Det Kongelige Teater

Den Jyske Opera opfører Puccinis Madama Butterfly

Del

Den Jyske Opera gæstespiller på Gamle Scene med Puccinis opera om skæbnesvanger kærlighed på tværs af kontinenter.

Chunxi Stella Hu. Foto: Anders Bach
Chunxi Stella Hu. Foto: Anders Bach

Den Jyske Operas efterårsturné med Puccinis opera Madama Butterfly begyndte med en udsolgt premiereforestilling i Koncertsalen Alsion i Sønderborg. I de kommende måneder kan den hjertegribende historie om Butterfly opleves 13 forskellige steder i landet, og forestillingen opføres på Det Kongelige Teater den 3. og 4. november på Gamle Scene.

Med sine udødelige melodier fortæller Puccinis Madama Butterfly den tragiske historie om den amerikanske løjtnant Pinkerton, der gifter sig med en ung kvinde i Japan, forlader hende igen, og hun venter i tre år med håbet om, at han vender tilbage. Da han endelig vender tilbage, ledsages han af sin amerikanske kone, og den sønderknuste Butterfly begår selvmord.

Butterfly var efter sigende Puccinis yndlingsheltinde. Det høres i musikken, der bakker op om alt, hvad hun synger. Forestillingens instruktør Ulrich Peters har sat sig for også at undersøge, hvilken historie Pinkerton bærer med sig, og hvorfor han behandler Butterfly, som han gør: ”Mellem Pinkerton og Butterfly opstår mysteriet om et umuligt kærlighedsmøde på kanten af virkeligheden. Pinkerton beordres tilbage og må adlyde ordren, alt andet ville være desertering - og derhjemme venter en fremtid med forventningen om, at han gifter sig med en amerikansk kvinde, men har han ønsket det anderledes?” fortæller Ulrich Peters.

Rifail Ajdarpasic og Ariane Isabell Unfried har skabt forestillingens stemningsfulde scenografi og smukke kostumer, og i spidsen for danske og internationale solister, Odense Symfoniorkester og Den Jyske Operas Kor står Den Jyske Operas chefdirigent Christopher Lichtenstein.

Læs mere om Den Jyske Operas opsætning af Madama Butterfly og se rollelisten HER

Nøgleord

Billeder

Chunxi Stella Hu. Foto: Anders Bach
Chunxi Stella Hu. Foto: Anders Bach
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye