DI: Stort skridt for samfundet med bredere gymnasium rettet mod erhvervslivet
Nyheden om en bred erhvervsrettet studenterhue viser, at regeringen har lyttet til DI og Dansk Metal. Men det er afgørende med højt fagligt niveau.
Det er positivt, at statsministeren nu bekræfter, at regeringen vil skabe en ny erhvervsrettet gymnasial uddannelse, ligesom det er vigtigt, at man vil skærpe adgangskravet til de nuværende 3-årige gymnasiale uddannelser.
Flere og flere studenter vælger at starte på et tredje sabbatår, og 40 pct. af gymnasieeleverne ønsker mere praksisorienteret undervisning. Derfor har DI og Dansk Metal i foråret foreslået en model med to gymnasiale hovedveje: en treårig uddannelse med akademisk fokus, der er rettet mod mellemlange og lange videregående uddannelser, og en uddannelse, hvor det teoretiske kombineres med praksisorienteret undervisning, hvor man kan prøve et fagområde kombineret med adgang til de videregående uddannelser. Der er derfor en lige linje mellem regeringens overvejelser og forslaget fra DI og Dansk Metal.
- Der er alt for mange unge, der vælger stx, fordi de ikke kan få øje på alternativerne. Vi skal åbne de gymnasiale uddannelser op, så koblingen til erhvervs og professioner er langt tydeligere for de unge med bedre plads til at være i tvivl. 4 ud af 10 studenter starter nu på 3 sabbatår, og det fortæller os, at alt for mange mister pusten i forhold til videre uddannelse. Det som jo er hele formålet med en studenterhue. Derfor skal regeringen have ros for at tænke nyt og modigt, så flere unge forhåbentlig får lettere ved at finde deres rette vej, siger Signe Tychsen Philip, vicedirektør i Dansk Industri.
Afgørende med fagligt højt niveau
Selvom dagens melding er positiv, så mangler der fortsat mere information om uddannelsens opbygning og faglige elementer. Detaljer som er afgørende, hvis den skal blive en succes.
- Vi har brug for et tilbud til de unge, som er i tvivl efter folkeskolen. Et tilbud som holder dørene åbne til både erhverv og professioner i Danmark. Derfor er det også alfa omega, at tilbuddet får niveauer og indhold, som er relevant og attraktivt for mange af de unge, som også i dag vælger en gymnasieuddannelse. Vi er særligt opmærksomme på overvejelserne om, at uddannelsen bliver 3-årig i lyset af, at hf tager to år i dag. Derfor holder vi naturligvis skarpt øje med, hvordan uddannelsen tænkes skrues sammen, og om den ekstra længde giver tilsvarende værdi, siger Signe Tychsen Philip.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI: 28 mia. kr. til CO2-fangst og -lagring skal bringe Danmark tættere på klimamål9.10.2024 10:31:24 CEST | Pressemeddelelse
I dag er CCS-puljen på 28 mia. kr. lanceret, og dermed lyder startskuddet til det store udbud af CO2-fangst og -lagring. Ifølge landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, er danske virksomheder klar til at sætte projekter i gang, som også bliver helt afgørende i klimakampen.
Kongeparret med Islands præsident til grøn erhvervskonference i DI9.10.2024 09:45:43 CEST | Pressemeddelelse
Når det danske kongepar i disse dage for første gang er værter for et statsbesøg spiller erhvervslivet en stor rolle. Onsdagens besøg af Islands præsident Halla Tómasdóttir med et følge af 50 islandske virksomheder og Kongeparret til energikonference i Dansk Industri vil styrke dansk-islandsk erhvervssamarbejde - især om udvikling af grøn energi.
DI: Dansk brinteventyr kan ende lykkeligt8.10.2024 10:38:10 CEST | Pressemeddelelse
Planerne om et dansk brintrør har fået en hård fødsel, trods de gode, grønne intentioner. Men nu ser det endelig ud til at historien kan få et nyt, positivt kapitel med regeringens beslutning om at muliggøre finansieringen af brintrøret – en skelsættende beslutning, mener landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri.
DI: Ambitiøst reformudspil fra regeringen8.10.2024 10:36:07 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens udspil er ambitiøst og lægger op til et markant løft af erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne. Det er glædeligt, at mulighederne for efteruddannelse forbedres, og at der oprettes nye engelsksprogede uddannelsespladser. DI mener dog, at man skal passe på med at ændre diplomingeniør- og bygningskonstruktøruddannelsen,
DI: Ros til regeringen for bredt og erhvervsrettet gymnasium8.10.2024 10:02:47 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen rammer rigtigt, når den tilbyder de unge en ny gymnasieuddannelse, som både åbner døre mod erhvervsuddannelser og videregående uddannelser, lyder det fra Dansk Industri.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum