Furesø Kommune

Nyt internt specialtilbud til skolebørn ved Stavnsholtskolen

Del

Økonomiudvalget besluttede den 25. september at etablere et lokalt specialtilbud ved Stavnsholtskolen.

I foråret 2025 åbner dørene til et nyt minimiljø ved Stavnsholtskolen for skolebørn i 0. og 1. klasse. Det er for børn med nedsat funktionsevne i 5-7 års alderen, der typisk har gået i specialbørnehaven Humlehaven lige ved siden af.  Der bliver plads til 15 børn.

Med den netop indgåede budgetaftale, er der fundet penge til at etablere og drive den lokale specialskole.

”Det er afgørende, at vi skaber gode skoletilbud til alle Furesøs børn. Det her bliver tæt på Humlehaven og Stavnsholtskolen, så der skabes et trygt miljø for børnene hele vejen fra vuggestue til børnehave og skole. Samtidig bliver det muligt at samarbejde med de nyetablerede såkaldte Z-klasser, som er den nyeste del af gruppeordningen ved Stavnsholtskolen. Her er allerede ansat dygtige medarbejdere til opgaven”, siger Muhammed Bektas (A), formand for Børn og Skole.

Midlertidig løsning indtil foråret 2025

Da pavillonerne først er klar i foråret 2025, etableres der en midlertidig løsning for tre børn, der har brug for et specialskoletilbud nu. Børnene er blevet afvist af op til 12 specialskoler og vil midlertidigt blive tilbudt skolegang på Alfred Sørensensvej 4. Forvaltningen vil derfor invitere naboer til et orienteringsmøde den 9. oktober 2024 kl. 16.30-17.30 i Farum Arena.

”Jeg er glad for, at vi får etableret pavilloner ved Stavnsholtskolen og skaber et godt internt tilbud til børn med nedsat funktionsevne. Det betyder også, at vi heldigvis kun midlertidigt skal bruge Alfred Sørensens Vej og til ganske få elever. Vi har et politisk ønske om, at Alfred Sørensens Vej ikke fremadrettet skal bruges til institution, men i den aktuelle situation, er det desværre nødvendigt lidt endnu, til pavillonerne er klar. Men det er vigtigt, at naboerne bliver godt orienteret, så de er klar over hvilken type børn, der flytter ind og hvor lang tid, der skal være et midlertidigt undervisningstilbud”, siger Anders Medum Groth (B), næstformand i Børn og Skole.

Den samlede pavillonløsning koster 14 mio. kr. at etablere.

Kontakter

Anders Medum Groth

Næstformand i Børn og Skole
Medlem af Natur og Klima
Medlem af Børn og Ungeudvalget

Tlf:2213 9798mdg1@furesoe.dk

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Furesø: Enigt Byråd bag toårigt budgetforlig20.9.2024 09:43:58 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 19. september er der indgået en aftale om et toårigt budget for Furesø. Byrådets partier er enige om fortsat at prioritere gode rammer for børn, ældre og borgere med behov for støtte. Samtidig lægges vægt på natur og klima bl.a. med en god kollektiv trafikbetjening. Endelig lægger aftalepartierne vægt på, at Furesø også fremover skal være en kommune med gode kultur-, idræts- og fritidstilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye