Blå Kors Danmark

Lone Susanne fik gratis briller af lokal optiker: ”Jeg glemmer det aldrig”

Del

15 udsatte danskere fik nye briller, da Louis Nielsen Helsingør besøgte botilbuddet Blå Kors Humlebæk onsdag. En af dem er Lone Susanne Nielsen, der kunne fejre nye briller og fødselsdag samme dag.

Lone Susanne Nielsen har fået gratis synstest og briller sammen med 14 andre fra Blå Kors Humlebæk, der er et botilbud for udsatte danskere. Foto: Blå Kors Danmark
Lone Susanne Nielsen har fået gratis synstest og briller sammen med 14 andre fra Blå Kors Humlebæk, der er et botilbud for udsatte danskere. Foto: Blå Kors Danmark

For 14 dage siden havde den lokale Louis Nielsen-butik i Helsingør åbent efter lukketid for 15 beboere fra bo- og behandlingstilbuddet Blå Kors Humlebæk, der hjælper mennesker med alkoholmisbrug og hjemløshed.

Her fik de gratis synstest, og de kunne frit vælge mellem butikkens mange briller, hvis der var behov. Det sker som led i et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og Louis Nielsen, der sammen hjælper udsatte danskere til bedre øjensundhed.

”Vi måtte vælge fra alle hylder, så vi kunne kigge og prøve løs. Det er bare en gave. Det er luksus,” lyder det begejstret fra Lone Susanne Nielsen, der er en af de beboere, som fik undersøgt synet.

”Jeg gik ikke efter prisen, men de pæneste. Jeg valgte nogle med sådan et rødligt, gennemsigtigt stel. Kylie Minogue-stellet hedder det åbenbart, fik jeg at vide. Jeg er meget glad for det,” fortsætter hun.

Onsdag fik beboerne fra Blå Kors Humlebæk udleveret nye briller af Patrick Sørensen og Andrzej Petersen, der sammen ejer Louis Nielsen-butikken i Helsingør. For Lone Susanne Nielsen var det en ekstra særlig dag, da hun også kunne fejre sit 57. år.

”At de ovenikøbet kommer på min fødselsdag, er bare fantastisk. Det kommer jeg aldrig til at glemme,” siger fødselaren, som har boet på Blå Kors Humlebæk i halvandet år, da en svær depression udløste et alkoholmisbrug og gjorde det vanskeligt at være i egen bolig.

Aldrig været til optiker
Lone Susanne Nielsen har aldrig været til optiker før, selvom hun de seneste år har haft problemer med især det ene øje.

”Jeg har altid bare købt de billige briller, man fx kan få i supermarkedet. Jeg har aldrig fået testet mine øjne og været ved en brillemand før,” fortæller hun.

Til synstesten fandt Louis Nielsen-optikeren ud af, at Lone Susanne Nielsen er langsynet, og de nye briller er en stor hjælp for fødselaren, der nu kan se verdenen og dem omkring hende klart og tydeligt igen.

Sammen med Blå Kors Humlebæks fagpersonale arbejder Lone Susanne Nielsen på at komme i egen bolig igen, og hun er optimistisk for fremtiden.

”Jeg har det bare så godt. Jeg er gået fra at synes, det hele var så gråt til, at himlen synes blå,” siger hun.

”På Blå Kors Humlebæk må man vælge aftenens menu, når man har fødselsdag. Jeg fejrede min med bøfstroganoff og cheese cake. Jeg kunne have valgt lagkage, men der er for meget flødeskum, og jeg kan ikke lide så meget flødeskum,” slutter en storsmilende Lone Susanne Nielsen.

Fakta om samarbejdet mellem Blå Kors Danmark og Louis Nielsen:

  • 13 butikker på tværs af landet holdt ekstraordinært åbent for udvalgte brugere af Blå Kors Danmarks tilbud på Synets Dag den 10. oktober.
  • Mere end 150 brugere fik gratis synstest og briller.
  • De er fra Blå Kors’ bo- og behandlingstilbud eller benytter sig af væresteder, Familienetværket eller Barnets Blå Hus.
  • Det foregik i Rønne, Odense, Middelfart, Helsingør, Roskilde, Næstved, Nykøbing Falster, Herning, Grindsted, Kolding og Aabenraa.

Kontakter

Mette Ankerstjerne, presse i Blå Kors Danmark, tlf.: 28344319, mae@blaakors.dk
Rune Steiness, senior PR-manager i Louis Nielsen, tlf.: 30389652, rune.steiness@louisnielsen.dk

Om Blå Kors Danmark

Blå Kors er en social og diakonal hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye