Danmark er i top-fem til EM i Cybersikkerhed for fjerde år i streg
Tiårsjubilæet for EM i Cybersikkerhed har været det sværeste nogensinde, men Danmark sikrer top-fem placering mod Europas største cybernationer
Det danske Cyberlandshold har været i vælten mod flere end 30 andre nationer, og kan med oprejst pande gå fra Europas største hackerkonkurrence med en 4. plads. Det står klart efter aftenens afslutning af EM i Cybersikkerhed i Torino, Italien.
Efter to intense konkurrencedage kan Cyberlandsholdet se tilbage på en stor præstation for et lille land, der kun er overgået af tre kæmpestore cybersikkerheds-nationer i Tyskland, Italien og Polen, der går fra EM med hhv. guld, sølv og bronze.
”Det danske hold har været virkelig, virkelig dygtige i en konkurrence, der aldrig har været hårdere. Som cyberlandsholdstræner kan man jo kun være imponeret af holdets evner, og som professor og EU-borger kan jeg se, at Danmark har en meget lys fremtid, når det kommer til cybersikkerhed. Det kan holdet og vi som land være virkelig stolte over,” siger Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet og cyberlandsholdstræner.
Over to dage har Cyberlandsholdet dystet i to kategorier kaldet ’jeopardy’ og ’attack/defense’. Kort fortalt består første kategori af udfordringer, hvor der skal findes information og høstes point i sårbare web-applikationer, netværkstrafik og reverse engineering af apps.
Attack/defense er et anderledes og mere aggressivt format, hvor man i praksis angriber de andre holds computer, mens man forsvarer sin egen.
Cyberlandsholdets præstation kommer på baggrund af et ambitiøst samarbejde mellem seks danske universiteter, Forsvarets Efterretningstjeneste og Industriens Fond, hvor også chef for Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram, Malene Stidsen, er imponeret over årets præstation.
”Stort tillykke til det danske cyberlandshold med en flot præstation, som sætter DK på landkortet ift. cybersikkerhed. En ting er den flotte 4. plads, noget andet er den helt afgørende værdi, som disse unge cybersikkerhedstalenter kan berige danske virksomheder og dansk konkurrenceevne med. Cybersikkerhed er allerede et af de vigtigste konkurrenceparametre, og i en tid hvor teknologi og digitalisering i den grad gør sit indtog i erhvervslivet, vil behov og efterspørgslen på disse talenter kun stige. Det skal vi levere på – og det kræver, at vi nu bruger denne succes til at vise de unge, hvor store muligheder en karriere inden for cybersikkerhed rummer. Igen, kæmpe tillykke til hele holdet”.
Årets konkurrence viser, at flere og flere europæiske lande er blevet bedre til cybersikkerhed, og det er i sidste ende godt for hele Europa, hvor Danmarks dygtige unge vidner om, at vi er i trygge hænder i fremtiden, lyder det fra chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Flarup.
”Det har meget været spændende, men også lidt nervepirrende at følge med på scoreboardet fra de europæiske cybermesterskaber i Torino. Men endnu engang har vores cyberlandshold slået fast, at vi har nogle af verdens dygtigste cybertalenter i Danmark. Både landsholdet og Danmark kan være rigtig stolte af deres præstation og de skal have det største tillykke herfra," siger han.
Cyberlandsholdet lander hjemme i Danmark d. 12. oktober til sammenkomst på Aalborg Universitets campus i København, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV, kl. 16:30, hvor alle cybersikkerheds-interesserede er velkomne.
Fakta
Det danske Cyberlandshold støttes af Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste, Center for Cybersikkerhed, virksomheden Happy42, Aalborg Universitet, IT-Universitetet i København, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet, Copenhagen Business School samt en række andre europæiske organisationer.
Læs mere om EM i Cyber Security på https://ecsc.eu/
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Sådan ultralydsscanner du dig til den perfekte flæskesteg18.12.2024 10:34:27 CET | Pressemeddelelse
Danske forskere har i et nyt videnskabeligt studie vist, at du med en håndholdt ultralydsscanner kan sikre, at du får den helt perfekte flæskesteg med hjem i indkøbskurven. Hvis du vel at mærke har råd!
Danmark er nummer 22 på verdensplan over de mest innovative lande på forsvarsområdet16.12.2024 15:40:37 CET | Pressemeddelelse
Målt på antallet af patentansøgninger på verdensplan hører danskerne til i den tunge ende inden for forsvarsteknologisk udvikling. Men hvis vi som samfund ikke snart går op i gear, sakker vi bagud, mener direktør for Nationalt Forsvarsteknologisk Center.
Livø-anbragtes stemmer vakt til live i projekt fra Aalborg Universitet6.12.2024 05:25:00 CET | Pressemeddelelse
Næsten 3.000 stykker historisk graffiti på Livø Anstaltens kornloft giver et unikt indblik i livet for de 743 mænd, som fra 1911 til 1961 var tvangsanbragt på øen. Specialestuderende fra Aalborg Universitet har kortlagt og tematiseret alle tegninger og tekststykker.
Smerteundervisning kan give knæpatienter nyt håb28.11.2024 11:40:53 CET | Pressemeddelelse
Tusindvis af danskere lever med kroniske smerter efter at have fået nyt knæ. Nu viser et forsøg fra Aalborg Universitet, at undervisning i smerteforståelse har en positiv effekt på patienternes smerter. Derfor bør smerteundervisning tænkes ind som et tilbud til de mange, der føler sig ladt i stikken.
Eksperternes råd om AI i gymnasiet25.11.2024 12:03:23 CET | Pressemeddelelse
Forud for Gymnasielærerdagen 2024 har tre eksperter fra Aalborg Universitet samlet en stribe gode råd til gymnasielærere og -elever, der skal navigere i en undervisning, hvor kunstig intelligens er et nyt fænomen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum