Deloitte

Deloitte runder 5 milliarder i omsætning i årsregnskabet

Del

Deloitte fremlægger et solidt årsregnskab og høster gevinsterne af en mere fokuseret og justeret forretning. Samtidig tager rådgivnings- og revisionshuset ambitiøse skridt i relation til livslang læring og øget kundefokus.

Christian Jensby, CEO i Deloitte
Christian Jensby, CEO i Deloitte

Balancerne er afstemt, og Deloitte kan i sin nye årsrapport konkludere, at årsregnskabet for 2023-24 (FY24) viser en vækst på 4 procent. Dette skal ses i lyset af en afmatning i markedet efter en periode med tocifrede vækstrater og naturligvis også som følge af geopolitisk usikkerhed og stigende renter, der i en vis udstrækning har reduceret investeringsaktiviteten en smule.

CEO Christian Jensby lancerede derfor i finansårets start en ny forretningsstrategi, der tog højde for de geopolitiske spændinger og finansielle usikkerhed i markedet.

”Efter at have leveret tocifrede vækstrater i en årrække efter Covid-19 lander vi på en lavere vækstrate i år, men vi er virkelig stolte over resultatet. Regnskabet viser nemlig, at vi er lykkedes med at konsolidere vores position som landets største og bredeste rådgivningsvirksomhed i et år, hvor branchen generelt har oplevet modvind,” fortæller CEO Christian Jensby og uddyber:

”Foruden den generelle afmatning i markedet har vi fokuseret vores forretning gennem frasalg af forretningsområder for til gengæld at styrke vores relevans for de kunder, vi kan betjene bedst muligt med vores brede forretningsmodel. Vi ønsker at give vores kunder uhindret adgang til den fulde pakke af ydelser og den store værktøjskasse, vi råder over inden for både revision og rådgivning.”

Kunderelationerne har altid været en topprioritet i Deloitte, men dette er blevet suppleret af en stærk dedikation til livslang læring og talentudvikling. Disse to elementer vil danne grundpillerne i Deloittes forretningsstrategi fremover.

 

Bæredygtighed, teknologi og talenter

På kundesiden fylder både bæredygtighed og teknologi i disse år tiltagende meget, og Deloitte afspejler tendensen ved at prioritere disse vigtige agendaer højt.

I det nye finansår er virksomhedens øverste ledelse – Executive-teamet – blevet udvidet med to pladser: Anne Kathrine Wennergren Holm er indtrådt som bæredygtighedsleder, mens Maria Hald blev ansat i Deloitte som Head of Technology. De nye ledere skal være med til at indfri potentialerne inden for de to strategiske vækstområder bæredygtighed og teknologi.

I FY24 har Deloitte desuden taget et ambitiøst skridt mod at fremme livslang læring for sine medarbejdere. Gennem initiativet 360 Develop har virksomheden etableret en integreret læringsenhed, der med et dedikeret team understøtter medarbejdernes udvikling.

“Vi vil være erhvervslivets førende talentudvikler. Og i sidste finansår tog vi et vigtigt første skridt hen mod målet med lanceringen af 360 Develop. Vi vil give alle i Deloitte en oplevelse af kontinuerlig læring og feedback, så man kan vokse og udvikle sine kompetencer løbende,” siger Christian Jensby.

Forpligtelsen til udvikling af medarbejderne er tydelig, når man ser på investeringen: I FY24 har Deloitte brugt mere end 50 mio. kr. på læringsaktiviteter for sine medarbejdere.

Diversitet på alle niveauer

I 2020 var der 12,1 procent kvindelige partnere i Deloitte, og årsregnskabet viser, at den andel nu er øget til 19 procent – og 30 procent af alle nyudnævnte partnere i FY24 er kvinder. Det er et forholdsmæssigt markant løft, men forandring tager tid og kræver et fortsat målrettet arbejde for at forbedre balancen.

Kønsfordelingen blandt konsulenter og seniorkonsulenter er 50/50, og det er et solidt udgangspunkt for en bedre balance i karrieretrinnene fra seniorkonsulent og op i de kommende år. Deloitte har med succes haft fokus på at fastholde medarbejdere efter barsel, hvilket er et blandt flere værktøjer for at forbedre kønsbalancen i ledelseslagene.

Målet er at opnå en kønsdiversitet på mindst 33 procent kvinder i Executive-teamet i 2026, og med udnævnelsen af de to seneste medlemmer rykker Deloitte tættere på målet med en andel på 30,8 procent kvinder. Det er en markant øgning fra de 18 procent, som årsregnskabet for FY24 viser.

Deloittes FY24 i tal

  • Omsætning: 5,168 mia. DKK
  • Vækst: 4% (6% justeret for frasolgte aktiviteter)
  • Antal nye medarbejdere: 663
  • Antal medarbejdere i gennemsnit over året: 3.393


Deloittes finansår løber fra 1. juni til 31. maj. 

Nøgleord

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

International interesse for dansk gastronomi og turisme skaber vækstmuligheder for hotel- og restaurationsbranchen21.10.2024 10:25:15 CEST | Pressemeddelelse

Interessen for dansk gastronomi og turisme er stigende, og internationale gæster søger i højere grad mod danske hoteller og restauranter. Det skaber vækst og øget omsætning i branchen, viser en ny analyse. Men selvom fremgangen er tydelig, står branchen ved en skillevej, hvor omstillingsparathed vil være afgørende for fremtidig succes, siger brancheleder Claus Jorch Andersen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye