Teknologisk Institut

International pris for bedre energieffektivitet i industrien lander hos Teknologisk Institut

Del

Den mangeårige indsats for at udvikle internationale standarder, der fremmer energieffektive løsninger i industrien, blev belønnet for nylig til IEC Awards. Her var specialist fra Teknologisk Institut var blandt vinderne. 

Sandie Brændgaard Nielsen blev hyldet for sin mangeårige indsats for at udvikle internationale standarder, der fremmer energieffektive løsninger.
Sandie Brændgaard Nielsen blev hyldet for sin mangeårige indsats for at udvikle internationale standarder, der fremmer energieffektive løsninger. Foto: Teknologisk Institut

En hjørnesten i udviklingen af en mere energieffektiv industri. Det var bare en af de roser, som Sandie Brændgaard Nielsen fra Teknologisk Institut fik med sig, da han onsdag modtog en IEC 1906 Award. Prisen markerer en mangeårig indsats med udvikling af teststandardserien IEC 61800-9, der omhandler energieffektivitet for elektriske elmotorsystemer. Et arbejde, der er med til at sikre, at virksomheder lever op til EU-kravene, og derigennem bidrager til vores klimaaftryk, sikkerhed for arbejdstager og i sidste ende sikkerhed for slutforbrugeren.

- Jeg er meget stolt over at modtage denne pris. Min rolle har været at sikre, at vi får balancerede løsninger, som både industrien og miljøet kan drage nytte af. Jeg tror, prisen markerer mit mangeårige arbejde med at bidrage uvildigt til standardiseringsprocessen, fortæller Sandie Brændgaard Nielsen, forretningsleder​ på Teknologisk Institut.

Prisen blev overrakt af  Maria Skou, direktør for international politik og public affairs i Fonden Dansk Standard. Det skete ved en ceremoni arrangeret af Dansk Standard i Portland Towers, hvor 11 danske eksperter blev hædret for deres bidrag til standardisering af elektriske systemer.

Standarder for elmotorer har en betydelig indflydelse på energieffektivisering, især gennem de krav, der er fastsat af EU og internationale standardiseringsorganisationer. Disse standarder definerer minimumseffektivitetsklasser for elmotorer, hvilket hjælper med at reducere energiforbruget og miljøpåvirkningen.

Førende laboratorier i energieffektivitet
Som leder af Drives-Lab, Pump-Lab og Fan-Lab på Teknologisk Institut har Sandie Brændgaard Nielsen været en nøglespiller i at sikre, at laboratorierne fortsat er nationale referencelaboratorier. Drives-Lab er specialiseret i test af elektriske motorer og frekvensomformere, Pump-Lab tager sig af cirkulations- og vandpumper, mens Fan-Lab arbejder med udvikling af avancerede ventilationssystemer. Laboratorierne bidrager alle aktivt til udviklingen af internationale standarder for energieffektivitet.

- Jeg har, blandt andet, været projektleder på en omfattende round-robin test af frekvensomformere, som har haft en stor indflydelse på den nuværende standard. Det er ganske tilfredsstillende at se, hvordan vores arbejde kan påvirke globale standarder for energieffektivitet, siger Sandie Brændgaard Nielsen.

Bidrag til en mere energieffektiv industri
Sandie Brændgaard Nielsen har arbejdet med udviklingen af den internationale teststandardserie for elmotorsystemer, IEC 61800-9, og energieffektivitet i en længere årrække. Drives-Lab, Pump-Lab og Fan-Lab, som han leder, har siden 2012 været nationale referencelaboratorier for test og udvikling af standarder inden for elmotorer, pumper og ventilationskomponenter. Det har ført til et reduceret energitab i industrien og mere energieffektive energisystemer på tværs.

-Jeg er utrolig stolt af, at vi i Danmark har så engagerede og dedikerede eksperter i standardisering, som Sandie Brændgaard Nielsen. Især i en tid, hvor international standardisering er vigtigere end nogensinde. Det er nemlig igennem standarder, at vi sikrer kvalitet, sikkerhed og cirkularitet i produkter som både virksomheder og forbrugere anvender, siger Maria Skou, direktør for international politik og public affairs i Fonden Dansk Standard.

Nøgleord

Kontakter

Forretningsleder Sandie Brændgaard Nielsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1257, mail: sbn@teknologisk.dk

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse 

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye