MENY uddeler stipendier til tre danske madskatte
Særlige havregryn, alkoholfri øl og nye småkager løb med en halv million kroner, da MENY onsdag uddelte stipendier til nye innovative danske producenter.
Tre fødevarer lavet med passion og kærlighed fik tilsammen 500.000 kroner, da MENY onsdag på sit årlige købmandsmøde uddelte stipendier til mindre danske leverandører.
Stipendierne blev givet til producenter, som tikker alle boksene af, når det gælder faglighed, passion, madkultur, innovation og godt håndværk.
250.000 kr.: Engdigegaard, producent af sort havregryn, en kornsort med en lang række positive egenskaber. Pengene skal bruges til udvidelse af produktionskapaciteten og udvikling af nye produkter.
150.000 kr.: Doing Zero, Danmarks første og eneste bryggeri, der udelukkende fokuserer på at brygge øl uden alkohol. Pengene skal bruges til innovation og udvikling af nye varer, samt udvidelse af produktionskapaciteten.
100.000 kr.: Truely, Luksussmåkager, der kombinerer hygge og fantastiske råvarer skabt med omtanke for både mennesker og miljø. Pengene skal bruges til indkøb af en chokoladedråbemaskine, samt udvikling af nye varer og co-labs.
”Vi har fået mange gode ansøgninger fra små danske leverandører, som virkelig har gode idéer og ønsker til at præge den danske fødevarescene. Med disse stipendier ønsker vi at anerkende de mindre leverandører, som spiller en afgørende rolle i at sikre høj kvalitet og diversitet i vores fødevareudbud, og det mener vi, at vi har gjort med disse tre meget talentfulde og lovende leverandører,” siger Anette Christensen, sortimentschef i MENY.
”Vi håber, at vi kan bidrage til deres fortsatte vækst og til vores eget ønske om at levere de bedste danske fødevarer til vores kunder,” fortsætter hun.
“Vi har ikke fået armene ned endnu. At modtage sådan en hæder og økonomisk rygstød er klart et rygstød, et foreløbigt højdepunkt på den rejse, vi er på med Blackoatsfarm by Engdigegaard,” siger stifter og direktør hos Engdigegaard, Karsten Lund Rasmussen.
Kim Christensen, direktør og stifter af Doing Zero, der modtog 150.000 kroner, stemmer i:
“Med den kæmpe anerkendelse, som følger med MENYs stipendie, er det muligt for mig at blive ved med at udvikle nye produkter, som alle er med til at gøre vores hverdag lidt bedre,” siger Kim Christensen.
Amie N’Dong, Social Vanilla modtog 100.000 kroner, som skal være med til at finansiere en chokoladedråbemaskine, der vil kunne øge produktionen. Hun er både stolt og taknemmelig over hæderen:
“I en tid, hvor discount ofte er normen, er det en kæmpe sejr at blive anerkendt for vores kompromisløse tilgang til kvalitet, smag og ansvarlighed i hele værdikæden bag vores råvarer. MENY fortjener stor ros for deres dedikation til gode varer og deres uvurderlige støtte til iværksættere som os, der arbejder for at bringe ansvarlige produkter til forbruger,” siger Amie N’Dong.
Stipendierne blev uddelt på MENYs købmandskonference i Odense onsdag, hvor repræsentanter fra samtlige landets 116 MENY-butikker var samlet til møde om både nutiden og fremtiden. Også mere end 100 leverandører deltog og viste prøver på deres kunnen og deres produkter.
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkBilleder
Om Dagrofa
Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Erfaren profil med brancheindsigt tiltræder som ny økonomidirektør i Dagrofa Foodservice22.11.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mikkel Korsholm er navnet på den nye økonomidirektør hos Dagrofa Foodservice, der er en af landets største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark. Virksomheden står bl.a. stærkt i markedet som fødevaregrossist for hoteller, kantiner og lokale restauranter.
Ny SPAR åbner i Esbjerg: Fokus på nærhed20.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
SPAR åbner supermarked på Strandby Kirkevej i december. Købmand Michael Tangaa vil skabe områdets bedste supermarked med fokus på nærhed, lokale ønsker og gode aktiviteter.
MENY henter kommerciel direktør i Dagrofa-familien18.11.2024 13:00:10 CET | Pressemeddelelse
Kristine Pilgaard tiltræder som kommerciel direktør i MENY fra årsskiftet. Hun kommer fra en stilling som kategorigruppechef for Food i Dagrofa.
Over 7.500 frivillige indsamler 15 tons affald18.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
På tværs af knapt 500 ruter i hele landet har frivillige indsamlet rekordmeget affald som led i non-profit-projektet Ren Natur. Projektet er støttet af supermarkedskæden SPAR, der for sjette år i træk er hovedsponsor.
SPAR åbner i Sønderris torsdag12.11.2024 12:15:07 CET | Pressemeddelelse
Sønderris, lige uden for Esbjerg, får et nyt, moderne supermarked, når SPAR slår dørene op til den nye butik på torsdag. Den nye butik åbner i lokaler, der tidligere har været en Rema1000.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum