Social-, Bolig og Ældreministeriet

Ny aftale sikrer bedre rammer for ungekrisecentret Joannahuset

Del

Regeringen og alle Folketingets partier er enige om en aftale, der skal sikre bedre rammer for ungekrisecentret Joannahuset. Aftalen betyder blandt andet, at der fremover vil være børnefagligt uddannet personale til stede døgnet rundt.

Der findes unge, som befinder sig i en krise. Som er i fare for at ende med at sove på gaden, i parker eller på sofaen hos venner og bekendte. Derfor besluttede et bredt flertal i Folketinget i 2020 at lave en forsøgsordning med ungekrisecentret Joannahuset.

Forsøget er blevet fulgt tæt. Ankestyrelsen har udgivet en erfaringsopsamling med forsøgsordningen i januar 2023 og arbejder med endnu en erfaringsopsamling, som forventes at blive udgivet senere i år. I forbindelse med at Social- og Boligministeriet har modtaget en række bekymringshenvendelser om forsøget, har ministeriet indhentet en redegørelse og en supplerende redegørelse fra Joannahuset. Henvendelserne har givet anledning til bekymring, herunder om Joannahuset giver mulighed for, at forældre kan afhente deres barn eller unge.

Regeringen og alle Folketingets partier er enige om, at der er behov for at rette forsøget til, og har derfor indgået en aftale, som skal kvalitetssikre de eksisterende rammer.

Aftalen indebærer, at Joannahuset skal have børnefagligt uddannet personale til stede døgnet rundt, at Joannahuset skal registrere situationer, hvor politiet har været tilkaldt i forbindelse med en afhentningssituation og at socialtilsynet fremadrettet skal føre tilsyn med Joannahusets rådgivningstilbud. Aftalen er indgået som et tillæg til den politiske aftale om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2024-2027.

Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen siger:

"Joannahuset er et tilbud til unge, som står i en krise og ikke har nogen steder at gå hen. Det er et forsøg med et ungekrisecenter og et nybrud – derfor er det også vigtigt at følge forsøget tæt og rette til, når der er behov for det. Jeg tager kritikken af Joannahuset meget alvorligt og er derfor glad for, at et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, der skal løfte kvaliteten. Når alt kommer til alt, må det vigtigste være, at unge i krise har muligheden for at søge hjælp og få et trygt frirum i børnevenlige rammer."

Aftalepartierne er enige om, at kvalitetssikringen af Joannahuset også skal gælde i forhold til udmøntningen af den pulje til etablering af et ungekrisecenter i Vestdanmark, som blev aftalt med aftalen om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2024-2027.

Kontakter

Social- og Boligministeriets presseafdeling

Tlf: 41 85 13 60

presse@sm.dk

Følg pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye