Agria Dyreforsikring

Kan dine firbenede venner ses i trafikken?

Del

Efterårsmørket er over os, og det betyder øget risiko for både to- og firbenede trafikanter. Når vi skifter fra sommertid til vintertid den sidste søndag i oktober, bliver synlighed i trafikken endnu vigtigere – især for de ”bløde, firbenede trafikanter”, der nemt overses i skumringen og de mørke timer; her er en refleks en nem og billig måde at forebygge påkørsler og endda redde en hunds eller kats liv.

Hunde, katte og deres ejere nyder naturen året rundt, men når vi skifter fra sommertid til vintertid, er det også tid til at tænke på reflekser og synlighed for dine kæledyr.
Hunde, katte og deres ejere nyder naturen året rundt, men når vi skifter fra sommertid til vintertid, er det også tid til at tænke på reflekser og synlighed for dine kæledyr. Agria.dk

Efteråret er her: Lyset lader vente på sig om morgenen, og det bliver mørkt, før man venter det, så det er nu, vi skal tænke på sikkerheden for vores kæledyr, når de færdes i trafikken, siger Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring. Hun tilføjer:
- Fordi vores firbenede venner ikke stikker så højt op i landskabet, er de sværere for bilisterne at få øje på, og det øger risikoen for ulykker betydeligt; Agrias skadesstatistikker viser en tydelig stigning i sager med påkørte hunde og katte, når vi skifter til vintertid, og dyrene opholder sig i længere tid udendørs i mørke.
Lotte Evers fortæller, at risikoen for at blive ramt af en bil er tre gange så stor i mørke som i dagslys. Uden refleks er du og dit dyr først synlige på 50 meters afstand - med reflekser kan bilisterne nå at opdage jer allerede på 350 meters afstand.

Husk både lys og refleks
Hun opfordrer derfor alle kæledyrsejere til at tænke på synlighed, ikke kun for sig selv, men også for deres dyr. 
- De fleste ulykker, hvor hunde og katte bliver ramt af biler, sker i byområder – det på trods af evt. gadebelysning, som jo skulle gøre det nemmere at se de bløde trafikanter, siger hun og forklarer, at der er flere faktorer end blot gadelys, der kan spille ind; f.eks. kan vejrforhold som regn, tåge og duggede ruder forringe førerens udsyn, ligesom man som bilist nemt kan blændes af modkørende trafik.
- Derfor er det vigtigt at udstyre dyrene med både reflekser og lys, uanset hvor I færdes, siger hun og tilføjer:
- Det er klart, at det er begrænset, hvad man kan give udekatten på af refleksudstyr, men som minimum bør man sikre, at den bærer et nyt halsbånd med en synlig refleks og et sikkerhedsspænde, der går op, hvis katten sidder fast. En blinkende lygte kan også bruges som ekstra synlighed til de katte, der kigger indenfor til aftensmaden, hvor du så kan tænde lygten. 
Markedet byder på et bredt udvalg af reflekser og lys til både dyr og ejere. Der findes alt fra diskrete refleksstriber på seler og halsbånd til lysende halsbånd og blinkende lygter, og Lotte Evers er fortaler for en kombination: 
- Reflekser lyser op, når de rammes af bilernes lygter, mens LED-lygter og -halsbånd gør dyrene synlige i mørket. Det vigtigste er, at refleksen kan ses fra alle vinkler, og at den sidder, så den fanger lyset, understreger hun.

Tjek om refleksen reflekterer
Hun minder også om, at reflekser kan blive beskidte og slidte og dermed miste deres virkning. 
- Sørg for at holde dine reflekser og lygter fri for snavs. Hvis seler og snore er udstyret med refleks, bør du efter en tur i vaskemaskinen tjekke, om refleks-virkningen er ødelagt; hvis refleksen er mat, er det ofte tegn på, at refleksen er for slidt, forklarer hun og tilføjer:
- Reflekser, der ligger sammen med nøgler eller halsbånd og liner, og som samtidig udsættes for vind og vejr, kan blive slidte og holder faktisk hurtigere op med at reflektere, end man lige tror. 
Lotte Evers anbefaler derfor at teste reflekserne ved at sammenligne dem med nye, ubrugte reflekser. Hvis de gamle reflekser er mindre synlige, er det tid til at skifte dem ud. Tjek også, at der er batteri på lygter og LED-halsbånd mv.

Gode råd til mørketiden:
• Gå aldrig med din hund løs efter mørkets frembrud - medmindre det er på et sikkert, indhegnet område. Husk, at lys/lygter også med fordel kan bruges der.
• Sørg for, at både du og din hunds reflekser er synlige fra alle vinkler – forfra, bagfra og fra siderne.
• Vælg reflekser, der kan bevæge sig eller blinke, og kombiner med lys for maksimal synlighed.
• Udstyr både dig selv og din hund med tøj og tilbehør med reflekser – f.eks. refleksjakker, velcro-refleksbånd, refleksseler og dækkener med reflekser til hunden er effektive til at supplere dine øvrige reflekser med.
• Husk, at reflekser er effektive, når de rammes af lys, mens lygter fungerer bedst i totalt mørke.

Sådan ses din hund i mørket:
• LED-halsbånd og små lygter kan fastgøres til halsbåndet, selen eller snoren, hvilket gør det nemt at se hunden.
• Hunde med meget pels er ofte bedre synlige med refleksveste, da pelsen kan dække reflekshalsbåndet.

Sådan ses din kat i mørket:
• Fordi udekattens halsbånd hurtigt bliver slidt, bør du give den et nyt reflekshalsbånd hvert år, helst af den type, der har sikkerhedslås, der går op, hvis katten hænger fast. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Hunde, katte og deres ejere nyder naturen året rundt, men når vi skifter fra sommertid til vintertid, er det også tid til at tænke på reflekser og synlighed for dine kæledyr.
Hunde, katte og deres ejere nyder naturen året rundt, men når vi skifter fra sommertid til vintertid, er det også tid til at tænke på reflekser og synlighed for dine kæledyr.
Agria.dk
Download
Agria.dk
Download

Links

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Ny forskningspris på 1 million kr. til dyresundhed4.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Agria Dyreforsikring og Sveriges Lantbruksuniversitet lancerer ny stor forskningspris indenfor veterinærmedicin. Prisen vil blive uddelt en gang om året til forskere, der har ydet ekstraordinære bidrag til veterinærforskningen i Norden. Med æren følger et beløb på 1 million svenske kroner, hvilket gør prisen til en af de største og mest prestigefyldte inden for global veterinærmedicinsk forskning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye