Ældrechecken forhøjes med 5.000 kr. fra 1. januar
Fra 1. januar 2025 får cirka 295.000 folkepensionister forhøjet deres årlige ældrecheck med op til 5.000 kr. Det er den højeste stigning i mere end 10 år. Lovforslaget om forhøjelsen bliver førstebehandlet i dag og er sikret flertal blandt regeringen, SF og Enhedslisten.
Formålet med at forhøje ældrechecken er at give en målrettet økonomisk håndsrækning til de pensionister, der har mest brug for det.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
- Vi giver nu de folkepensionister, der er dårligst stillede økonomisk, et løft i deres supplerende ydelse til folkepensionen, der i den grad kan mærkes. Omkring hver fjerde folkepensionist har beskeden indkomst og formue ved siden af folkepensionen, derfor er det rimeligt, at de nu får en ekstra håndsrækning.
Regeringen har fokus på at forbedre de økonomiske vilkår for de pensionister, der har mindst. Derfor har regeringen også afskaffet modregningen for ægtefællers arbejdsindkomst i folke-, senior- og førtidspension, ligesom regeringen har afskaffet modregning i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg for folkepensionisters egen arbejdsindkomst.
Ældrechecken, der udbetales én gang om året, er skattepligtig. Det er første gang i 10 år, at ældrechecken hæves permanent. Modtagere af ældrechecken har en lav indkomst og må ikke have en likvid formue på over 99.200 kr. (2024). I 2024 udgør ydelsen maksimalt 19.900 kroner.
Forhøjelse af den supplerende pensionsydelse koster efter skat, tilbageløb og arbejdsudbudsadfærd ca. 630 mio. kr. i 2025, og fuldt indfaset ca. 600 mio. kr. årligt. Merudgifterne finansieres af en passagerafgift på flyrejser, der er del af aftalen om ”Grøn luftfart i Danmark” fra den 15. december 2023 indgået af regeringen, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.
Links
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Nu bliver systemet mere enkelt og værdigt for syge borgere19.12.2024 12:11:48 CET | Pressemeddelelse
Efter nytår slipper syge borgere for omkring 60.000 samtaler i jobcentrene. Forenklingerne skal give kommunerne større frihed til at tilrettelægge en mere værdig indsats for borgeren.
Minister udvider muligheden for at bevise dårligt arbejdsmiljø19.12.2024 10:04:12 CET | Pressemeddelelse
Personer, der klager over dårligt arbejdsmiljø i fx asbestsager, vil fremover kunne give samtykke til Arbejdstilsynets brug af fx videoer og fotos som be-vismateriale. Det har Arbejdstilsynets særlige tavshedspligt hidtil forhindret.
Uændret ledighed i november19.12.2024 09:01:49 CET | Pressemeddelelse
Der er 88.200 fuldtidsledige i november 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ledigheden er dermed næsten uændret i forhold til måneden før med en lille stigning på 200 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er fortsat uændret på 2,9 pct.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til løn-modtagerbeskæftigelsen for oktober 202419.12.2024 08:11:55 CET | Pressemeddelelse
I oktober 2024 var der 3.034.300 lønmodtagere i job. Det er 4.800 flere end måneden før svarende til en stigning på 0.2 procent. Siden oktober 2023 er der dermed samlet set kommet 31.700 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.000 flere lønmodtagere fra september til oktober 2024. I samme periode er der kommet 1.500 flere offentligt ansatte. For den resterende stigning på 300 personer foreligger der ikke oplysninger om sektoren. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Det er rigtig godt julenyt, at beskæftigelsen fortsat stiger. Når vores virksomheder og den offentlige sektor ansætter flere medarbejdere, giver det den enkelte bedre økonomi, og det smitter positivt af på hele familien. Den stigende beskæftigelse er et tegn på, at vi gør noget rigtigt i Danmark". "Men vi må ikke læne os tilbage. Jeg er meget bevidst om, at de mange nye jobs især bliver skabt i storbyerne, mens mange landkommuner oplever det stik modsatte og ser en nedgang i beskæ
Entreprenørstop skal stoppe grov og hensynsløs social dumping i byggebranchen18.12.2024 11:32:27 CET | Pressemeddelelse
Alt arbejde hos en entreprenør og dens underleverandører på en byggeplads skal lukkes ned, hvis der gentagne gange bliver begået alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøreglerne, uden at virksomheden eller entreprenøren retter op på det. Et nyt lovforslag om entreprenørstop styrker Arbejdstilsynets muligheder for at stoppe omfattende social dumping i byggebranchen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum