Dansk Akvakultur

Dansk akvakultur - fremtidens fødevarer

Del

Når vi taler om fremtidens fødevarer, behøver vi ikke altid at se langt frem. Akvakulturindustrien, og især den danske del, tilbyder i dag klimavenlige alternativer, der kan bidrage væsentligt til både foder- og fødevareproduktionen.

Musholm Havbrug
Musholm Havbrug Musholm A/S

Dansk akvakultur er en del af fremtidens fødevarer

Dansk akvakultur producerer sunde, næringsrige laksefisk fra dam- og havbrug med et højt indhold af Omega-3-fedtsyrer og en betydeligt mindre klimapåvirkning sammenlignet med andre animalske proteinkilder. F.eks. har laksefisk et klimaaftryk op til ti gange mindre end kvæg og kræver cirka fire gange mindre vand end kyllinger (Silvenius et al., 2012).
Brancheorganisationen Dansk Akvakultur producentorganisation (DAPO) ønsker derfor, at fiskeopdræt vil blive en integreret del af løsningen i forhold til de grønne omstillingsmål.

Tang og Muslinger: En fremtid for fødevarer og foder

En unik ressource i dansk akvakultur er tang, som vi arbejder på at integrere yderligere i produktionen. Virksomheder som Maripure og Danish Salmon udnytter udledningsvand fra fiskeopdræt til vækst af tang. Denne tang er ikke blot en sund fødevare; den kan også bruges som kvægfoder og bidrage til at reducere metanudledning fra køer (Nordsøposten.dk). Tang og muslinger er blandt de mest bæredygtige fødevarekilder, da de filtrerer og indkapsler næringsstoffer fra vandet og samtidig bidrager til renere vandmiljøer (Lindahl et al., 2009). Dette skaber en cirkulær økonomi, hvor produkterne gavner både miljøet og fødevareindustrien. DAPO ønsker, at der skabes bæredygtige rammevilkår inden for muslingeproduktion til konsum, da dette vil bidrage positivt til både miljøet og fødevareforsyningen.

Dansk akvakultur er en del af løsningen

Dansk Akvakultur Producentorganisation opfordrer til, at akvakulturen tages i betragtning i de aktuelle grønne trepartsforhandlinger. Muslingeproduktion fremstår som en særligt bæredygtig metode til fødevareproduktion, da den aktivt reducerer kvælstof i vandet. Samtidig udgør opdræt af fisk en klimaeffektiv måde at producere proteinholdige fødevarer på. At vælge fisk og skaldyr fra dansk akvakultur er mere end blot et fødevarevalg; det er en vej til en bæredygtig fremtid. Ved at prioritere klimavenlige fødevarer som fisk, skaldyr og tang støtter vi både en sundere befolkning og en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Logo
Logo
Dansk Akvakultur PO.
Download
Sandart på is
Sandart på is
AquaPri
Download
Rogn på sushi
Rogn på sushi
Aquapri
Download
Opdrætsørred
Opdrætsørred
Dansk Akvakultur PO.
Download
Vellingskov-Dambrug_dronefoto-AquaPri
Vellingskov-Dambrug_dronefoto-AquaPri
Aquapri
Download
Dambrug
Dambrug
Dansk Akvakultur PO.
Download
Muslinger
Muslinger
Dansk Akvakultur PO.
Download

Følg pressemeddelelser fra Dansk Akvakultur

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Akvakultur

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye