DI - Dansk Industri

DI: Unge skal mærke succesen ved at have et arbejde

Del

Dansk Industri roser den nye politiske aftale om Ungeløftet, der skal få flere med, og erhvervsorganisationen opfordrer til, at man forbedrer aftalen ved betragte unge som jobparate i jobcentrene

"Det er meget positivt, at partierne nu har lavet aftale, som skal hjælpe de unge uden uddannelse og job videre, og at der netop er et stort jobfokus i aftalen," siger vicedirektør Steen Nielsen, chef for arbejdsmarkedspolitik i DI.
"Det er meget positivt, at partierne nu har lavet aftale, som skal hjælpe de unge uden uddannelse og job videre, og at der netop er et stort jobfokus i aftalen," siger vicedirektør Steen Nielsen, chef for arbejdsmarkedspolitik i DI.

For mange unge er hverken i gang med arbejde eller uddannelse, og derfor har regeringen sammen med flere partier lavet en aftale om Ungeløftet, som skal hjælpe de unge nærmere arbejdsfællesskabet. Initiativet får ros med på vejen fra Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI).  

- Flere unge skal ud på virksomhederne for at få nogle erfaringer fra en arbejdsplads og mærke succesen ved at bidrage til at løse opgaverne i en virksomhed. Det er meget positivt, at partierne nu har lavet aftale, som skal hjælpe de unge uden uddannelse og job videre, og at der netop er et stort jobfokus i aftalen, siger vicedirektør Steen Nielsen, chef for arbejdsmarkedspolitik i DI.

Han har også god fidus til, at der skal laves et partnerskab om et ungeløfte, og han tror ikke, det bliver svært at finde deltagere til partnerskaber blandt DI’s 20.000 medlemsvirksomheder.

- Mange virksomheder gør allerede en stor indsats i dag ved at ansætte unge, som har forskellige udfordringer og derfor har brug for ekstra støtte og en større opmærksomhed på de rammer virksomhederne giver dem på arbejdspladsen, siger Steen Nielsen.

- Virksomhederne har brug for de unge ude på arbejdspladserne, men de ansætter dem jo i høj grad også, fordi virksomhederne oplever, at det giver mening for  både medarbejdere og ledere at hjælpe udsatte unge, ligesom der selvfølgelig er en gevinst for de unge selv.

Virksomhederne er dog ikke eksperter i alle de udfordringer, som de kan møde, når de har unge på virksomhederne med forskellige udfordringer.

- Når en virksomhed fx gerne vil skabe de bedste arbejdsbetingelser for en ung med autisme, skal den måske have hjælp til det. Derfor er det godt, at der i aftalen er fokus på at støtte de unge og give en helhedsorienteret indsats.

I DI håber man, at aftalen vil blive fulgt op af en politisk aftale om, at de unge kan blive betragtet som jobparate i jobcentrene, så de skal stå til rådighed for et job. Sådan er det nemlig ikke i dag.

- Mange unge har allerede forsøgt sig med uddannelse flere gange. En forpligtigelse til at stå til rådighed for et job kan være med til at understøtte, at flere kommer ud på en arbejdsplads og får nogle erfaringer. Erfaringer som senere kan kvalificere og motivere de unge til at gennemføre en uddannelse, forklarer Steen Nielsen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye