Danskere har tabt over 55 mio. kroner på investeringssvindel på bare et halvt år
Helt nye tal for investeringssvindel i første halvdel af 2024 er kedelig læsning. Hele 55,4 mio. kr. fik de kriminelle stjålet fra danskere, der troede de investerede pengene. Til sammenligning fik de kriminelle svindlet sig til 47,7 mio. kr. på investeringssvindel i hele 2023. Det viser Finans Danmarks nye tal.
Investeringssvindlerne har kronede dage. Med falske investeringer i blandt andet kryptovaluta lokker de danskere til at tro, at deres optjente penge kan vokse stort. Ofte lokket ind af falske profiler på sociale medier. Profiler, som ofrene tror, er kendte ansigter som Sofie Linde, Mads Mikkelsen og Mikkel Hansen.
”Det er dybt bekymrende, at tabene på investeringssvindel allerede ved udgangen af juni i år har overhalet det samlede tabstal fra 2023. Denne alarmerende stigning understreger behovet for øget opmærksomhed for at undgå at blive offer for denne type svindel. Vi skal være mere kritiske over for investeringstilbud på nettet, der lover hurtige og urealistiske afkast. Og reklamer på sociale medier, hvor kendte misbruges i reklamer for attraktive investeringer, er altså fortsat et stort problem,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.
Lad dig ikke lokke
558 sager har bankerne registreret i første halvdel af 2024. Hele 2023 registrerede bankerne 836 sager. Og mens de kriminelle altså fik stjålet 55,4 mio. kroner, så kunne beløbet have været knap 40 mio. kroner højere. Men de penge fik bankerne stoppet, før de kriminelle havde fået dem gemt af vejen.
”Vi har i hele 2024 kørt en kampagne, der hedder ”Sikker bank – sammen”. Den skal gøre os alle sammen opmærksomme på, at denne og andre svindelmetoder findes, og at vi alle skal have paraderne oppe. Når det kommer til investeringssvindel, er det blandt andet en vigtig tommelfingerregel, at hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det det ofte. Så tænk dig godt om og lad dig ikke lokke,” siger Michael Busk-Jepsen.
Nøgleord
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Høringssvar - Vurderingsstyrelsens udkast til styresignal19.11.2024 12:34:10 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar om styresignal, der fastlægger praksis for samvurderinger.
Investorernes køb af globale aktiefonde rammer rekordniveau15.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
På trods af negative afkast i de fleste kategorier af investeringsfonde op til det amerikanske præsidentvalg, strømmede der fortsat nye midler ind i de danske detailfonde i oktober måned. Der er stadig stor interesse for globale aktiefonde, men investorerne har i 2024 også købt godt ind i danske obligationsfonde.
Markant stigning i boligejernes interesse for at omlægge lån14.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Lavere renter på fastforrentede boliglån har øget interessen for omlægninger. I oktober måned indhentede danske boligejere flere tilbud på omlægninger end på samme tidspunkt sidste år. Især i hovedstadsområdet og Nordsjælland er der stigende interesse for omlægninger. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Højeste antal nedtagne huse i oktober11.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
I sidste måned blev der taget rekordmange huse af markedet for en oktober måned. Det sker, også selv om der er flere huse at vælge imellem end på samme tidspunkt sidste år, og udbudspriserne er steget. Det indikerer, at mange købere har været på banen, og der er forholdsvis godt gang i husmarkedet. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Høringssvar - henlæggelse af beføjelser til Danmarks Nationalbank1.11.2024 11:54:43 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar om udkast til ny bekendtgørelse og støtter at TIBER-test fortsat forankres i Nationalbanken.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum