Klimarådet får to nye medlemmer pr. 1. marts 2025
Til foråret er der udskiftning i Klimarådet, når to medlemmer takker af, og to nye træder til.
Den 1. marts næste år får Klimarådet to nye medlemmer: Professor i geologi ved Aarhus Universitet Marit-Solveig Seidenkrantz og professor i klimaret ved Copenhagen Business School Christina Tvarnø.
Klimarådets forperson, Peter Møllgaard, ser frem til at få de nye kollegaer ombord og fremhæver deres stærke faglige kompetencer.
"Marit-Solveig bringer omfattende viden om klimaet og klimaforandringerne, mens Christina vil styrke rådets fokus på de juridiske aspekter af klimapolitikken, både i Danmark og internationalt. Deres viden og fagligheder vil bidrage til, at Klimarådet fortsat kan være en troværdig og uafhængig rådgiver."
Marit-Solveig Seidenkrantz er ekspert i klimasystemet og har blandt andet forsket i, hvordan havet, atmosfæren og isen interagerer, og hvor hurtigt klimaforandringer kan ske. Christina Tvarnø er ekspert i klimalovgivning, herunder både de overordnede rammer og de mere specifikke regler i forskellige sektorer, fx klimafgifter og klimakvoter.
Næstforperson Bente Halkier lægger vægt på, at de kommende kollegaers ekspertise vil bidrage til rådets tværfaglighed. Samspillet mellem forskellige fagligheder gør det muligt at lave større og mere systemiske analyser, og det seneste år har Klimarådet blandt andet analyseret Danmarks fremtidige arealanvendelse, langsigtede klimamål og globale klimaindsats.
"Samarbejdet mellem forskellige fagligheder er blandt Klimarådets styrker. Det bliver rigtigt spændende at få Marit-Solveig og Christina med i arbejdet med vores kommende analyser og rapporter."
De to nye medlemmer er valgt af et enigt råd og formelt udpeget af klima-, energi- og forsyningsministeren.
Farvel til Klimarådets sidste medlemmer, der har været med fra starten
De to pladser i rådet bliver ledige, da næstforperson Niels Buus Kristensen og Katherine Richardson stopper til marts. Begge har været en del af rådet siden dets oprettelse. Rådsmedlemmer udpeges for fire år ad gangen og kan sidde i op til to perioder, men en særlig tilladelse i klimaloven fra 2020 gav mulighed for, at to oprindelige medlemmer kunne sidde to år længere for at sikre kontinuitet.
Peter Møllgaard understreger de to afgående medlemmers indsats og aftryk.
"Niels og Katherine har ydet en uvurderlig indsats for Klimarådet. De har ikke blot dyb faglig viden, men også evnen til at se klimapolitikken i et helikopterperspektiv. Med deres overblik, nysgerrighed og gode ideer har de været en central del af Klimarådets arbejde."
Klimarådet pr. 1. marts 2025
Klimarådet vil fra 1. marts 2025 bestå af:
Forperson Peter Møllgaard, rektor ved Copenhagen Business School
Næstforperson Bente Halkier, professor ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet
Brita Bye, forsker ved afdeling for energi- og miljøøkonomi, Statistisk sentralbyrå, Norge
Per Heiselberg, professor ved Institut for Byggeri, By og Miljø (BUILD), Aalborg Universitet
Marie Trydeman Knudsen, seniorforsker ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Marie Münster, professor ved Institut for Teknologi, Management og Økonomi, Danmarks Tekniske Universitet
Marit-Solveig Seidenkrantz, professor ved Institut for Geoscience, Aarhus Universitet
Bo Jellesmark Thorsen, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet
Christina Tvarnø, professor ved CBS Law, Copenhagen Business School
Kontakter
Jacob Haaning AndersenPressemedarbejder
Tlf:31529665jacob.haaning.andersen@klimaraadet.dkKlimarådet
Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der rådgiver regeringen om, hvordan omstillingen til et klimaneutralt samfund kan ske, så vi i fremtiden kan leve i et Danmark med meget lave udledninger af drivhusgasser og samtidig fastholde bl.a. velfærd og udvikling. Klimarådet skal årligt vurdere, om regeringens klimaindsats anskueliggør, at de danske klimamål nås. Rådet skal desuden bidrage til den offentlige debat og udarbejder også løbende analyser og anbefalinger til klimaindsatsen.
Følg pressemeddelelser fra Klimarådet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klimarådet
Ambitionsniveauet for 2035: Klimarådet udforsker konsekvenser og valg for Danmarks næste klimamål29.11.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Klimarådet har i en ny analyse undersøgt, hvordan Danmark kan nå et klimamål på enten 80, 85 eller 90 pct. i 2035.
Ny analyse fra Klimarådet d. 29. november22.11.2024 13:46:39 CET | Pressemeddelelse
Fredag d. 29. november kl. 12 offentliggør Klimarådet en ny analyse af Danmarks klimamål i 2035. Analysen er tilgængelig for journalister i klausuleret form fra mandag d. 25. november kl. 12.
Klimarådet: Regeringen har en plan for at nå 2030-målet, men der er også risici knyttet til teknologier og arealomlægninger31.10.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
I sit nye klimaprogram viser regeringen sin seneste plan for, hvordan den vil opfylde 70-procentsmålet i 2030. Planen kan tage Danmark helt i mål – men den indeholder også en række risici. Det vurderer Klimarådet i sin lovbundne kommentering af programmet.
Nyt notat om klimaprogram d. 31. oktober28.10.2024 14:49:52 CET | Pressemeddelelse
I et nyt vurderingsnotat kommenterer Klimarådet det årlige klimaprogram. Vurderingsnotatet er tilgængeligt for journalister i klausuleret form fra tirsdag d. 29. oktober kl. 12.
Diskussionsoplæg fra Klimarådet: Danmark fører ikke an i udviklingen af nye klimateknologier18.9.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning og innovation på klimaområdet klarer sig godt i en sammenligning med andre lande – men det er især, fordi vindmølleteknologier trækker gennemsnittet op. Inden for andre og nyere klimateknologier har Danmark potentialer, men der er ikke tydelige tegn på, at vi er på vej til at sætte nye, store aftryk. Det skriver Klimarådet i et diskussionsoplæg til regeringens strategiske arbejde med at fremme grøn forskning og innovation.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum