Grønne arbejdsgivere og -tagere sår tvivl: passer pengene?
3F Den Grønne Gruppe og GLS-A vil gå konstruktivt til implementeringen af aftalen om den grønne trepart, men arbejdstagerne og arbejdsgiverne er begge bekymret for, om der er sat nok penge af til at videreuddanne medarbejderne i landbruget.
Vi står på tærsklen til et afgørende kapitel i dansk landbrugshistorie. Ny skov skal rejses, lavbundsjorde udtages og som det første land i verden introducerer Danmark en CO2-afgift på landbruget.
De ambitioner, som den grønne trepart lagde frem før sommerferien, har Folketinget nu omsat til en politisk aftale. Forhandlingerne nåede at være højspændte og trække i langdrag, og statsministeren satte tingene på spidsen ved at sige ”det er nu eller aldrig”. Det blev ”nu”.
Det bakker 3F Den Grønne Gruppe og arbejdsgiverforeningen GLS-A op om. Aftalen er banebrydende og begge organisationer ser frem til at bidrage konstruktivt til implementeringen af den. Men der er også elementer, som vækker bekymring.
Allan Busk, formand for 3F Den Grønne Gruppe, mener, der burde være afsat flere penge til efter- og videreuddannelse af medarbejderne i landbruget.
- Vejen til den grønne succes går gennem vores fagforeningsmedlemmer, som går på arbejde hver eneste dag med et ønske om at bidrage til et grønt landbrug. Den motivation skal vi værne om, for den er essentiel for vores omstilling. Desværre tvivler jeg på, at de 100 millioner, der er sat af til videreuddannelse af dem, som kommer til at miste deres job som følge af den her aftale, er nok. Og hvis der mangler penge til investeringer i deres fremtid, så kan deres grønne motivation pludseligt komme til at hænge i en tynd tråd, siger Allan Busk.
Hos arbejdsgiverforeningen GLS-A går bekymringen på, hvorvidt der er afsat ressourcer nok til at sikre den nødvendige kvalificerede arbejdskraft i tide, forklarer Helle Reedtz-Thott, formand for GLS-A.
- Det er afgørende, at vi er på forkant med omskoling og efteruddannelse af medarbejdere, som vi rigtig gerne vil holde på. De er attraktiv arbejdskraft, og vi risikerer, at de bliver hvervet til andre brancher, hvis vi ikke udviser rettidig omhu. Det kræver, at pengene investeres nu, så skolerne, undervisningsmaterialet og teknologien er klar til at omsætte den grønne trepart til virkelighed, siger Helle Reedtz-Thott.
Kontakter
For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.
Følg pressemeddelelser fra 3F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra 3F
Befolkningen bakker op om A-kasserne8.11.2024 10:23:42 CET | Pressemeddelelse
Et markant flertal af danskerne vil hellere have hjælp af a-kassen end af jobcentret, hvis de bliver ledige. Uddannelse til ledige står også højt på ønskelisten hos befolkningen og 3F's medlemmer.
3F: EPX er et rigtig godt tilbud til de unge8.10.2024 13:40:47 CEST | Pressemeddelelse
Den nye ungdomsuddannelse EPX er rigtig godt tænkt, men det bør overvejes at ligge EPX’en på erhvervsskolerne, der i forvejen har lokaler, udstyr og faglighed til de nye studerende.
3F: Vigtig melding fra statsministeren1.10.2024 14:11:01 CEST | Pressemeddelelse
3F ser frem til at høre mere om den nye ungdomsuddannelse, der skal sende unge i retning af erhvervsuddannelserne.
3F: Vigtigt skridt i kampen mod ulighed i sundhed18.9.2024 13:13:50 CEST | Pressemeddelelse
Godt nyt for det arbejdende folk i Udkantsdanmark, at regeringen vil gøre op med geografisk ulighed i sundhed, men glem nu ikke den sociale ulighed i sundhed.
3F: Fornuftigt finanslovforslag prioriterer nødvendig velfærd30.8.2024 11:42:02 CEST | Pressemeddelelse
Det er påtrængende, at regeringen sætter flere penge af til velfærd og fornuftigt at styrke forholdene for lærlinge og unge på arbejdsmarkedet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum