Brugsen Vesløs er Årets Læreplads 2024
Brugsen i Vesløs er blevet kåret til Årets Læreplads 2024, takket være en indstilling fra Lærke Lichtenberg Madsen, der er elev i butikken. Lærke har fra begyndelsen af sin læretid fået stort ansvar og opbakning til at udvikle sig i takt med både sine evner og ambitioner.
Igen i år hylder Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier de bedste lærepladser for deres vigtige indsats med at oplære elever og lærlinge med uddelingen af prisen Årets Læreplads. Prisuddelingen foregik i København, hvor tre ud af i alt 397 indstillede virksomheder var udvalgt for deres særlige indsats.
Juryens afgørelse lagde vægt på udviklingsmuligheder og støtte
Brugsen Vesløs skilte sig ud med deres velstrukturerede oplæring og tillid til Lærkes evner, der har gjort, at hun er vokset ud over det sædvanlige i sin rolle. Lærke har prøvet stort set alle opgaver i butikken og er nu konstitueret souschef.
I Lærkes indstilling fremgik det tydeligt, at Brugsen Vesløs er et sted, der gør en særlig indsats for at skabe en læringsrig og støttende hverdag for deres elev. Med en kombination af faglig struktur, personlig opbakning og ansvar, har Brugsen skabt rammer, hvor lærlinge kan vokse både personligt og professionelt.
Juryen, bestående af Anne Fløe fra DEA, Kasper Munk Rasmussen fra SMV Danmark og Julie Kølskov Madsen, formand Erhvervsskolernes ElevOrganisation, udpegede Brugsen Vesløs som vinder med følgende begrundelse:
”Hos Brugsen Vesløs viser I, at en læreplads kan være meget mere end faglig oplæring. I har givet Lærke en tydelig faglig struktur, så hun med sit engagement og lyst til at lære har kunnet udvikle sig mere end forventet. At have én oplæringsansvarlig har gjort kommunikation, forventningsafstemning og tryghed til noget særligt gennem Lærkes læretid. I har ikke sat grænser, men mødt Lærke, hvor hun er, med en tro på hendes evner, så hun allerede nu føler sig i stand til at varetage en souschefrolle. Den udvikling kan I være stolte af.”
Prisen er vigtig
Morten Emborg, formand for erhvervsuddannelsesudvalget i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, understregede ved kåringseventet, hvorfor det stadig er relevant at hylde de gode lærepladser med prisen Årets Læreplads.
"Prisen har stadig høj relevans, da behovet for dygtige faglærte fortsat vokser, og konkurrencen om arbejdskraft er skarp. Lærlinge vil altid søge de gode steder hen, og derfor skal virksomheder, der gør det godt, frem i lyset og være forbilleder for andre. De skal vide, at deres indsats er værdsat - og den bedste ros kommer fra eleverne selv. Derfor fortsætter vi med at uddele denne pris,” siger Morten Emborg.
Et kæmpe skulderklap til Konditorbager Outrup og Petrowsky
De to øvrige finalister til Årets Læreplads var Konditorbageren Outrup og Petrowsky A/S.
Konditorbageren Outrup blev indstillet af Heidi van Vliet, der er i lære som bager. Heidis indstilling viser tydeligt, hvordan virksomheden formår at skabe et arbejdsfællesskab, der ser og værdsætter hendes idéer og ambitioner. Heidi får frihed til at udfolde sit talent og mulighed for at sigte højt med sine evner bl.a. ved DM i Skills. Engagementet i hendes udvikling er helt særligt. Hun bliver ikke kun set som en lærling, men som en værdifuld kollega, der får lov at udvikle brød og kager, der sælges i butikken.
Bjørn Kragelund, der er i lære som VVS-energispecialist, står bag indstillingen af Petrowsky A/S. Lærepladsen har sat en høj standard med deres mentorordning, hvor mentoruddannede svende ikke blot deler deres viden, men også skaber trygge rammer, som gør det muligt for lærlingene at vokse i deres fag. Med deres lærlingeklub har de skabt et særligt fællesskab, der styrker lærlingenes faglighed og sociale sammenhold. Deres indsats er et eksempel til efterfølgelse.
Om prisen
I år har 397 elever fra erhvervsskoler landet over indstillet deres lærepladser til de to priser Årets Læreplads og Årets Innovative Læreplads. Prisen Årets Læreplads uddeles af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier for at sikre, at virksomheder, der gør en markant forskel i uddannelsen af kommende faglærte, bliver hyldet for deres indsats. Siden 1999 har Årets Læreplads hyldet virksomheder, som fagligt, kollegialt, socialt og ledelsesmæssigt har udmærket sig og gjort en positiv forskel for deres elever og lærlinge.
Nøgleord
Kontakter
Mette BrydeDanske Erhvervsskoler og - Gymnasier
Tlf:60195504mbn@deg.dkBilleder
Links
Om Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier:
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, i daglig tale DEG, er forening for de erhvervsrettede uddannelser, hhx, htx, eud, eux og amu. DEG består af de to foreninger DEG–Lederne og DEG–Bestyrelserne, som arbejder for at skabe de bedst mulige forhold for de erhvervsrettede uddannelser til gavn for eleverne og kursisterne. DEG varetager medlemsskolernes uddannelsespolitiske interesser over for arbejdsmarkedets parter, øvrige interessenter og politikere.
Følg pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
Vinderne af DM i Erhvervscase 2024 er kåret!9.10.2024 16:33:12 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks skarpeste HHX-elever imponerede med kreative løsninger for fremtidens fitnessmarked.
Ny EPX-uddannelse rummer gode muligheder for at styrke ungdomsuddannelserne8.10.2024 11:19:39 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens nye EPX-uddannelse tilbyder et stærkt alternativ til eksisterende ungdomsuddannelser med fokus på erhvervsrettet og praktisk undervisning. Formændene for både lederforeningen og bestyrelsesforeningen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier roser initiativet, men understreger vigtigheden af at bevare succeserne fra de nuværende uddannelser og sikre, at alle unge får de bedste muligheder for at finde deres rette vej.
Erhvervsskoler, lærere og elever kræver mindre bureaukrati og hurtigere adgang til støtte for elever med særlige behov20.8.2024 07:40:54 CEST | Pressemeddelelse
Erhvervsskoler, lærere og elever efterspørger mindre bøvl og bureaukrati, når der søges om ekstra støtte til de elever, der har behov for fx ordblindestøtte eller mentorstøtte på ungdomsuddannelserne. Seks forslag til et bedre SPS-system skal sikre rettidig støtte og mindre administrativt bureaukrati til gavn for eleverne.
Nyt grønt udspil understreger vigtigheden af faglærte for den grønne omstilling26.5.2024 10:31:52 CEST | Pressemeddelelse
Nyt udspil fra regeringen skal sikre flere faglærte til den grønne omstilling. Der afsættes blandt andet midler til investeringer i tidssvarende udstyr og grønne lærerkompetencer, mens planerne om tre klimaerhvervsskoler videreføres og syv ud af 10 videnscentre gøres permanente.
To ildsjæle modtager Erhvervsuddannelsesprisen25.4.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Emilie Rath fra WICOTEC KIRKEBJERG og Jørgen Olsen fra JYSK Academy anerkendes for deres ekstraordinære indsats for erhvervsuddannelserne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum