra kunder, der gerne vil flyttes tilbage til energiselskabet, efter at andre elselskaber har snydt sig til at oprette en elaftale i deres navn uden accept.
Højeste el-prisen siden 202211.12.2024 13:46:21 CET | Pressemeddelelse
Torsdag slår elprisen rekord og nærmer sig 11 kroner inklusiv afgifter og tariffer. Elprisen har ikke været så høj siden energikrisen i 2022. Forklaringen skal findes i vejret.
Onsdag byder på meget svingende elpriser11.12.2024 08:55:14 CET | Pressemeddelelse
Onsdag bliver en grå og kold decemberdag med meget svingende elpriser. Der er mere end 3 kroner i forskel på den billigst og den dyreste pris pr. kilowatttime i løbet af onsdagsdøgnet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum