Roskilde UniversitetRoskilde UniversitetRoskilde Universitet

Roskilde Universitet skal være med til at udvikle Femern Bælt-Dannelsesregion

Del

Et nyt dannelsesnetværk med RUC som deltager skal sikre igangsætning af nye tværfaglige dansk-tyske projekter i grænseregionen. Målet er at etablere nye tværfaglige indsatser, der kan støtte arbejdsmarkedets udvikling i området.

Sammen med Næstved Kommune og Technikzentrum Lübeck er Roskilde Universitet med i det dansk-tyske interregprojekt ’Femern Bælt-Dannelsesregion’, som støttes af Interreg Deutschland-Danmark. 

Det nye dannelsesnetværk er afgørende for, at grænseregionen kan igangsætte nye tværfaglige dansk-tyske projekter. Projektpartnerne vil udvikle og afprøve nye tværfaglige uddannelses-, kultur- og erhvervsindsatser, der fremmer arbejdsmarkedets integrationsprocesser i grænseregionen.

Projektet har 10 partnere og 32 netværkspartnere og et samlet budget på 24,5 millioner kroner. Det løber frem til 31. august 2026.

”Roskilde Universitet er ansvarlig for projektets delmål 5: ’Taking the initative in the DE-DK Interreg-region’. Vores delmål handler om at forbedre kvaliteten af ​​ledelse og samarbejde inden for alle projektets mål gennem udvikling af bedre faciliterings- og samarbejdsmetoder,” fortæller lektor, Margit Neisig, som er RUC’s ansvarlige på projektet.

Der vil blive gennemført surveys og interviews med forskellige typer af partnerorganisationer både på den danske og tyske side og med de fire andre delmålsgrupper.

”Vi vil udvikle et ’Femern Bælt Kompas’, som man kan bruge på nationalt, organisations- og samarbejdsplan til at forstå, hvor bredt og multifunktionelt man arbejder, hvor flad eller bureaukratisk en tilgang en organisation har, og hvordan man kan overkomme eller drage nytte af de organisations- og ledelseskulturelle forskelle,” siger Margit Neisig.

Dansk-tysk dobbeltgrad

Margit Neisig fortæller derudover, at en ny cand.merc. dobbeltgrad mellem RUC og Christian Albrechts Universität zu Kiel (CAU) vil kunne drage nytte at projektets resultater, og at dobbeltgradsstuderende – og andre studerende – har mulighed for at komme i praktik i interreg-projektet og dermed få konkret erfaring med dansk-tysk samarbejde.

RUC’s og CAU’s dobbeltgrad har studiestart med første hold efteråret 2024.

Nøgleord

Kontakter

For mere information om projektet kan du kontakte lektor Margit Neisig på: neisig@ruc.dk eller tlf.: 4674 3909.

Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye