Mindre danske producenter finder fælles netværk i MENY
Flere mindre danske fødevareproducenter har fundet fælles netværk i MENYs danske madskatte. Fællesskabet som leverandør til Danske Madskatte har skabt grobund for netværk og samarbejde på tværs.
I begyndelsen af 2024 hørte supermarkedskunderne i MENY første gang om Danske Madskatte. En række producenter og deres produkter fik betegnelsen Dansk Madskat, når den levede op til en række krav om blandt andet godt håndværk, innovation og tradition.
Nu har MENY samlet ni leverandører og fire af MENYs såkaldte Madarbejdere i et Madskattelaug, et netværk, hvor producenterne mødes, finder fællesskab og gode idéer opstår. Første møde fandt sted i oktober.
“Vi har allerede et vinlaug og et øllaug i MENY, hvor personer med stor viden om produkterne er samlet og sammen skaber gode idéer. Det ville vi gerne overføre til Madskattelauget, og det har vist sig, at vores gode madskatte-producenter synes ret godt om idéen. Samtidig er butikkerne repræsenteret med fire engagerede medarbejdere – to købmænd, en butikschef og en frugt og grønt-chef, som også ser værdien i samarbejdet,” siger Anette Christensen, sortimentschef i MENY.
”Jeg tror ikke, at man kan overvurdere betydningen af sådan et netværk. Selv om vi laver forskellige produkter, så har vi et fællesskab og en skabertrang, som slår igennem. Jeg forventer, at vi får skubbet til nogle grænser og får skabt nye produkter på denne måde. Fødevaredanmark skal nok få glæde af sådan et tiltag,” siger Anders Eibye Hansen, kommunikationsdirektør i Hansens Is.
Sortimentschef Anette Christensen oplevede et første møde, hvor producenterne sprudlede af energi og lyst til at dele erfaringer og i flere tilfælde også fremtidsplaner på kryds og tværs.
“Idéer opstår, når vi er sammen. Vi føler, at vi har skabt et bindeled mellem iværksættere, der både hver for sig og sammen kan få ting til at ske. Det er fuldstændigt fantastisk at opleve, hvordan den ene madskatteleverandør finder ud af, at han har et restprodukt som en anden madskatteleverandør kan bruge til at skabe et nyt produkt. Madskattelauget skal ganske enkelt skabe innovation og samarbejde på tværs,” fortæller Anette Christensen.
MENYs Madskattelaug rummer pt 9 leverandører, men det betyder ikke, at de gode ideer er forbeholdt de få. Planen er også, at andre leverandører skal kunne bære idéer ind til lauget, som derved kan være med til at udvikle og skabe mere innovation på tværs af den danske fødevarescene.
”Jeg tror på, at jeg med MENYs Madskattelaug får mulighed for at medvirke til at højne kvaliteten af mad og drikke i detailhandlen, det er jeg meget glad for. Min ambition er, at flere skal have bedre øl, og det vil jeg bruge Madskattelauget til. For når man bringer producenter sammen, som alle arbejder med høj kvalitet, giver det en god energi. Der opstår nye ideer til, hvordan vi kan skabe og udbrede nye og bedre produkter,” siger Tore Jørgensen, stifter og direktør, Herslev Bryghus.
Allerede i forbindelse med første møde fandt fire leverandører sammen om nye projekter, som kunderne snart vil møde i butikkerne.
”Det er fuldstændigt fantastisk at opleve den energi og gejst, som det giver når så dedikerede mennesker bliver sat sammen. Jeg tror, at vi får stor gevinst af at sætte leverandører vores Madarbejdere sammen på den måde,” siger MENYs kædedirektør Richo Boss.
Knapt 50 danske fødevareproducenter er den del af MENYs danske madskatte. Samlet set har 700 produkter fået betegnelsen Dansk Madskat. Antallet er i hastig vækst, og MENY forventer, at antallet bliver markant højere i de kommende år.
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkOm Dagrofa
Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
MENY uddeler stipendier til tre danske madskatte22.11.2024 09:01:35 CET | Pressemeddelelse
Særlige havregryn, alkoholfri øl og nye småkager løb med en halv million kroner, da MENY onsdag uddelte stipendier til nye innovative danske producenter.
Erfaren profil med brancheindsigt tiltræder som ny økonomidirektør i Dagrofa Foodservice22.11.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mikkel Korsholm er navnet på den nye økonomidirektør hos Dagrofa Foodservice, der er en af landets største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark. Virksomheden står bl.a. stærkt i markedet som fødevaregrossist for hoteller, kantiner og lokale restauranter.
Ny SPAR åbner i Esbjerg: Fokus på nærhed20.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
SPAR åbner supermarked på Strandby Kirkevej i december. Købmand Michael Tangaa vil skabe områdets bedste supermarked med fokus på nærhed, lokale ønsker og gode aktiviteter.
MENY henter kommerciel direktør i Dagrofa-familien18.11.2024 13:00:10 CET | Pressemeddelelse
Kristine Pilgaard tiltræder som kommerciel direktør i MENY fra årsskiftet. Hun kommer fra en stilling som kategorigruppechef for Food i Dagrofa.
Over 7.500 frivillige indsamler 15 tons affald18.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
På tværs af knapt 500 ruter i hele landet har frivillige indsamlet rekordmeget affald som led i non-profit-projektet Ren Natur. Projektet er støttet af supermarkedskæden SPAR, der for sjette år i træk er hovedsponsor.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum