MENY uddeler stipendier til tre danske madskatte

Del

Særlige havregryn, alkoholfri øl og nye småkager løb med en halv million kroner, da MENY onsdag uddelte stipendier til nye innovative danske producenter.

Engdigegaard, Doing Zero og Truely modtager hver et legat til produktudvikling og innovation af MENY.
Engdigegaard, Doing Zero og Truely modtager hver et legat til produktudvikling og innovation af MENY.

Tre fødevarer lavet med passion og kærlighed fik tilsammen 500.000 kroner, da MENY onsdag på sit årlige købmandsmøde uddelte stipendier til mindre danske leverandører.

Stipendierne blev givet til producenter, som tikker alle boksene af, når det gælder faglighed, passion, madkultur, innovation og godt håndværk.

250.000 kr.: Engdigegaard, producent af sort havregryn, en kornsort med en lang række positive egenskaber. Pengene skal bruges til udvidelse af produktionskapaciteten og udvikling af nye produkter.

150.000 kr.: Doing Zero, Danmarks første og eneste bryggeri, der udelukkende fokuserer på at brygge øl uden alkohol. Pengene skal bruges til innovation og udvikling af nye varer, samt udvidelse af produktionskapaciteten.

100.000 kr.: Truely, Luksussmåkager, der kombinerer hygge og fantastiske råvarer skabt med omtanke for både mennesker og miljø. Pengene skal bruges til indkøb af en chokoladedråbemaskine, samt udvikling af nye varer og co-labs.

”Vi har fået mange gode ansøgninger fra små danske leverandører, som virkelig har gode idéer og ønsker til at præge den danske fødevarescene. Med disse stipendier ønsker vi at anerkende de mindre leverandører, som spiller en afgørende rolle i at sikre høj kvalitet og diversitet i vores fødevareudbud, og det mener vi, at vi har gjort med disse tre meget talentfulde og lovende leverandører,” siger Anette Christensen, sortimentschef i MENY.

”Vi håber, at vi kan bidrage til deres fortsatte vækst og til vores eget ønske om at levere de bedste danske fødevarer til vores kunder,” fortsætter hun.

“Vi har ikke fået armene ned endnu. At modtage sådan en hæder og økonomisk rygstød er klart et rygstød, et foreløbigt højdepunkt på den rejse, vi er på med Blackoatsfarm by Engdigegaard,” siger stifter og direktør hos Engdigegaard, Karsten Lund Rasmussen.

Kim Christensen, direktør og stifter af Doing Zero, der modtog 150.000 kroner, stemmer i:

“Med den kæmpe anerkendelse, som følger med MENYs stipendie, er det muligt for mig at blive ved med at udvikle nye produkter, som alle er med til at gøre vores hverdag lidt bedre,” siger Kim Christensen.

Amie N’Dong, Social Vanilla modtog 100.000 kroner, som skal være med til at finansiere en chokoladedråbemaskine, der vil kunne øge produktionen. Hun er både stolt og taknemmelig over hæderen:

“I en tid, hvor discount ofte er normen, er det en kæmpe sejr at blive anerkendt for vores kompromisløse tilgang til kvalitet, smag og ansvarlighed i hele værdikæden bag vores råvarer. MENY fortjener stor ros for deres dedikation til gode varer og deres uvurderlige støtte til iværksættere som os, der arbejder for at bringe ansvarlige produkter til forbruger,” siger Amie N’Dong.

Stipendierne blev uddelt på MENYs købmandskonference i Odense onsdag, hvor repræsentanter fra samtlige landets 116 MENY-butikker var samlet til møde om både nutiden og fremtiden. Også mere end 100 leverandører deltog og viste prøver på deres kunnen og deres produkter.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Engdigegaard, Doing Zero og Truely modtager hver et legat til innovation og produktudvikling af MENY.
Engdigegaard, Doing Zero og Truely modtager hver et legat til innovation og produktudvikling af MENY.
Download

Om Dagrofa

Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

MENY ser frem til at åbne et stort madmarked på Østerbro i absolut topklasse5.12.2025 13:00:00 CET | Pressemeddelelse

Fra medio januar 2026 bliver den nuværende MENY-butik på Bryggervangen 17 på Østerbro hjemløs i en midlertidig periode. MENY har været lejere i den pågældende bygning siden 1969, men nu har ejeren besluttet af de eksisterende bygninger skal rives ned til fordel for et ambitiøst nybyggeri. Det nye ejendomsprojekt bliver en blanding af boliger og erhvervsareal. Derfor vender MENY også meget stærkt tilbage til Bryggervangen, når byggeriet forventes færdigt i starten af 2029. Richo Boss, kædedirektør i MENY, fortæller: -”MADarbejderne i MENY Bryggervangen er utroligt dedikerede, og butikken nyder godt af en virkelig stor lokal opbakning. Derfor er vi selvsagt kede af, at vi nu ser ind i en periode, hvor butikken så at sige bliver hjemløs.” Han fortsætter: -”Jeg glæder mig til gengæld meget over, at vi vender stærkt tilbage til Bryggervangen med en ny og større butik, når ejendomsprojektet er færdigt. De lokale kunder vil kunne se frem til et madmekka i absolut topklasse med alt det bedste

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye