Sund & Bælt inviterer til dialog om koncession af Femern-fabrikken

Del

Den store tunnelelementfabrik, der er bygget til at opføre Femern Bælt-forbindelsen, har et stort potentiale for at levere til andre projekter og formål. For at kortlægge nogle af mulighederne inviterer Sund & Bælt potentielle operatører til markedsdialog om overtagelse af fabrikkens drift.

Elementfabrikken og arbejdshavnen i Rødbyhavn set fra oven.
Elementfabrikken og arbejdshavnen i Rødbyhavn set fra oven. Sund & Bælt

I Rødbyhavn ligger verdens største betonelementfabrik. Den er lige nu i fuld gang med at producere tunnelelementerne til den 18 kilometer lange Femern Bælt-tunnel, der vil forbinde Danmark og Tyskland. Når fabrikken er færdig med opgaven, er der mulighed for, at anlægget kan drives af en ny operatør, og de topmoderne faciliteter og gode adgangsforhold kan herefter bruges til at producere til andre projekter og til mulige Sund & Bælt-projekter. 

For at skabe de bedst mulige rammer for overtagelse af driften af fabrikken inviterer Sund & Bælt nu potentielle virksomheder og organisationer til en såkaldt markedsdialog, fortæller CEO i Sund & Bælt Mikkel Hemmingsen.

- At vinde en koncession af verdens største elementfabrik er selvsagt en stor og meget kompleks opgave. Derfor er det helt afgørende, at vi har en dialog med potentielle aktører, så vi får en forståelse for parternes behov, kompetencer og muligheder. Det gør os i stand til at skabe de helt rigtige rammer for den fremtidige drift og udvikling af fabrikken, siger Mikkel Hemmingsen.

Fabrikken er kommet for at blive

Beslutningen om at bevare elementfabrikken blev vedtaget af Folketinget den 14. december 2023. Loven sikrer, at fabrikken og arbejdshavnen ved Rødbyhavn kan bevares og fortsætte under statsligt ejerskab i regi af Sund & Bælt, når fremstillingen af tunnelelementerne til Femern-tunnelen er afsluttet. 

Fabrikken kan i princippet producere mange typer produkter til forskellige formål og projekter som tunneler eller vindmøller.

Markedsdialogen består af et introduktionsmøde og rundvisning på fabrikken i Rødbyhavn. Derudover vil de interesserede operatører blive bedt om at besvare et spørgeskema, hvorefter den videre proces går i gang. 

Indsigterne fra markedsdialogen bruges til at skrive et udbud om en længerevarende aftale, som forventes at træde i kraft fra 2028.

Fakta:

  • Elementfabrikken i Rødbyhavn er verdens største af sin slags. Den består af tre fabrikshaller, der er designet til at producere de 89 betonelementer, der skal bruges til Femern Bælt-tunnelen.
  • En vigtig del af anlægget er den store arbejdshavn, der sikrer let adgang til råmaterialer og udsejling af elementer.
  • Det samlede produktionsareal er på 1,5 millioner m2 eller godt 210 fodboldbaner.
  • Samfundet vurderes at spare både ressourcer og udgifter ved at bevare fabrikken, idet kommende infrastrukturprojekter kan realiseres med besparelser af tid og økonomi.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Elementfabrikken og arbejdshavnen i Rødbyhavn set fra oven.
Elementfabrikken og arbejdshavnen i Rødbyhavn set fra oven.
Sund & Bælt
Download
Elementfabrikken.
Elementfabrikken.
Sund & Bælt
Download
Elementfabrikken.
Elementfabrikken.
Sund & Bælt
Download
Elementfabrikken og arbejdshavnen på afstand.
Elementfabrikken og arbejdshavnen på afstand.
Sund & Bælt.
Download
Elementfabrikken og arbejdshavnen med udsigt ud over Femern Bælt.
Elementfabrikken og arbejdshavnen med udsigt ud over Femern Bælt.
Sund & Bælt
Download

Links

Om Sund & Bælt

Sund & Bælt er en teknologidrevet infrastrukturvirksomhed, som ejer og driver forbindelserne over Storebælt og Øresund og om nogle år også forbindelsen over Femern Bælt til Tyskland. Vi bidrager dagligt til at øge mobiliteten for de mere end 250.000 kunder, som benytter vores infrastruktur. Sund & Bælts datterselskab Brobizz A/S driver herudover automatiske betalingsløsninger, som tilbyder elektronisk afregning på veje, broer, færger og parkeringsanlæg i Skandinavien og Europa. Sund & Bælt har sat en ambition om, at vi skal være bedst til at anlægge, drive og finansiere brugerbetalt infrastruktur, der styrker mobiliteten i Danmark og Europa.

Følg pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Dobbeltrettet trafik på Storebæltsbroen næste uge3.10.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Mandag den 7. oktober bliver der i aften- og nattetimerne udført vedligeholdelsesarbejde på Storebæltsbroen. Arbejdet foregår om natten for at skabe et trafikfrit og sikkert område, som samtidig giver mulighed for at udføre arbejdet hurtigere og mere effektivt end i dagtimerne. Det betyder, at trafikken vil køre dobbeltrettet i den ene side af broen, mens der arbejdes i den modsatte side. Trafikrestriktioner under arbejdet Mandag den 7. oktober vil trafikken køre dobbeltrettet i aften- og nattetimerne mellem kl. 19.45 og 05.00. Broen lukkes i to omgange af 45 minutter, henholdsvis mandag aften kl. 19.00 og igen tirsdag morgen kl. 05.00 i forbindelse med omlægning af trafikken. Der vil opstå ventetid under omlægningen. Mens trafikken er omlagt, er hastighedsbegrænsningen 80 km/t, og overhaling er ikke tilladt. Læs mere om vejarbejderne, og hvornår de præcist vil påvirke trafikken, på Storebaelt.dk. Hold dig opdateret Modtag den aktuelle trafikinformation ved at følge med på X eller tilm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye