Hedensted Kommune søger nye idéer til skovplantning: Open Call for skovprojekter 2024
830 hektar. Så meget skov skal der rejses i Hedensted Kommune inden 2030. Derfor beder kommunen igen i år lokale lodsejere om at komme med forslag til, hvor der kan plantes nye skove.
Hedensted Kommune fortsætter sit engagement i at skabe et af Danmarks mest klimavenlige samfund. Blandt andet ved at plante tusindvis af træer.
Sidste år modtog Hedensted Kommune forslag til i alt 222 hektar skov, som der nu arbejdes på at realisere.
Formanden for Udvalget for Vækst & Klima, Lars Poulsen (V), forklarer:
- Skovrejsning er et kraftfuldt værktøj til at fremme naturen og støtte den grønne omstilling. Så vi håber naturligvis, at vi kan fortsætte det stærke samarbejde mellem borgere, virksomheder og kommunen, som allerede er godt i gang. På den måde kan vi i fællesskab nå vores mål og plante endnu mere skov i Hedensted Kommune.
Skov rummer mange fordele og kan for eksempel lagre CO2, beskytte grundvand, fremme biodiversitet og give bedre rekreative muligheder i byer og lokalsamfund.
Lodsejere der ønsker at indgå et samarbejde om at plante skov på deres jord vil modtage kompensation gennem såkaldte skovsponsorater. Det sker gennem et samarbejde med Growing Trees Network og Naturplant, forklarer Lars Poulsen:
- Vi har valgt at fortsætte vores samarbejde med eksperterne i Growing Trees Network og Naturplant for at sikre en effektiv og enkel proces for alle involverede parter. Det gør det nemmere for lodsejere, borgere, virksomheder og kommunen at komme hurtigt i gang med at plante skov.
Sådan deltager du
Frem til den 31. december 2024, kan du som lodsejer indsende et forslag, hvis du har et område, hvor du er interesseret i at plante skov. Send dit forslag til klima@hedensted.dk.
De indsendte forslag vil herefter blive screenet for egnethed. Det sker for at sikre, at skovene bliver plantet, så der opnås den bedst mulige effekt i form af CO2-lagring, naturrigdom, rekreative områder og grundvandsbeskyttelse.
Når et jordstykke er blevet udvalgt i et samarbejde mellem lodsejer og Hedensted Kommune, hjælper Growing Trees Network med at håndtere de administrative aspekter, sponsorater og plantedage, mens Naturplant står for de nødvendige tilladelser, design og plantning af skovene, alt sammen i tæt samarbejde med lodsejerne.
FAKTA:
Der kan plantes tre forskellige typer af skov:
- Folkeskov: Plantes på enten offentlig eller privat jord. Lodsejer involveres i designfase og ”får” klimagasoptaget samt fremtidig skovdrift og jagt.
- Biodiversitetsskov: Plantes på privat jord. Udelukkende hjemmehørende arter med fokus på at styrke biodiversiteten og områdets eksisterende dyre- og planteliv. Lodsejeren kan vælge, hvor stort et areal der ønskes til selvsåede træer.
- Klimaskov: Plantes på jord, virksomheder selv køber. Muliggør CO2 reduktion i Scope 1+2. Fokus på rejsning af træarter, der binder særligt meget CO2. Lodsejer involveres i designfase og tilkommer fremtidig skovdrift.
Der plantes cirka 4000 træer pr. hektar nyplantet skov, afhængigt af design og lokale hensyn.
Et sponsorat inkluderer typisk mulighed for afholdelse af en fælles plantedag og hjælp til markedsføring.
Donationerne dækker to års intensiv etableringspleje, med garanti for, at træer, der ikke overlever de to første år, erstattes af nye, hvis der er færre end 90% af træerne som har overlevet.
For mere information, besøg klima.hedensted.dk.
Kontakter
Lars Poulsen (V)Formand for Udvalget for Vækst & Klima, Hedensted Kommune
Tlf:24 96 13 64Lars.Poulsen@hedensted.dkLars Heiselberg Vang JensenDirektør i Growing Trees Network
Tlf:40 15 35 94lars@growingtrees.dkMarc ResekeKlima- og Partnerskabskoordinator i Hedensted Kommune
Tlf:21 37 04 27Marc.Reseke@hedensted.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune
Hedensted Kommune får 4,1 mio. til at styrke naturfagsundervisning14.11.2024 13:32:06 CET | Pressemeddelelse
Villum Fonden har netop givet tilsagn om at investere 4,1 mio. kr. i nye lokaler, udemiljøer og udstyr, som vil skabe endnu bedre rammer for naturfagsundervisningen i Hedensted Kommune. Samtidig indeholder bevillingen midler til at kompetenceudvikle skolernes naturfagslærere til at udnytte de nye rammer og udstyr.
Tilflytterfesten fortsætter: Nu er Hedensted Kommune hjem for flere end 48.000 borgere5.11.2024 10:28:05 CET | Pressemeddelelse
En målrettet strategi, gode muligheder for bolig og job og ikke mindst skønne naturomgivelser gør Hedensted Kommune til et stadigt mere eftertragtet sted at bo.
Millionbyggeri kommer nærmere første spadestik: Stor interesse for at udvikle Juelsminde30.10.2024 10:07:56 CET | Pressemeddelelse
Hedensted Kommune har i samarbejde med lokale aktører i Juelsminde netop udvalgt fire velrenommerede teams til prækvalifikation til udviklingen af Juelsminde by. Her skal strand, havn og bymidte bindes bedre sammen, så byen, der er særligt populær blandt sejlere og turister, opnår en længere sæson og kan realisere sit udviklingspotentiale.
Markant byvækst fortsætter: Hedensted Kommune sælger grunde til lokal udvikler23.10.2024 09:31:48 CEST | Pressemeddelelse
Interessen for at investere og opføre nye boliger i Hedensted Kommune er fortsat høj. Nu er turen kommet til Ølsted, hvor lokalområdet længe har efterspurgt nye lejeboliger.
Kommuner omkring Horsens Fjord inviterer borgerne til samarbejde om en levende fjord11.10.2024 12:54:47 CEST | Pressemeddelelse
De syv kommuner i Havsamarbejdet i Østjylland sætter i øjeblikket fokus på en ny fælles havstrategi. Odder, Horsens og Hedensted Kommuner inviterer derfor borgere, virksomheder og organisationer til temamøde om Horsens Fjord, der er en del af havsamarbejdets farvande. På temamødet som foregår på Hedensted Rådhus den 23. oktober, vil der være udstillinger og rig mulighed for dialog om fjordens fremtid.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum