Borgerforslag bliver en realitet i Guldborgsund Kommune

Del

Snart kan borgerne stille forslag til byrådet i Guldborgsund Kommune, som man kender det fra landspolitik. Byrådet besluttede på sit møde torsdag at indføre en forsøgsordning med borgerdrevne forslag.

Borgerdrevne forslag bliver indført som en forsøgsordning i Guldborgsund Kommune. Foto: Guldborgsund Kommune.
Borgerdrevne forslag bliver indført som en forsøgsordning i Guldborgsund Kommune. Foto: Guldborgsund Kommune.

Borgerne i Guldborgsund Kommune skal kunne stille forslag, som byrådet skal behandle. Det besluttede et flertal i byrådet på dets møde torsdag. En forsøgsordning med borgerdrevne forslag sættes gang i begyndelsen af det nye år, så snart den tekniske og administrative løsning er på plads.

”Det er vigtigt for os i byrådet, at vi har en åben og god dialog med borgerne, for vi er deres politiske repræsentanter. Vi er fælles om udviklingen af Guldborgsund, og vi samarbejder i dag med borgere, foreninger og erhvervsliv på rigtig mange måder. Det skal vi blive ved med, og vi skal også hele tiden finde på nye måder at give borgerne mulighed for at påvirke den politiske proces. Derfor er det helt naturligt, at borgerne skal kunne stille forslag, som vi skal behandle politisk i byrådet,” siger borgmester Simon Hansen.

Siden 2018 har det været muligt at stille borgerdrevne forslag i Folketinget, og det er med inspiration i den ordning og lignende ordninger i andre kommuner, at byrådet nu indfører muligheden for borgerne i Guldborgsund.

Det er borgmesteren, der har ansvaret for de politiske dagsordner i byrådet, og det vil i praksis være borgmesteren, der på vegne af borgerne fremsætter de konkrete forslag. Sådan er det også løst i flere andre kommuner, der har en lignende ordning.

”Jeg glæder mig til følge forsøgsordningen. Jeg håber, vi vil se nogle spændende forslag, og jeg håber, at ordningen kan være med til at inspirere til endnu mere samarbejde,” siger Simon Hansen.

Venstre og Liberal Alliance stemte imod.

FAKTA OM FORSØGSORDNING MED BORGERDREVNE FORSLAG I GULDBORGSUND KOMMUNE:

  • Den, der stiller et forslag, og alle forslagsstøtter, skal være fyldt 18 år.
  • Den, der stiller et forslag, og alle forslagsstøtter, skal have bopæl i Guldborgsund Kommune.
  • Det kræver i alt 750 stemmer at få et forslag behandlet i byrådet.
  • Et forslag skal opnå det krævede antal stemmer inden for 90 dage fra forslaget stilles, tællende fra den dag, forslaget er blevet offentliggjort. Ellers bortfalder forslaget. Hvis forslaget bortfalder på grund af for få støtter, kan forslaget ikke genfremstilles af forslagsstiller eller af andre i den pågældende byrådsperiode.
  • Forsøgsordningen evalueres midt i næste byrådsperiode. 

Kontakter

Billeder

Borgerdrevne forslag bliver indført som en forsøgsordning i Guldborgsund Kommune. Foto: Guldborgsund Kommune.
Borgerdrevne forslag bliver indført som en forsøgsordning i Guldborgsund Kommune. Foto: Guldborgsund Kommune.
Download

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye