REBOOT 2024: Bæredygtighed blev til business
Bæredygtighed kan virke som en uoverskuelig udfordring, men på REBOOT 2024 blev det tydeligt, at det i stedet kan blive en konkret og værdiskabende strategi. Eventet samlede eksperter, udstillere og værktøjer, der gjorde vejen mod grøn omstilling både håndgribelig og inspirerende.
Hvordan gør vi bæredygtighed til mere end bare et buzzword? Hvordan navigerer vi i krav, reguleringer og forbrugerforventninger? Og hvordan skaber vi vækst med et grønt mindset?
Det – og mange andre spørgsmål – blev der arbejdet hårdt på at besvare under REBOOT, da Danmarks førende bæredygtighedsevent for virksomheder blev afviklet på Odense Congress Center den 20.-21. november.
Her var virksomheder, eksperter og beslutningstagere samlet om ét fælles mål: At gøre den grønne omstilling håndgribelig, konkret og profitabel. Der blev udvekslet idéer, skabt forbindelser og delt indsigt på tværs af brancher i et rum fyldt med engagement og vilje til at handle.
- Grøn omstilling kan virke uoverskueligt, men REBOOT handler om at vise, at det kan lade sig gøre. Derfor havde vi samlet en vidensbank af eksperter og udstillere, der stod klar til at hjælpe virksomheder i gang eller videre med deres bæredygtighedsrejse. Og årets event har bekræftet os i, at der er en stor interesse for ny viden og samarbejder, der kan styrke virksomhedernes grønne ambitioner, siger Kristian Nordfred Hansen, projektleder for REBOOT.
Signe Vestergaard Bansø fra Odense Klimapartnerskab, hovedsponsor bag REBOOT, stemmer i:
- Jeg er imponeret over den gejst og det gåpåmod, jeg har oplevet fra deltagerne på REBOOT. Det er inspirerende at se, hvordan alle kan og vil gøre en forskel – noget, vi også tydeligt mærker i Odense Klimapartnerskab, hvor antallet af medlemmer er vokset markant i år.
Konferenceprogram med stor opbakning
Et af årets helt store trækplastre var det omfattende konferenceprogram, som leverede et væld af inspirerende oplæg, dybdegående debatter og interaktive workshops. Med fokus på aktuelle temaer som Net Zero, cirkulær økonomi og bæredygtige forsyningskæder gav programmet både indsigt og konkrete værktøjer til at handle på tidens udfordringer.
På scenen var nogle af landets mest erfarne eksperter og branchefolk, som delte deres perspektiver på, hvordan virksomheder kan navigere i den grønne omstilling og samtidig styrke deres konkurrenceevne.
- Konferenceprogrammet var et stærkt eksempel på, hvordan inspiration og praktisk viden går hånd i hånd. Deltagerne gik herfra med konkrete løsninger og nye idéer, som de kan implementere direkte i deres virksomheder – en afgørende del af at drive den grønne omstilling fremad, siger Kristian Nordfred Hansen.
Programmet satte desuden fokus på best practice-eksempler, hvor virksomheder, der allerede er langt i deres grønne omstilling, delte erfaringer og succeser. Det gav deltagerne mulighed for at se, hvordan innovative løsninger kan omsættes til vækst og værdi på bundlinjen – samtidig med, at de bidrager positivt til samfundet og klimaet.
Kreativitet og cirkulære løsninger i fokus
Mens konferenceprogrammet inspirerede med viden og værktøjer, tog Circular Design Camp energien til næste niveau. Her blev de kreative kræfter sluppet løs, da studerende og virksomheder var samlet til to intense dage med innovation og problemløsning. Campen blev hurtigt et kreativt hotspot, hvor fremtidens grønne talenter gik all-in på at udvikle konkrete løsninger til cirkulære udfordringer.
Resultaterne af deres arbejde, som blev præsenteret foran et begejstret publikum, demonstrerede den næste generations evne til at tænke stort og nyt – og ikke mindst deres passion for at udfordre status quo.
- Jeg er dybt imponeret over den drivkraft og kreativitet, der har præget Circular Design Camp under REBOOT. Det er inspirerende at se, hvordan unge talenter og virksomheder går sammen for at skabe konkrete løsninger på tidens store udfordringer. Deres indsats viser, at fremtidens bæredygtige løsninger er lige inden for rækkevidde – og at vi kan nå dem sammen, siger Kristian Nordfred Hansen.
Grønne pionerer fejret ved REBOOT Awards
Efter kreativitet og nytænkning på Circular Design Camp blev handlekraften fejret ved REBOOT Awards, en af de mest ventede begivenheder under REBOOT. Her blev tre virksomheder hædret for deres banebrydende og inspirerende indsats inden for bæredygtighed – indsatsområder, der ikke kun skaber værdi for deres egne forretninger, men også bidrager til en mere bæredygtig fremtid for alle.
Partnerskabsprisen gik til Bygma for deres innovative Take Back-ordning, der gør genanvendelse af byggeaffald nemmere og mere tilgængeligt. Klimaprisen blev tildelt Clevertrack for deres datadrevne flådestyringsløsning, der giver virksomheder mulighed for at reducere deres CO2-aftryk. Iværksætterprisen gik til AgroAnt for deres innovative arbejde med biologisk skadedyrsbekæmpelse.
- REBOOT Awards handler om at fremhæve dem, der tør tænke nyt og tage ansvar for en grønnere fremtid. De tre vindere er strålende eksempler på, hvordan bæredygtige løsninger kan være både innovative og effektive. De inspirerer os alle til at tænke i nye baner, siger Signe Vestergaard Bansø.
REBOOT 2025 – endnu større, endnu grønnere
Planlægningen af næste års event er allerede i fuld gang, og REBOOT 2025 bliver større og mere ambitiøs end nogensinde før. Med et endnu mere omfattende konferenceprogram, stærkere netværksmuligheder og et skarpt fokus på samarbejde, vil eventet fortsat bygge bro mellem viden, handling og grøn innovation.
- I 2025 sætter vi endnu mere fokus på at skabe værdifulde netværk og samarbejder, der kan accelerere den grønne omstilling. Vi glæder os til at byde både nye og tidligere deltagere velkommen til et endnu stærkere REBOOT, slutter Kristian Nordfred Hansen.
Nøgleord
Kontakter
Kristian Nordfred HansenProjektleder
Tlf:+45 30 46 18 58knha@occ.dkBilleder
Links
Følg pressemeddelelser fra Odense Congress Center
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Odense Congress Center
Rengøringsmessen Rent i Danmark: Branchen samlede sig om succesfuld debut8.10.2024 08:33:26 CEST | Pressemeddelelse
Odense Congress Center var den 2.-3. oktober vært for den allerførste Rengøringsmessen Rent i Danmark, og resultatet overgik alle forventninger. Med 2.145 besøgende branchefolk blev messen hurtigt årets helt store samlingspunkt for rengøringsbranchen.
Odense gør klar til rengøringsbranchens største samlingspunkt: Rent i Danmark 202428.8.2024 08:52:06 CEST | Pressemeddelelse
Hele rengøringsbranchen kan glæde sig til et banebrydende event, når Rengøringsmessen Rent i Danmark 2024 slår dørene op den 2.-3. oktober i Odense Congress Center (OCC).
Bæredygtighed med Plug & Play: Sådan reducerer din virksomhed madspild og affaldstryk26.1.2023 09:21:25 CET | Pressemeddelelse
Hvad ville din skraldespand sige, hvis den kunne tale? Det kan du passende spørge den om, hvis du står over for den intelligente slags med sensorer og IoT fra ECO Change. Til november står både teamet – og deres skraldespande – klar til en snak, når de indtager Startup-zonen på bæredygtighedseventet REBOOT.
Sådan omdanner du din virksomheds madaffald til grøn energi8.12.2022 08:56:35 CET | Pressemeddelelse
Den danske virksomhed Biotrans har revolutioneret måden, virksomheder bortskaffer deres madaffald på, har vundet Odense Kommunes bæredygtighedspris og været nomineret til flere andre prestigefulde priser såsom Best SME og Det Bæredygtige Element. Du kan se Biotrans i aktion på Odense Congress Centers nye bæredygtighedsevent, REBOOT.
To store aktører og en mediepartner går sammen om nytænkende rengøringsmesse midt i Danmark13.10.2022 09:28:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk Rengøringsteknisk Forening og Odense Congress Center har i september indgået et samarbejde om at samle rengøringsbranchen til Rengøringsmessen Rent i Danmark, der får sit navn fra konceptets mediesamarbejde med tidsskriftet Rent i Danmark. Tiltaget bliver et helt nyt koncept, der løber af stablen i Odense i oktober 2024.