Plant skov med CO2-effekt og herlighedsværdi: Sidste mulighed for støtte til skovrejsning i år
Klimaskovfonden åbner årets sidste ansøgningsrunde med 32 millioner i puljen. Det er nu lodsejere kan søge støtte til skovrejsning eller små lavbundsprojekter.
Få støtte til at rejse din egen skov. Sådan lyder tilbuddet fra Klimaskovfonden, der nu åbner for at lodsejere kan få støtte til at rejse skov eller udtage lavbundsjord, der både giver en vigtig CO2-effekt og en stor herlighedsværdi. Og på sigt kan skovene producere træ og være en ny indtjeningsmulighed.
”Vi møder rigtig mange lodsejere, der har drømt om en skov i årevis fordi de gerne vil have mere natur på deres ejendom. Mange kombinerer skovrejsningen med anden lysåben natur og man kan faktisk vælge at have op til halvdelen af arealet som urørt skov. Og med Klimaskovfondens ordning kan det hænge sammen, så de kan plante skov som også bliver til glæde for de kommende generationer.” Det fortæller Poul Erik Lauridsen, der er direktør i Klimaskovfonden og selv er vokset op på et landbrug tæt på naturen.
En skov der rejses med støtte fra Klimaskovfonden skal være blandingsskov med skovbryn og der skal være et areal, hvor biodiversiteten prioriteres. Klimaskovfonden giver støtte efter et auktionsprincip, hvor man som ansøger melder ind, hvad man vil have for et skovrejsningsprojekt med en given CO2-effekt op til maksimalt 65.000 kroner pr. hektar. Støtten gives til de projekter, der giver mest CO2 for pengene indtil puljens loft på 32 millioner kroner er nået. Puljen er blevet fordoblet i forhold til sidste efterår, så mange flere skovrejsningsprojekter kan være på vej.
Hold fart i skovrejsningen: det er nu skovene skal plantes
Selvom naturen er det vigtigste for mange af de lodsejere Klimaskovfonden giver støtte til, så begynder CO2-effekten også at have en betydning. Og her understreger Poul Erik Lauridsen, at det er vigtigt at komme i gang nu.
”Det er helt afgørende at komme i gang med at plante skovene nu, for der går nogle år før en skov giver en CO2-effekt, der kan måles og indgå i klimaregnskaberne,” siger Poul Erik Lauridsen.
I Klimaskovfondens model kan lodsejerne selv indregne den CO2-effekt en ny skov eller et lavbundsprojekt giver i deres klimaregnskab.
FAKTA
Ansøgningsrunden åbner den 4. november med frist 16. december 2024. Man kan søge støtte til private arealer over 5 hektar og på arealer ejet af kirker og kommuner på over 2 hektar.
Man søger via Klimaskovfonden.dk og på hjemmesiden kan man også finde vejledning, yderligere information om kriterier og en liste over skovkonsulenter, der kan hjælpe med projektplaner og ansøgning.
Puljen til skov og lavbundsprojekter er denne gang på 32 mio. kr.
Klimaskovfonden har allerede givet tilsagn om støtte til flere end 150 skovrejsnings- og lavbundsprojekter på i alt 1400 hektar de seneste to år.
Nøgleord
Kontakter
Astrid Bjørg MortensenChefkonsulent – kommunikationsansvarlig
Tlf:23 11 17 51am@klimaskovfonden.dkBilleder
Links
Klimaskovfonden
Klimaskovfonden bidrager til de danske klimamål gennem skovrejsning og udtagning af kulstofrige lavbundsjorde i Danmark. Fonden giver virksomheder, lodsejere, kommuner og privatpersoner mulighed for klimahandling gennem bidrag til klimaindsatsen gennem bidrag til CO2-enheder fra fondens projekter, eller ved at ansøge om støtte til klimaprojekter på arealer i Danmark. Klimaskovfonden er en uafhængig statslig forvaltningsenhed oprettet af Folketinget.
Følg pressemeddelelser fra Klimaskovfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klimaskovfonden
PostNord planter ny klimaskov i Kolding29.10.2024 07:48:11 CET | Pressemeddelelse
Mandag blev de sidste af i alt 28.000 træer plantet i det område sydvest for Kolding, der skal blive til en ny klimaskov. Det er PostNord, der gennem et klimabidrag til Klimaskovfonden, har finansieret skovrejsningen, der skal optage CO2 mange år ud i fremtiden.
Ambitiøs kommune og virksomhed går sammen om skovrejsning6.9.2024 08:42:40 CEST | Pressemeddelelse
Klimaskovfonden har faciliteret et nyt samarbejde mellem Aarhus Kommune og festivalen NorthSide, der skal forvandle gold landbrugsjord mellem Beder og Mårslet til stort skovområde med naturoplevelser til aarhusianerne. Et godt eksempel på, hvordan Klimaskovfonden bringer dem sammen, der vil handle for klimaet.
Klimaskovfonden klar med 50 nye skove i Danmark27.6.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Klimaskovfonden har netop givet støtte til knapt 500 hektar ny skov over hele landet. Det svarer til hele den sydfynske ø Strynø. Skovene vil bidrage til Danmarks klimaindsats ved at binde 170.000 tons CO2. Samtidig er skovene placeret, så de beskytter drikkevand og vandmiljø.
Kirkeministeren indviede Vallensbæk Kirkeskov3.6.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kirkeminister Morten Dahlin (V) klippede den grønne snor til Vallensbæk Kirkeskov sammen med biskop Peter Birch og borgmester Henrik Rasmussen. Indvielsen af den 16 hektar store Vallensbæk Kirkeskov er den første skov på kirkejord med støtte fra Klimaskovfonden.
Dan Jørgensen plantede det første træ i ny klimaskov i Harndrup18.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Solen skinnede over markerne ved Harndrup, da minister for global klimapolitik, Dan Jørgensen (S), plantede det første træ i en ny skov ved børne- og ungehjemmet Damkjærgård. Skoven er et led i klimaindsatsen og skal binde CO2, men den skal også bruges som et pædagogisk rum til at skabe trivsel for de børn og unge, der bor der på stedet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum