Skoleklasser kan fra i dag tilmelde sig Pengeuge – og nu er efterskolerne også med
I dag åbner Pengeuge 2025 for tilmelding, hvor skoler kan ønske sig et besøg fra en bankrådgiver i uge 11 og lære eleverne om privatøkonomi. Som noget nyt udvides tilbuddet til også at gælde for 10. klasser og efterskoler i 2025.
Hvert år i uge 11 sidder elever fra grundskolens ældste klasser klar til at lære om renter, lån og budgetter. Her tilbyder Finans Danmark i samarbejde med bl.a. Danmarks Matematiklærerforening og forlaget FORSTÅ nemlig undervisning i finansiel forståelse og privatøkonomi.
2025 er ingen undtagelse. For det er vigtigt at lære om sin egen økonomi – og styringen af den – så tidligt som muligt:
”Vi ved fra talrige undersøgelser, at privatøkonomi er en vigtigt at komme godt fra start med. Det har stor betydning for ens trivsel, at man kan overskue sin egen økonomi. Vi ved også, at blot få timers undervisning er med til at højne elevernes finansielle forståelse. Så kan vi kun håbe, at de tager de gode pengevaner med sig videre i livet,” siger Stine Luise Goll, PA- og Kommunikationsdirektør i Finans Danmark.
Nu også for efterskoler og 10. klasser
I de flere end 10 år, som Pengeuge har eksisteret, har tilbuddet om gæstebesøg primært været rettet imod udskolingsklasserne i 7.-9. klasse. Men muligheden bliver også efterspurgt hos mange 10. klasser. Derfor udvider Finans Danmark nu indsatsen til også at omfatte landets efterskoler og 10. klasser.
”Pengeuge har bevist sit værd som et troværdigt initiativ, som mange skoler har taget til sig. Og vi ved, at finansiel forståelse er lige så vigtigt for de børn og unge, der fortsætter i 10. klasse og på efterskole. Det kan godt være, de har mødt tilbuddet før, men det skader ikke at få det genopfrisket sammen med en ny klasse,” siger Stine Luise Goll.
Udover at få besøg udefra, kan undervisningen i privatøkonomi også gennemføres uden en gæsteunderviser. Her underviser lærerne selv ud fra Undervisningsmaterialet ”Styr på dine penge”, der er tilgængeligt for alle skoler via undervisningsplatformen FORSTÅ. I sidste skoleår blev op mod 100.000 elever undervist i materialet fra Pengeuge, hvilket svarer til godt halvdelen af alle elever i udskolingen.
Nøgleord
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Høringssvar - Vurderingsstyrelsens udkast til styresignal19.11.2024 12:34:10 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar om styresignal, der fastlægger praksis for samvurderinger.
Investorernes køb af globale aktiefonde rammer rekordniveau15.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
På trods af negative afkast i de fleste kategorier af investeringsfonde op til det amerikanske præsidentvalg, strømmede der fortsat nye midler ind i de danske detailfonde i oktober måned. Der er stadig stor interesse for globale aktiefonde, men investorerne har i 2024 også købt godt ind i danske obligationsfonde.
Markant stigning i boligejernes interesse for at omlægge lån14.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Lavere renter på fastforrentede boliglån har øget interessen for omlægninger. I oktober måned indhentede danske boligejere flere tilbud på omlægninger end på samme tidspunkt sidste år. Især i hovedstadsområdet og Nordsjælland er der stigende interesse for omlægninger. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Højeste antal nedtagne huse i oktober11.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
I sidste måned blev der taget rekordmange huse af markedet for en oktober måned. Det sker, også selv om der er flere huse at vælge imellem end på samme tidspunkt sidste år, og udbudspriserne er steget. Det indikerer, at mange købere har været på banen, og der er forholdsvis godt gang i husmarkedet. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Danskere har tabt over 55 mio. kroner på investeringssvindel på bare et halvt år8.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Helt nye tal for investeringssvindel i første halvdel af 2024 er kedelig læsning. Hele 55,4 mio. kr. fik de kriminelle stjålet fra danskere, der troede de investerede pengene. Til sammenligning fik de kriminelle svindlet sig til 47,7 mio. kr. på investeringssvindel i hele 2023. Det viser Finans Danmarks nye tal.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum