Planlægger du energiforbedringer inden for de næste 2 år? Så søg tilskud inden den 30. november
Går du med tanker om at få en varmepumpe, isolere eller skifte dine gamle vinduer ud med nyere, mere energieffektive varianter? Selvom renoveringsplanerne ikke er nået længere end til tegnebrættet, kan du med fordel søge tilskud fra Energistyrelsens puljer – du har nemlig 2 år til at færdiggøre dit projekt, når ansøgningen er godkendt.

Næsten hver tredje danske husejer har i det seneste år overvejet at få foretaget energiforbedringer, som kan gøre deres bolig mere klimavenlig og skære ned på varmeregningen. Det viser Energistyrelsens Energibarometer 2024.
Men der kan være langt fra tanke til handling, når det gælder om at give sit gamle hus en grøn opgradering. Derfor kan mange komme til at vente med at undersøge mulighederne for tilskud, til de er længere i processen – og så kan det være for sent.
Energistyrelsens puljer, Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen, lukker nemlig den 30. november. Til gengæld har man 2 år til at færdiggøre sit projekt, hvis man har fået tilsagn om tilskud.
Puljerne holder kun kort lukket, og åbner igen for ansøgninger i 2025. Du kan allerede søge puljerne i starten af det nye år. Varmepumpepuljen er planlagt til at åbne igen den 15. januar 2025 og Energirenoveringspuljen den 5. februar.
Undersøg mulighederne i tide
Charlotte Kirk Larsen, som er chef for puljeadministration i Energistyrelsen, opfordrer alle boligejere, der går med tanker om at energioptimere deres hjem, til at undersøge mulighederne, inden de når for langt med deres planer. For hvis man har indgået en bindende aftale med en håndværker eller leverandør, er det nemlig for sent at søge tilskud.
”Det er naturligt, at man først tænker over at søge tilskud, når man er gået i gang med sit projekt. Men selvom man endnu ikke er trukket i arbejdstøjet, kan det give god mening at undersøge muligheder og krav for at søge puljerne og på den måde allerede have dele af finansieringen klar, når man går i gang,” fortæller Charlotte Kirk Larsen.
Hun håber, at tilskuddet kan være et skub i den rigtige retning, hvis man overvejer at energiforbedre sit hjem:
”Det er naturligvis ikke omkostningsfrit at udskifte varmekilde og vinduer eller efterisolere vægge og loft i sit hjem. Men på den lange bane vil det for de fleste være en god investering at energioptimere sit hjem. Udover bedre indeklima vil mange opleve en lavere varmeregning og et lavere årligt energiforbrug,” siger hun.
Rådgivningstjeneste klar med vejledning
De to puljer, Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen, har været åbne for ansøgninger siden foråret i år, og der har været mange ansøgere fra hele landet. Dog er der stadig midler tilbage i puljerne, som kan søges indtil den 30. november. De holder kun lukket kort, og Varmepumpepuljen er planlagt til at åbne igen den 15. januar 2025 og Energirenoveringspuljen den 5. februar 2025.
”Vi håber, at så mange som muligt får glæde af puljemidlerne i år og opfordrer derfor alle, der lever op til kravene, til at søge inden 30. november,” siger Charlotte Kirk Larsen.
Hvis man er i tvivl om, hvad man har af muligheder for at energirenovere eller søge tilskud til, kan man altid kontakte Energistyrelsens Rådgivningstjeneste, der er klar til at hjælpe. Læs mere her.
Du kan søge tilskud, hvis du lever op til disse krav
Energirenoveringspuljen
- Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje det
- Dit hus skal have et gyldigt energimærke i kategorien E, F eller G, og der må ikke være foretaget ændringer på dit hus, siden energimærket blev udstedt
- Projektet må ikke være sat i gang, når du ansøger. Du må først igangsætte det, når du har fået tilsagn
- Du må ikke tidligere have fået tilskud til det samme projekt
- Arbejdet skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer
Varmepumpepuljen
- Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje det
- Dit hus opvarmes med oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel (f.eks. træpillefyr)
- Dit hus må ikke ligge i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme
- Du er ikke allerede i gang med at skifte til en varmepumpe. Du må f.eks. ikke have indhentet et bindende tilbud
- Du ønsker en luft til vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe (også kaldet jordvarme)
Kontakter
Energistyrelsens pressetelefon (modtager ikke SMS'er)
Tlf:+45 33 95 08 00presse@ens.dkLinks
Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Havvindmølleparkerne Nysted og Middelgrunden kan fortsætte med at producere grøn strøm27.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen har meddelt de to ejerkredse af Nysted Havmøllepark syd for Lolland og Middelgrunden Havvindmøllepark i Øresund, at de får forlænget deres tilladelse til elproduktion. Dermed er der mulighed for, at de to havvindmølleparker kan producere strøm i henholdsvis ti år og 25 år frem i tiden.
EUDP støtter ny grøn energiteknologi med 327 millioner kroner24.6.2025 09:01:34 CEST | Pressemeddelelse
Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram har udmøntet tilskud til en række nye innovative energiprojekter. Der er i alt uddelt 327 millioner kroner til 40 projekter, der vil udvikle og demonstrere ny energiteknologi. Samtidig bliver der åbnet op for nye ansøgninger.
Forlænget levetid for havvind på Samsø: Energistyrelsen giver tilladelse til at producere strøm i yderligere 10 år3.6.2025 09:01:10 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen har godkendt, at elproduktionstilladelsen for Samsø Havvindmøllepark bliver forlænget med ti år. Det er første gang i Danmark, at en ældre havvindmøllepark får forlænget sin levetid. Energistyrelsen har samtidig truffet afgørelse om brug af EU’s nødforordning, så tilladelsesprocessen bliver forkortet.
Projekter med havvindmølleparker kan fortsætte: Energiklagenævnet stadfæster afgørelser om etablering af Lillebælt Syd og Jammerland Bugt23.5.2025 13:00:04 CEST | Pressemeddelelse
Etableringen af Lillebælt Syd Vindmøllepark og Jammerland Bugt Kystnær Havmøllepark kan fortsætte inden for de oprindeligt tilladte rammer. Det står klart efter, at Energiklagenævnet har stadfæstet Energistyrelsens afgørelser om at give bygherre tilladelse til etablering af projekterne.
Disse 10 selskaber skal konkurrere om milliardpulje til at fange og lagre CO216.5.2025 10:00:53 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen har blandt 16 ansøgere udvalgt de 10 selskaber, der nu kan søge penge fra puljen på 28,7 milliarder kroner til fangst og lagring af CO2. Det er forventningen, at puljen kan bidrage til at reducere Danmarks årlige CO2-udledninger med 2,3 millioner ton fra 2030.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum