DI: Stort skridt for samfundet med bredere gymnasium rettet mod erhvervslivet
Nyheden om en bred erhvervsrettet studenterhue viser, at regeringen har lyttet til DI og Dansk Metal. Men det er afgørende med højt fagligt niveau.
Det er positivt, at statsministeren nu bekræfter, at regeringen vil skabe en ny erhvervsrettet gymnasial uddannelse, ligesom det er vigtigt, at man vil skærpe adgangskravet til de nuværende 3-årige gymnasiale uddannelser.
Flere og flere studenter vælger at starte på et tredje sabbatår, og 40 pct. af gymnasieeleverne ønsker mere praksisorienteret undervisning. Derfor har DI og Dansk Metal i foråret foreslået en model med to gymnasiale hovedveje: en treårig uddannelse med akademisk fokus, der er rettet mod mellemlange og lange videregående uddannelser, og en uddannelse, hvor det teoretiske kombineres med praksisorienteret undervisning, hvor man kan prøve et fagområde kombineret med adgang til de videregående uddannelser. Der er derfor en lige linje mellem regeringens overvejelser og forslaget fra DI og Dansk Metal.
- Der er alt for mange unge, der vælger stx, fordi de ikke kan få øje på alternativerne. Vi skal åbne de gymnasiale uddannelser op, så koblingen til erhvervs og professioner er langt tydeligere for de unge med bedre plads til at være i tvivl. 4 ud af 10 studenter starter nu på 3 sabbatår, og det fortæller os, at alt for mange mister pusten i forhold til videre uddannelse. Det som jo er hele formålet med en studenterhue. Derfor skal regeringen have ros for at tænke nyt og modigt, så flere unge forhåbentlig får lettere ved at finde deres rette vej, siger Signe Tychsen Philip, vicedirektør i Dansk Industri.
Afgørende med fagligt højt niveau
Selvom dagens melding er positiv, så mangler der fortsat mere information om uddannelsens opbygning og faglige elementer. Detaljer som er afgørende, hvis den skal blive en succes.
- Vi har brug for et tilbud til de unge, som er i tvivl efter folkeskolen. Et tilbud som holder dørene åbne til både erhverv og professioner i Danmark. Derfor er det også alfa omega, at tilbuddet får niveauer og indhold, som er relevant og attraktivt for mange af de unge, som også i dag vælger en gymnasieuddannelse. Vi er særligt opmærksomme på overvejelserne om, at uddannelsen bliver 3-årig i lyset af, at hf tager to år i dag. Derfor holder vi naturligvis skarpt øje med, hvordan uddannelsen tænkes skrues sammen, og om den ekstra længde giver tilsvarende værdi, siger Signe Tychsen Philip.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI: Erhvervslivet skal bidrage til et stærkere beredskab12.12.2024 08:02:04 CET | Pressemeddelelse
Et stærkere dansk kriseberedskab kræver et langt tættere samarbejde med erhvervslivet. Det mener landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, som i dag præsenterer et politisk udspil med 11 konkrete anbefalinger til, hvordan politikerne kan ruste det danske beredskab til fremtidige kriser med hjælp fra landets virksomheder. Udspillet bygger bl.a. på erfaringerne fra Covid-19 – de gode erfaringer, såvel som de dårlige.
Dansk Industri glæder sig over betinget ejerskab af Københavns Lufthavn2.12.2024 12:10:53 CET | Pressemeddelelse
Aktiemajoriteten i Københavns Lufthavn kan nu komme på danske hænder. Finansministeriet og ATP har lavet en betinget købsaftale af aktiemajoriteten i Københavns Lufthavne A/S. Det kan få betydning for hele Danmark, lyder det fra landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI).
DI: Erhvervslivet er klar til at spille aktiv rolle i det danske beredskab2.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, mener, at erhvervslivet herhjemme skal spille en central og vigtig rolle i det danske beredskab. På den baggrund går DI nu sammen med en række medlemsvirksomheder aktivt med i initiativet ”Virksomhedsberedskabet”, som virksomheden Falck har taget initiativ til, og som lanceres i dag.
DI-direktør: Dybt bekymrende, at næsten halvdelen af de danske virksomheder ikke har kvinder i bestyrelserne28.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det går langsomt med at få flere kvinder i de danske virksomheders bestyrelser. I 2024 sidder kvinder på 18,6 pct. af de generalforsamlingsvalgte pladser i bestyrelseslokalerne, hvilket er en lille stigning i forhold til 2023. Det viser en ny analyse, som landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, har lavet. I 48,7 pct. af de danske bestyrelser sidder der udelukkende mænd. Det er for dårligt, mener DI-direktør, der peger på løsninger.
Nyt DI-udspil: Sådan får vi et mere elektrificeret Danmark26.11.2024 12:09:04 CET | Pressemeddelelse
Der skal skub på elektrificeringen, hvis vi både skal nå vores ambitiøse klimamål og sikre vores forsyningssikkerhed. Desværre går udviklingen i dag alt for langsom, hvilket skyldes en række barriere, som erhvervslivets talerør, Dansk Industri, vil have ryddet af vejen. Det kan ske ved at følge ni konkrete anbefalinger, som organisationen anviser i et nyt udspil.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum