Finans Danmark og Finansforbundet tager de første skridt mod OK25
Kompetenceudvikling, bedre muligheder for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere samt finanssektoren som attraktiv og fleksibel arbejdsplads i forskellige livssituationer. Det bliver blandt de centrale temaer, som finanssektorens overenskomstparter har fokus på, når forhandlingerne går i gang om en ny overenskomst for 46.000 ansatte i landets penge- og realkreditinstitutter samt datacentraler. Finans Danmark og Finansforbundet har aftalt at mødes til den første fastlagte forhandlingsrunde den 20. januar 2025.
Finans Danmark og Finansforbundet har udvekslet krav og temaer, som begge parter ønsker at bringe med til forhandlingerne om den nye overenskomst på finansområdet. Der er nu nedsat tre arbejdsgrupper, der skal i gang med at drøfte mulige løsninger og forbedringer, så man med OK25 sikrer en holdbar og fremtidssikret overenskomst. Udvikling af kompetencer til fremtidens arbejdsmarked, øgede muligheder for at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere og attraktiv arbejdsplads i forskellige livsfaser er blandt de områder, som er væsentlige for begge parter i forhandlingerne om OK25.
"Finans Danmark er ny i rollen som arbejdsgiverorganisation, og dette er vores første overenskomstforhandling med Finansforbundet. Det ser vi frem til. Som arbejdsgiver ønsker vi en balanceret overenskomstaftale, der sikrer økonomisk ansvarlighed og styrket konkurrenceevne til gavn for både banker, medarbejdere og samfund. Det gælder også for de kommende år, hvor der er en udbredt forventning om lavere indtjening i sektoren på grund af faldende renter. Samtidig ønsker vi at fastholde vores arbejdspladser som attraktive, så vi fortsat kan tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Ved at udvide og udvikle talentmassen i finanssektoren er vi med til at understøtte innovation, vækst og velstand i hele Danmark," siger Morten Schønning Madsen, direktør for Finans Danmark/Arbejdsgiver.
"Forhandlingerne skal sikre de overordnede rammer for medarbejdere og virksomheder i den finansielle sektor i de kommende år. Der er behov for i fællesskab at tage fat om flere vigtige temaer som investering i kompetenceudvikling og nye behov for fleksibilitet omkring forskellige livssituationer, mens vi også skal sikre medarbejderne en rimelig og fornuftig lønudvikling. Vi glæder os til arbejdet, for vi har sammen med virksomhederne og den nye arbejdsgiverorganisation en vigtig opgave i at skabe en stærk overenskomst, der sikrer gode arbejdspladser på det finansielle område gennem hele livet," siger Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet.
Fakta:
- Finans Danmark er ny arbejdsgiverorganisation, som blev etableret den 1. januar 2024. Det er første gang, Finans Danmark og Finansforbundet mødes til overenskomstforhandlinger.
- Overenskomsterne mellem Finans Danmark/Arbejdsgiver og Finansforbundet omfatter 116 virksomheder og mere end 46.000 ansatte. Langt størstedelen er ansat i landets penge- og realkreditinstitutter, mens andre er ansat i datacentraler, der leverer løsninger til finanssektoren.
- Den nuværende overenskomst mellem Finans Danmark/Arbejdsgiver og Finansforbundet udløber den 31. marts 2025. Derfor skal en ny overenskomst - efter planen - træde i kraft den 1. april 2025.
Yderligere oplysninger:
Finans Danmark: Kristine Racina, presse-chefkonsulent, 30 16 10 21
Finansforbundet: Kristian Lind, politisk kommunikationsansvarlig, 61 20 42 14
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Regnskabshåndbogen er blevet opdateret25.11.2024 17:28:31 CET | Nyhed
Seneste ændring: Afsnit 4: Vejledning nr. 9677, opdateret 22. november 2024 Afsnit 5: KRGS-skema (gældende fra november 2024) Link til hele regnskabshåndbogen (finansdanmark.dk)
Her er 18 anbefalinger, der kan bremse it-svindlen i Danmark25.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I et år har Finans Danmarks Svindel Task Force arbejdet på at finde løsninger, der kan bremse den hastigt voksende digitale svindel. Målet er at komme et skridt foran de kriminelle, der hvert år svindler stadig flere danskere. Task Forcen har nu afsluttet sit arbejde og præsenterer 18 konkrete anbefalinger, der blandt andet omfatter blokering af svindelhjemmesider, fastfrysning af pengeoverførsler, øget information til borgerne og hjælp til ofrene samt øget samarbejde mellem banker, teleselskaber og politi.
Høringssvar - Vurderingsstyrelsens udkast til styresignal19.11.2024 12:34:10 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar om styresignal, der fastlægger praksis for samvurderinger.
Investorernes køb af globale aktiefonde rammer rekordniveau15.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
På trods af negative afkast i de fleste kategorier af investeringsfonde op til det amerikanske præsidentvalg, strømmede der fortsat nye midler ind i de danske detailfonde i oktober måned. Der er stadig stor interesse for globale aktiefonde, men investorerne har i 2024 også købt godt ind i danske obligationsfonde.
Markant stigning i boligejernes interesse for at omlægge lån14.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Lavere renter på fastforrentede boliglån har øget interessen for omlægninger. I oktober måned indhentede danske boligejere flere tilbud på omlægninger end på samme tidspunkt sidste år. Især i hovedstadsområdet og Nordsjælland er der stigende interesse for omlægninger. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum