Region Sjælland planter et træ for hver nyfødt
Fra 2025 vil der blive plantet et træ for hvert nyfødt barn i Region Sjælland – en gave til både klima og fremtidige generationer. Som led i en større grøn investering har regionen bl.a. afsat 2 mio. kr. til projektet ’Børnenes Skove’, der skaber nye skovområder, reducerer CO2-udledningen og inviterer børn og familier til at tage aktiv del i træplantning og brug af de nye grønne arealer
For borgere i Region Sjælland, der har en lille ny på vej eller går med planer om familieforøgelse, venter der fra årsskiftet en anderledes velkommen til verden-gave til gavn for klimaet. Fra 2025 vil regionen nemlig plante et træ for hver nyfødt, der bliver født i Region Sjælland, for på den måde at skabe mere skov og flere grønne områder samt styrke biodiversiteten.
Det sker i samarbejde med Klimaskovfonden med projektet ’Børnenes Skove’, som regionens Udvalg for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø netop har bevilget 2 millioner kroner til over de næste fem år. Det vil årligt betyde, at der plantes ca. 6.500-7.000 træer, som i hele perioden vil blive til ca. 15 hektar ny skov – eller hvad der svarer til 21 fodboldbaner.
- Det er vigtigt for os at investere i fremtidens generationer, og vi får nu en meget synlig og konkret indsats inden for bæredygtig udvikling. Skovrejsning er et vigtigt bidrag til at reducere CO2-udledningen, og samtidig kan vi medvirke til at skabe offentlige skovarealer med plads til leg, opdagelse og læring for særligt vores yngste borgere, siger Bruno Jerup, formand for Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø i Region Sjælland.
Skovrejsning skal bidrage til leg og læring
Projektet ’Børnenes Skove’ ledes af Klimaskovfonden. Træplantningen vil ske på offentlige arealer og i samarbejde med de kommuner i regionen, som indgår i et partnerskab med Klimaskovfonden.
Forventningen er, at de første træer vil blive plantet i løbet af foråret 2025. Det vil bl.a. foregå i form af "plant-et-træ"-begivenheder, hvor børn og familier kan få jord under neglene og opleve værdien af at plante deres eget træ. Ambitionen er, at disse nye skovområder vil fungere som "levende klasseværelser," der kan styrke kommende generationers forståelse for klima og natur.
Fokus på grøn omstilling i regionen
Region Sjælland har et målrettet fokus på at skabe en mere bæredygtig og klimabevidst region. I den forbindelse fremhæver næstformand Jette Leth Buhl vigtigheden af regionens strategiske fokus på grøn omstilling gennem blandt andet Sjællands Klimaalliance.
- I Region Sjælland arbejder vi stålsat på at styrke den grønne omstilling ved at skabe samarbejder på tværs af kommuner og aktører i regionen. Med Sjællands Klimaalliance og projekter som 'Børnenes Skove' kan vi fremme bæredygtige løsninger og gøre en reel forskel for både miljøet og vores borgere, siger Jette Buhl, næstformand i Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø.
Flere grønne initiativer på vej i Region Sjælland
Udvalget har samlet afsat 4 millioner kroner til initiativer, som understøtter den grønne omstilling i Region Sjælland.
Udover ’Børnenes Skove’ er der afsat 1,1 millioner kroner til projektet Grøn EnergiOmstilling, hvor der skal udvikles et fælles energiprojekt på tværs af regionens kommuner, 1 million kroner til EU-projektet LIFE ACT, der støtter implementeringen af kommunernes klimahandlingsplaner, samt 250.000 kroner til ClimateBLUE-projektet, som vil engagere borgerne i løsninger på klimaforandringer.
Kontakter
Bruno Jerup, formand for Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø, 21 64 34 30
Jette Leth Buhl, næstformand for Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø, 23 83 08 23
Billeder
Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland
Region Sjælland efterspørger idéer og forslag til kommende Råstofplan 20263.12.2024 17:19:07 CET | Pressemeddelelse
Regionsrådet i Region Sjælland indleder nu arbejdet frem mod en ny råstofplan. Første skridt i processen er indkaldelse af idéer og forslag, hvor borgere, myndigheder og indvindere kan komme med idéer og forslag til den kommende råstofplan. Høringsperioden løber fra 6. december 2024 til 31. januar 2025.
Region Sjælland styrker akutberedskabet med voksenelever21.11.2024 10:46:59 CET | Pressemeddelelse
Region Sjælland modtager godt 32 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til at styrke akutberedskabet. En del af midlerne går til ansættelse af op til 10 voksenelever som ambulancebehandlere i regionens sydlige områder.
Region Sjælland: Vi ser frem til et mere lige og retfærdigt sundhedsvæsen15.11.2024 13:55:37 CET | Pressemeddelelse
En retfærdig fordeling af læger og andet sundhedspersonale, flere sundhedstilbud tæt på eget hjem eller nærmeste sygehus og flere sundhedsopgaver til regionerne. Ambitionerne i sundhedsreformen er de rette, og nu vil vi kæmpe for, at de bliver til virkelighed, lyder det fra formandskabet i Region Sjælland.
Mere end seks ud af 10 over 65 år er nu vaccineret13.11.2024 09:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end 6 ud af 10 borgerne over 65 år er nu vaccineret mod covid-19 og influenza i Region Sjælland. Borgere, som bor på plejehjem, har den højeste vaccinationstilslutning.
Jobtilbud til udenlandske læger og sygeplejersker12.11.2024 14:31:21 CET | Pressemeddelelse
Flere udenlandske læger og sygeplejersker skal nu hjælpes ind på sygehusene i Region Sjælland. I første omgang tilbydes job til fire læger i Holbæk og fire sygeplejersker i Slagelse i ansættelser, der skal bane vej for en dansk autorisation og faste stillinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum