DI - Dansk Industri

DI-boss: Opgør med lange sagsbehandlingstider kan blive et vendepunkt for virksomheder

Del

Nu bliver det lettere for produktionsvirksomheder at udvide og bygge nye faciliteter. Regeringen præsenterer et nyt udspil, der kan holde produktionshallerne varme og virksomhederne konkurrencedygtige, vurderer DI. 

 

Regeringen har i dag præsenteret en one-stop-shop, som virksomheder kan henvende sig til, når de skal udvide eller etablere nye produktionsfaciliteter. One-stop-shoppen vil tildele den enkelte virksomheden en kontaktperson, som skal sikre en kortere og mere overskuelig proces i forbindelse med en miljø- eller byggesag. Derfor vil der også være en sagsbehandlingsfrist på maks. 18 måneder afhængigt af projektets kompleksitet og størrelse.

Udspillet vækker begejstring hos DI’s administrerende direktør, som længe har efterlyst et opgør med de lange sagsbehandlingstider.

- Udover manglen på arbejdskraft er de lange sagsbehandlingstider virksomhedernes største udfordring. I dag skal man være Sherlock Holmes for at finde rundt i alle reglerne, når man gerne vil udvide sin virksomhed eller bygge nyt. Bare det at finde ud af hvem, der er ansvarlig for hvad i den offentlige administration, er en uoverskuelig opgave. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for regeringens udspil, som kan være et afgørende vendepunkt for danske virksomheder, siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Vigtigt løsning rykker nok i praksis

En andet vigtigt element i udspillet er, at virksomheder uanset branche vil kunne benytte sig af one-stop-shoppen.

- De lange sagsbehandlingstider rammer virksomheder i alle brancher, og derfor er det også helt afgørende, at regeringen er gavmild med hjælpen. En mindre virksomhed har eksempelvis ikke stor muskelkraft til at løfte en tung sagsbehandling. Derfor er det vigtigt, at vi gør det langt lettere for dem, der satser benhårdt på at skabe vækst og arbejdspladser, siger Lars Sandahl Sørensen og fortsætter:

- Nu ser vi frem til, at modellen bliver en realitet, ligesom det selvfølgelig er afgørende, at den løfter tilstrækkeligt i forhold til de reelle udfordringer. Derfor vil det også være fornuftigt at evaluere one-stop-shoppen om et til to år. For opgaven bliver svær, men det er på tide at handle, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI om lancering af supercomputer: en stor dag for Danmark23.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag lanceres en af verdens kraftigste AI-supercomputere i København. Ifølge landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, er supercomputeren Gefion en stor drøm for dansk forskning og dansk erhvervsliv som nu bliver til virkelighed. Det er takket være et stærkt strategisk partnerskab mellem topchefen for Nvidia, verdens største producent af AI-chips, Jensen Huang, Novo Nordisk Fonden og Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), og hvor også Hans Majestæt Kongen har spillet en vigtig rolle.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye