L&F om finanslov: Vigtigt fokus på grøn trepart og skolemad
Landbrug & Fødevarer hilser finanslovsaftalen for 2025 velkommen, som blandt andet sikrer vigtig finansiering til den grønne trepart og prioriterer skolemad.
Regeringen har landet næste års finanslov med et flertal i Folketinget.
”Jeg vil først og fremmest gerne rose regeringen, SF og Radikale Venstre for at få sat skub i den grønne trepartsaftale, som netop er vedtaget blandt Folketingets partier. Finansiering er selvfølgeligt afgørende for, at vi kan få sat tempo på implementeringen ude i landet,” siger formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard.
Et andet og også vigtigt område for Landbrug & Fødevarer er sundhed og ernæring, og derfor er det glædeligt, at der afsættes 850 mio. kr. frem mod 2028 til en national forsøgsordning med skolemad:
”Vi er meget tilfredse med, at regeringen og aftalepartierne har prioriteret skolemad i finansloven. Det har Landbrug & Fødevare skubbet på for i flere år. Der findes mange gode erfaringer med skolemad allerede, og nu skal det sikres at de udbredes og bliver et blivende og strukturelt fundament til at skabe sunde mad- og måltidsvaner fra en tidlig alder, lære børnene om madkultur, hvor maden kommer fra og glæden ved gode råvarer. Noget vi også understøtter via vores samarbejde om Madskoler i skoleferierne med 4H og Rema1000,” siger Søren Søndergaard og tilføjer:
”Derfor skal der også lyde en tak til regeringen og særligt også til SF og Radikale Venstre, som har bragt ønsket om skolemad med ind til forhandlingerne.”
Søren Søndergaard var for nyligt på et fælles besøg med Pia Olsen Dyhr for netop at kigge på en skolemadsordning i Helsingør.
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Morten Boje Hviid er ny adm. direktør i Landbrug & Fødevarer19.11.2024 12:09:08 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget Morten Boje Hviid som ny adm. direktør. Flemming Nør-Pedersen bliver forfremmet til viceadministrerende direktør, og Camilla Brehm Suhr indtræder i direktionen.
L&F: Treparten er samlet set en sejr for både det gode landmandskab, klima, natur og miljø18.11.2024 10:18:48 CET | Pressemeddelelse
Et bredt flertal i Folketinget bakker op om den grønne trepartsaftale i sin helhed og har netop indgået en politisk rammeaftale, der samtidig udgør det genbesøg af vandmiljøindsatsen, der var aftalt med landbrugsaftalen fra 2021. Med aftalen får vi nu også en vandmiljøindsats, der tager højde for nabolandenes udledninger. Dermed er de grundlæggende rammevilkår for fremtidens landbrug på plads.
Danmarks økologieksport sætter ny rekord til 3,5 mia. kr. i 202314.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
På trods af inflation og højere fødevarepriser steg økologieksporten i 2023 med 4 pct. til i alt 3,5 mia. kr. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Landbrug & Fødevarer forventer en ny stigning i eksporten i 2024.
Restaurant Alouette vinder Årets Ret med Gris 2024 med en hyldest til Hindsholmgrisen4.11.2024 21:45:00 CET | Pressemeddelelse
I aften blev vinderen af Årets Ret med Gris 2024 offentliggjort, da Landbrug & Fødevarer kårede årets vinder på Axelborg i København. Restaurant Alouette løb med titlen for deres innovative tilgang til råvaren og den måde, grisen opdrættes på, hvilket skabte en helhedsoplevelse af høj gastronomisk kvalitet.
Restaurant Tri vinder Årets Ret med Fisk 2024 med en uovertruffen hummerret4.11.2024 21:45:00 CET | Pressemeddelelse
I aften blev vinderen af Årets ret med fisk & skaldyr 2024 offentliggjort, da Landbrug & Fødevarer kårede årets vinder på Axelborg i København. Restaurant Tri løb med sejren for deres innovative tilgang og nænsomme håndtering af de mange lokale råvarer, de har til rådighed oppe omkring den nordvestjyske landsby Agger. Årets ret med fisk og skaldyr har været afholdt for fjerde år i træk og er udført med støtte fra Danmarks Fiskeriforening.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum