Byggekonkurser sender millionregning til Region Midtjylland
I forbindelse med drift og vedligehold på Regionshospitalet Gødstrup er der fundet tætninger af rørgennemføringer og tekniske installationer, der ikke lever op til de byggetekniske krav. Regionsrådet drøfter plan for hurtig udbedring.

En række såkaldte brandlukninger er blevet forkert udført i forbindelse med byggeriet af Regionshospitalet Gødstrup og flere af disse er lavet af entreprenører, der nu er gået konkurs. Derfor drøfter Regionsrådets Udvalg for Bæredygtighed, Teknologi og Anlæg på sit kommende møde behovet for en anlægsbevilling på 22 mio. kroner til udbedring af de byggetekniske forhold.
Brandlukninger er skjulte lukninger af rør og elektriske installationer, som går igennem vægge, og der er specifikke krav til bl.a. fugemasse og isoleringsmaterialer for at disse kan leve op til byggetekniske krav. En gennemgang af byggeriet viser, at op mod en fjerdedel af brandlukningerne er forkert udført. Regionen er i dialog med de entreprenører, der har udført arbejdet. Da to entreprenører er gået konkurs, vil regionen dog selv skulle finansiere en del af arbejdet.
- Det har desværre vist sig, at en række virksomheder ikke har udført deres arbejde godt nok. Der hvor det har været muligt, har vi selvfølgelig sendt reklamationer til de virksomheder, for at få dem til at udbedre det. Der hvor det ikke er muligt, må vi desværre selv finde penge til at få tingene bragt i orden. Uanset hvad er der behov for en anlægsbevilling, så vi hurtigst muligt kan få udbedret alle forhold, siger formand for Udvalg for Bæredygtighed, Teknologi og Anlæg, Henrik Gottlieb (S).
Alt ventes udbedret i 2025
Der er nu lavet en plan for at få udbedret de forkert udførte brandlukninger i tæt dialog med en certificeret brandrådgiver og lokale brandmyndigheder. Samtidig er regionen i dialog med de entreprenører, der har udført arbejdet. Forventningen er, at alle brandlukninger er udbedret med udgangen af 2025.
- Brandlukninger indgår som en del af lang række af såvel bygningstekniske som beredskabsmæssige elementer af brandsikkerheden. Hospitalet har flere brandtekniske anlæg, herunder automatisk brandalarmanlæg og et automatisk sprinkler- brandslukningsanlæg. Forkert udførte brandlukninger er kun et muligt problem, hvis det ikke lykkes at slukke branden i tide. Og med de øvrige brandsikkerhedstiltag har vi stor tillid til, at det bliver den, siger lægefaglig direktør på Regionshospitalet Gødstrup, Jens Friis Bak.
Udvalg for Bæredygtighed, Teknologi og Anlæg behandler punktet om anlægsbevilling på sit møde onsdag 4. december 2024. Regionsrådet behandler sagen onsdag 18. december.
Fakta
- Brandlukninger er sikre lukninger af rør og elektriske installationer, som går igennem vægge. Disse gennemføringer skal være udført med korrekt fugemasse, isoleringsmateriale og med tilstrækkelig understøtning for at leve op til byggetekniske krav.
- Brandlukninger skal sikre at varme og røg ikke spreder sig i en bygning og indgår som en del af lang række af såvel bygningstekniske som beredskabsmæssige elementer af brandsikkerheden på et hospital.
- Region Midtjylland og Regionshospitalet Gødstrup er i tæt dialog med brandmyndighederne om en plan for at udbedre de byggetekniske forhold.
- Samtidig er regionen i dialog med de entreprenører, der har udført arbejdet. Da to entreprenører er gået konkurs skal regionen som udgangspunkt selv betale for en del af arbejdet.
- Forventningen er at alle byggetekniske forhold er udbedret med udgangen af 2025.
Nøgleord
Kontakter
Henrik Gottlieb Hansen (S)
Formand for Udvalg for bæredygtighed, teknologi og anlæg og medlem af Udvalg for regional udvikling
Finn MøllerKommunikationschefRegionshospitalet Gødstrup
Tlf:5125 3537Finn.Moeller@goedstrup.rm.dkPressevagten(Der kan ikke sendes SMS'er til nummeret)
Tlf:7841 0666presse@rm.dklink.rm.dk/PressevagterHospitalerKontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet
Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.
Billeder

Om Region Midtjylland
Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.
Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.
Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland
Sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen går på pension11.4.2025 11:02:48 CEST | Pressemeddelelse
Sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen på Hospitalsenhed Midt har valgt at gå på pension. Hun har sidste arbejdsdag 31. december 2025. Ny sygeplejefaglig direktør tiltræder 1. januar 2026.
Ændringer i Psykiatriledelsen i Region Midtjylland11.4.2025 11:02:31 CEST | Pressemeddelelse
Sundhedsvæsenet i Region Midtjylland er i gang med en stor forandring, hvor psykiatrien og somatikken skal integreres. Nu er der kommet klarhed over fremtiden for den nuværende psykiatriledelse.
Nye veje til mobilitet: Landsbyer kan søge op til 100.000 kroner10.4.2025 14:22:33 CEST | Pressemeddelelse
Landsbyer i Region Midtjylland kan igen søge støtte til projekter, der gør det lettere for borgerne at komme rundt lokalt.
Nyt ambulant tilbud skal give patienter en bedre livskvalitet3.4.2025 11:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Et helt nyt ambulant tilbud om nedtrapning og udtrapning af medicin i Psykiatrien i Region Midtjylland bliver nu til virkelighed.
Nye bæredygtighedsaftaler styrker den bæredygtige omstilling i Region Midtjylland2.4.2025 14:31:00 CEST | Pressemeddelelse
Region Midtjylland har indgået nye forpligtende bæredygtighedsaftaler med samtlige hospitaler og enheder. Aftalerne skal sikre, at der sættes handling bag bæredygtighedsstrategiens målsætninger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum