Den Grønne Ungdomsbevægelse

Hundredvis af unge og 11 sultestrejkende protesterer mod Grøn Trepart til Folketingets åbning

Del

I dag åbnede Folketinget, hvilket traditionen tro, betød massevis af demonstranter på Christiansborg Slotsplads. Men denne gang var der 11 unge i blandt dem, der siden i går har sultestrejket for et opgør med den animalske produktion foran landbrugsforhandlingerne.   

Christina Ihler Madsen, Klimabevægelsen i Danmark

Klimademonstranter råbte højest

Blandt dagens protester, var det igen i år klimabevægelsen, der fylder mest. Selv om regeringen gentagne gange har proklameret at være et “grønt foregangsland", og at Danmark er på vej til at nå målsætningen om 70% i 2030, har Klimarådet i år dumpet regeringens klimaplaner. For fjerde år i streg. Den Grønne Ungdomsbevægelse mødte derfor talstærkt op til Folketingets åbning for at understrege, at det på alle måder er uacceptabelt.

“Regeringens plan for at nå 2025-målet er til grin. Det er ikke klimapolitik. Det skader naturen og klimaet mere, end hvis regeringen ikke havde foretaget sig noget. Vi er trætte af, at regeringen laver skrivebordsøvelser og bruger kreative regneregler for at få det til at ligne, at vi når vores klimamål. Klimakrisen fortsætter ufortrødent i baggrunden, og det er os, der skal leve med de voldsomme konsekvenser.” 

Emil Bejer-Pedersen, aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse



“Red Grøn Trepart, før det er for sent!”

Temaet for dagen var i høj grad de omstridte landbrugsforhandlinger og Grøn Trepart, som diskuteres disse dage, og forventes at blive vedtaget i Folketinget snart. Blandt skiltene og kampråbene var: “Den animalske produktion fodrer klimakollaps”, “Vi drømmer om et levedygtigt landbrug” og “Lad forureneren betale”. De over 300 demonstranter støttede altså op om gruppen på 11 sultestrejkende, og der blev opfordret til at underskrive indsamlingen af støtteerklæringer, der i dag har rundet 1600 underskrifter

Dag 2 af “Sultestrejke for et levedygtigt landbrug”

Sultestrejken følger forhandlingernes udviklinger, og forsøger at få deres krav om bl.a. en højere CO2-afgift og støtte til planteproduktion igennem til de forhandlende politikere. I går konfronterede demonstranterne hertil Jeppe Bruus, Magnus Heunicke og Martin Lidegaard, da de ankom til forhandlingslokalerne. De strejkende har fået et møde med trepartsministeren i morgen, men er ellers blevet mødt med det uofficielle budskab, at aftalen om Grøn Trepart, er så godt som vedtaget. Hvilket nøjagtigt er de sultestrejkendes kritik: 

“Vi er i den absolutte slutspurt i kampen for landbrugets fremtid. Forslaget fra Grøn Trepart er et funktionelt svigt af vores ansvar for klimakrisen og fremtidens fødevaresikkerhed, og er symptomatisk for, at det er landbrugs- og industri-lobbyen, der har været i massivt flertal i treparten. Vi unge, hvis fremtid der er på spil, er sammen med klimaorganisationerne, Klimarådet og netværk for progressive landbrugere, blevet ignoreret i de sidste års forhandlinger, hvilket er katastrofalt når den kommende aftale vil cementere og beskytte størstedelen af landbrugets forurenere årtier ud i fremtiden.” 

Caroline Bessermann, sultestrejkende fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Kontakter

Emil Bejer-PedersenHenvendelser vedrørende sultestrejken og Grøn Trepart

Tlf:+45 61 60 88 34

Jeppe SvanHenvendelser vedrørende landbrug og sultestrejken

Tlf:+45 60 17 04 34

Billeder

Christina Ihler Madsen, Klimabevægelsen i Danmark
Download
Christina Ihler Madsen, Klimabevægelsen i Danmark
Download
Christina Ihler Madsen, Klimabevægelsen i Danmark
Download

Om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

11 unge starter sultestrejke foran landbrugsministeriet - konfronterer Jeppe Bruus på vej ind til trepartsforhandlingerne30.9.2024 16:21:47 CEST | Pressemeddelelse

11 unge startede i dag en sultestrejke foran forhandlingerne om Grøn Trepart. De sultestrejker med kravet om en højere CO2-afgift, som målrettes de største og rigeste forurenere, sikrer et opgør med den animalske produktion, og giver provenuet tilbage til plantebaseret og småskala produktion. Trepartsminister Jeppe Bruus blev i eftermiddags overrasket af aktivisterne, som sad i campingstole udenfor indgangen til ministeriet med store skilte med budskaber såsom "Sultestrejke for et levedygtigt landbrug".

Unge vil sultestrejke for et opgør med den animalske produktion28.9.2024 09:52:15 CEST | Pressemeddelelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse varsler hermed en sultestrejke som et led i deres langvarige kampagne for omstillingen af landbruget. Fra og med på mandag d. 30. vil 11 unge sætte sig foran Christiansborg og sultestrejke med krav om, at få indflydelse på den omstridte Grøn Trepart-aftale, der forventes snart at blive lukket. Bevægelsen har i fem år ført en dialogsøgende kampagne, med fokus på især den animalske produktions massive klima- og naturpåvirkninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye