DI - Dansk Industri

DI: Ros til regeringen for bredt og erhvervsrettet gymnasium

Del

Regeringen rammer rigtigt, når den tilbyder de unge en ny gymnasieuddannelse, som både åbner døre mod erhvervsuddannelser og videregående uddannelser, lyder det fra Dansk Industri.

Regeringen vil med sit gymnasieudspil skabe en bred, erhvervsrettet gymnasieuddannelse, og i Dansk Industri (DI) er der glæde over, at regeringen har lyttet til erhvervslivet, og at der er mange elementer med fra det gymnasieudspil, som DI selv har lavet med Dansk Metal.

- Det er positivt, at regeringen vil give de unge muligheden for at få en mere erhvervsrettet studenterhue, og det er vigtigt, at man samtidig vil skærpe adgangskravet til de nuværende treårige gymnasiale uddannelser, siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

- Lige nu er det treårige gymnasium den eneste vej for tusindvis af unge, som ikke ved, hvad de vil. Derfor er vi glade for, at regeringen nu har lyttet til os og de unge med forslaget om et bredere gymnasium. Det vil forhåbentlig være en indgang for alle dem, som er nysgerrige på hvad livet og arbejdsmarkedet kan tilbyde, og som også gerne vil have en gymnasial uddannelse tæt på vennerne.

Den røde studenterhue er i dag udfordret af et stort fagligt spænd i klasselokalerne, og samtidig er der massiv efterspørgsel fra de unge efter mere praksisorienteret undervisning. Med udspillet vil det treårige gymnasium i fremtiden have et skærpet akademisk fokus og især pege mod de lange videregående uddannelser.

- Dansk erhvervsliv efterspørger unge, der kan kombinere det praktiske og boglige, ligesom vi efterspørger unge, der akademisk har stået på tæer i gymnasiet. Med regeringens forslag vil fremtidens gymnasiale uddannelser i langt højere grad møde erhvervslivets behov og samtidig udfordre og inspirere de unge, siger Lars Sandahl Sørensen.

Bekymret for lavt adgangskrav til ny uddannelse

Han er til gengæld bekymret over, at regeringen sætter karakterkravet på 2 til den nye uddannelse og indtænker 10. klasse i tilbuddet. I DI mener man også, at der mangler afklaring på htx i den nye reform.

- Reformen rykker ikke noget, hvis den ikke er attraktiv for de unge og deres forældre. De unge lurer med det samme, hvis niveauet ikke holder, og det vil være gift for det nye tilbud, hvis det ikke er både fagligt og socialt på linje med de nuværende gymnasiale uddannelser. Derfor vil vi holde skarpt øje med, om tilbuddene matcher de behov, som både de unge og erhvervslivet efterspørger, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI og Dansk Metal har selv foreslået et bredere gymnasium, der bl.a. indeholder en toårig gymnasial uddannelse med en mere lige vej mod erhvervslivet, men hvor karakterkravet er 4.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Erhvervslivet skal bidrage til et stærkere beredskab12.12.2024 08:02:04 CET | Pressemeddelelse

Et stærkere dansk kriseberedskab kræver et langt tættere samarbejde med erhvervslivet. Det mener landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, som i dag præsenterer et politisk udspil med 11 konkrete anbefalinger til, hvordan politikerne kan ruste det danske beredskab til fremtidige kriser med hjælp fra landets virksomheder. Udspillet bygger bl.a. på erfaringerne fra Covid-19 – de gode erfaringer, såvel som de dårlige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye