Mindre danske producenter finder fælles netværk i MENY

Del

Flere mindre danske fødevareproducenter har fundet fælles netværk i MENYs danske madskatte. Fællesskabet som leverandør til Danske Madskatte har skabt grobund for netværk og samarbejde på tværs.

Ildsjæle med kærlighed til mad og gode råvarer, er samlet i MENYs Madskattelaug, der skal skabe samarbejde og nye ideer.
Ildsjæle med kærlighed til mad og gode råvarer, er samlet i MENYs Madskattelaug, der skal skabe samarbejde og nye ideer.

I begyndelsen af 2024 hørte supermarkedskunderne i MENY første gang om Danske Madskatte. En række producenter og deres produkter fik betegnelsen Dansk Madskat, når den levede op til en række krav om blandt andet godt håndværk, innovation og tradition.

Nu har MENY samlet ni leverandører og fire af MENYs såkaldte Madarbejdere i et Madskattelaug, et netværk, hvor producenterne mødes, finder fællesskab og gode idéer opstår. Første møde fandt sted i oktober.

“Vi har allerede et vinlaug og et øllaug i MENY, hvor personer med stor viden om produkterne er samlet og sammen skaber gode idéer. Det ville vi gerne overføre til Madskattelauget, og det har vist sig, at vores gode madskatte-producenter synes ret godt om idéen. Samtidig er butikkerne repræsenteret med fire engagerede medarbejdere – to købmænd, en butikschef og en frugt og grønt-chef, som også ser værdien i samarbejdet,” siger Anette Christensen, sortimentschef i MENY.

”Jeg tror ikke, at man kan overvurdere betydningen af sådan et netværk. Selv om vi laver forskellige produkter, så har vi et fællesskab og en skabertrang, som slår igennem. Jeg forventer, at vi får skubbet til nogle grænser og får skabt nye produkter på denne måde. Fødevaredanmark skal nok få glæde af sådan et tiltag,” siger Anders Eibye Hansen, kommunikationsdirektør i Hansens Is.

Sortimentschef Anette Christensen oplevede et første møde, hvor producenterne sprudlede af energi og lyst til at dele erfaringer og i flere tilfælde også fremtidsplaner på kryds og tværs.

“Idéer opstår, når vi er sammen. Vi føler, at vi har skabt et bindeled mellem iværksættere, der både hver for sig og sammen kan få ting til at ske. Det er fuldstændigt fantastisk at opleve, hvordan den ene madskatteleverandør finder ud af, at han har et restprodukt som en anden madskatteleverandør kan bruge til at skabe et nyt produkt. Madskattelauget skal ganske enkelt skabe innovation og samarbejde på tværs,” fortæller Anette Christensen.

MENYs Madskattelaug rummer pt 9 leverandører, men det betyder ikke, at de gode ideer er forbeholdt de få. Planen er også, at andre leverandører skal kunne bære idéer ind til lauget, som derved kan være med til at udvikle og skabe mere innovation på tværs af den danske fødevarescene.

”Jeg tror på, at jeg med MENYs Madskattelaug får mulighed for at medvirke til at højne kvaliteten af mad og drikke i detailhandlen, det er jeg meget glad for. Min ambition er, at flere skal have bedre øl, og det vil jeg bruge Madskattelauget til. For når man bringer producenter sammen, som alle arbejder med høj kvalitet, giver det en god energi. Der opstår nye ideer til, hvordan vi kan skabe og udbrede nye og bedre produkter,” siger Tore Jørgensen, stifter og direktør, Herslev Bryghus.

Allerede i forbindelse med første møde fandt fire leverandører sammen om nye projekter, som kunderne snart vil møde i butikkerne.

”Det er fuldstændigt fantastisk at opleve den energi og gejst, som det giver når så dedikerede mennesker bliver sat sammen. Jeg tror, at vi får stor gevinst af at sætte leverandører vores Madarbejdere sammen på den måde,” siger MENYs kædedirektør Richo Boss.

Knapt 50 danske fødevareproducenter er den del af MENYs danske madskatte. Samlet set har 700 produkter fået betegnelsen Dansk Madskat. Antallet er i hastig vækst, og MENY forventer, at antallet bliver markant højere i de kommende år.

Nøgleord

Kontakter

Om Dagrofa

Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Dagrofa Foodservice genåbner endnu en moderniseret Cash & Carry-butik24.10.2024 08:04:24 CEST | Pressemeddelelse

Efter en stor og grundig ombygning er Dagrofa Foodservice klar til at byde sine kunder velkommen til en ny og opgraderet Cash & Carry-butik på Amager, Kirstinehøj 48 i Kastrup. Genåbningen er en markering af endnu et skridt i Dagrofa Foodservice’s strategi, ’Fremtidens Cash & Carry’. Den strategi skal gøre det endnu mere enkelt, inspirerende og effektivt at handle hos landets førende leverandør til professionelle køkkener og andre erhvervsdrivende med et professionelt behov for fødevarer som festivaler, events, kiosker og mange flere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye