Dansk startup baner vejen for fremtidens fødevarer på rekordtid

Del

Den danske startup Nocla har på under ét år opnået B Corp Pending-status – et skridt, der placerer dem tættere på en ny generation af virksomheder, der sætter bæredygtighed og ansvarlighed i centrum. Med fokus på fermenterede smagsgivere retter virksomheden sig mod professionelle køkkener og fødevareproducenter, der ønsker at kombinere ansvarlighed med god smag.

B Corp Pending er en midlertidig status, der kan opnås af unge virksomheder, som allerede arbejder efter høje standarder om social ansvarlighed og miljømæssig bæredygtighed. Stiftet i begyndelsen af 2024 har Nocla på rekordtid positioneret sig som pioner inden for fermentering og bæredygtig innovation.

CEO Morten Ammentorp Nielsen ser arbejdet mod fuld B Corp certificering som en central del af virksomhedens kerne. ”Det er vores forpligtelse til ikke bare at leve efter, men også løbende at forbedre de højeste standarder i fødevareindustrien,” siger Morten Ammentorp Nielsen. ”Vi vil bevise at unik smag og bæredygtighed kan gå hånd i hånd – også i stor skala.”

Ny generation af ansvarlige fødevarer

Bæredygtighed er et uomgængeligt krav i fødevareindustrien og med Grøn Trepart på dagsordenen er der brug for konkrete løsninger, der kan understøtte den plantebaseret fødevareproduktion. Nocla viser vejen ved at tilbyde fermenteringsbaserede produkter, der taler direkte til professionelle køkkener og fødevareproducenter – en vigtig målgruppe i arbejdet med at reducere klimabelastningen.

Vi er køreklar med løsninger, der hjælper aktører i fødevareindustrien med at opfylde bæredygtighedsmål uden at gå på kompromis med smagen,” siger Morten Ammentorp Nielsen.

En global bevægelse for forandring

B Corp-certificeringen betragtes som guldstandarden for virksomheder, der ønsker at bidrage til en mere ansvarlig verden. Virksomheden bliver vurderet som helhed og certificeringen stiller strenge krav om høj social og miljømæssig præstation, gennemsigtighed og ansvarlighed.

Ansvarlighed er en del af Noclas DNA og det gennemsyrer alle virksomhedens
aspekter,” fortæller Morten Ammentorp Nielsen. ”Som en del af B Corp-bevægelsen
handler det ikke om at være den bedste virksomhed i verden – men den bedste
virksomhed for verden.”

Nu arbejder Nocla målrettet mod fuld certificering i 2025, så de kan blive en aktiv del i den globale bevægelse af B Corps, der bruger forretning til at skabe positiv forandring.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Nocla A/S

Nocla er en innovativ fødevarevirksomhed, der specialiserer sig i bæredygtige
fermenterede smagsgivere til professionelle køkkener og fødevareproducenter.
Fælles for Noclas produkter er:

  • Fantastisk smag
  • Lavt klimaaftryk
  • De bedste danske økologiske råvarer
  • Ingen E-numre (clean label)
  • Egen produktion
  • Fair pris

Links til hjemmeside:
https://nocla.bio/

Følg pressemeddelelser fra Nocla A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nocla A/S

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye