MENY giver 500.000 kr. til støtte for danske fødevareproducenter
I en ny indsats for at styrke mindre danske fødevareproducenter, lancerer dagligvarekæden MENY et nyt stipendieprogram på 500.000 kr. Stipendierne er rettet mod producenter, der samarbejder med MENY, og skal fremme innovation, bæredygtighed og vækst.
Tre mindre danske fødevareproducenter kan nu få del i en halv million kroner fra dagligvarekæden MENY.
Stipendierne, der lyder på 250.000 kr, 150.000 kr. og 100.000 kr., gives til tre af de knapt 50 mindre producenter, som har et etableret samarbejde og leverer produkter til MENYs Danske Madskatte. Programmet er et led i MENYs strategiske satsning på at styrke kvaliteten af danske fødevarer under "Danske Madskatte"-initiativet.
Økonomisk støtte til innovation og bæredygtighed
Stipendiet er specifikt designet til at støtte producenter, som ofte har begrænsede ressourcer og arbejder under udfordrende forhold. Ved at tilbyde økonomisk støtte og synlighed håber MENY at styrke leverandørernes evne til at udvikle nye produkter, forbedre deres produktionskapacitet og fremme bæredygtige metoder.
"Vi ønsker at anerkende de mindre leverandører, der spiller en afgørende rolle i at sikre høj kvalitet og diversitet i vores fødevareudbud," siger Anette Christensen, sortimentschef i MENY.
"Ved at tilbyde denne form for støtte, håber vi at bidrage til deres fortsatte vækst og til vores mission om at levere de bedste danske fødevarer til vores kunder, fortsætter hun."
Stipendiets formål og kriterier
Stipendiets formål er at støtte leverandørerne i deres produktudvikling, forbedre deres produktionskapacitet og fremme bæredygtige initiativer, såsom omlægning af produktionsmetoder for at reducere miljøpåvirkningen. MENY ser dette som en investering i leverandørernes succes.
Ansøgere til stipendiet skal opfylde følgende kriterier:
- Leverandørens varer skal være en del af MENYs grundsortiment.
- Produkterne skal være fremstillet med mindst 75% danske råvarer, og leverandøren skal være 100% dansk.
- Leverandørerne skal demonstrere et fokus på innovation, bæredygtighed eller sociale initiativer i deres produktion.
- Større virksomheder med betydelige markedsandele er ikke målgruppen for dette stipendium.
De produkter, der udvikles som en del af stipendieprogrammet, vil blive lanceret i MENYs butikker, hvilket giver leverandørerne en unik mulighed for at præsentere deres varer for et bredt publikum.
En investering i dansk fødevareproduktion
Med dette initiativ ønsker MENY at fremme kvalitet og innovation i den danske fødevarebranche. Stipendiet vil ikke blot hjælpe leverandørerne med at optimere deres produktion, men også give dem en platform til at udvikle og lancere nye produkter, der kan styrke både deres egen forretning og MENYs sortiment.
"I MENY ønsker vi at bidrage aktivt til vækst i den danske fødevaresektor, og ved at støtte danske leverandører på denne måde, gør vi en reel forskel. Vi siger også tak og anerkender deres indsats i det gode samarbejde, vi har haft hidtil" siger Richo Boss, kædedirektør i MENY.
Hvem der modtager stipendierne bliver offentliggjort på MENYs årlige købmandsmøde den 20. november.
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkOm Dagrofa
Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
MENY uddeler stipendier til tre danske madskatte22.11.2024 09:01:35 CET | Pressemeddelelse
Særlige havregryn, alkoholfri øl og nye småkager løb med en halv million kroner, da MENY onsdag uddelte stipendier til nye innovative danske producenter.
Erfaren profil med brancheindsigt tiltræder som ny økonomidirektør i Dagrofa Foodservice22.11.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mikkel Korsholm er navnet på den nye økonomidirektør hos Dagrofa Foodservice, der er en af landets største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark. Virksomheden står bl.a. stærkt i markedet som fødevaregrossist for hoteller, kantiner og lokale restauranter.
Ny SPAR åbner i Esbjerg: Fokus på nærhed20.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
SPAR åbner supermarked på Strandby Kirkevej i december. Købmand Michael Tangaa vil skabe områdets bedste supermarked med fokus på nærhed, lokale ønsker og gode aktiviteter.
MENY henter kommerciel direktør i Dagrofa-familien18.11.2024 13:00:10 CET | Pressemeddelelse
Kristine Pilgaard tiltræder som kommerciel direktør i MENY fra årsskiftet. Hun kommer fra en stilling som kategorigruppechef for Food i Dagrofa.
Over 7.500 frivillige indsamler 15 tons affald18.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
På tværs af knapt 500 ruter i hele landet har frivillige indsamlet rekordmeget affald som led i non-profit-projektet Ren Natur. Projektet er støttet af supermarkedskæden SPAR, der for sjette år i træk er hovedsponsor.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum