Behov for mere samarbejde mellem virksomheder og skoler i Sydøstjylland

Del

Erhvervspraktik og klassebesøg hos lokale virksomheder er en del af skoleskemaet på flere skoler i Sydøstjylland. Men hvis det skal lykkes Horsens, Hedensted og Odder allerede fra næste skoleår at opfylde nye lovkrav om, at alle elever skal i en uges erhvervspraktik, skal skolerne skabe kontakt til endnu flere virksomheder. Udpeg en erhvervsplaymaker, lyder opfordringen fra DI Sydøstjylland

- Hvis skolerne skal lykkes med at finde virksomheder nok, så alle elever i løbet af enten 7., 8. eller 9. klasse kommer i en meningsfuld erhvervspraktik, skal skolerne i kontakt med endnu flere virksomheder. Det er en stor og vigtig opgave, og et godt samarbejde mellem skolerne og en bred vifte af lokale virksomheder er nøglen til at få det til at lykkes, lyder det fra bestyrelsesleder Johannes Saugbjerg, DI Sydøstjylland.
- Hvis skolerne skal lykkes med at finde virksomheder nok, så alle elever i løbet af enten 7., 8. eller 9. klasse kommer i en meningsfuld erhvervspraktik, skal skolerne i kontakt med endnu flere virksomheder. Det er en stor og vigtig opgave, og et godt samarbejde mellem skolerne og en bred vifte af lokale virksomheder er nøglen til at få det til at lykkes, lyder det fra bestyrelsesleder Johannes Saugbjerg, DI Sydøstjylland.

I Hedensted har 68 procent af virksomhederne et samarbejde med en lokal skole om f.eks. erhvervspraktik eller virksomhedsbesøg. I Horsens er det omkring 58 procent af virksomhederne, mens det i Odder kun er 49 procent.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse fra Dansk Industri blandt mere end 7.500 virksomheder i hele landet.

- Det er positivt, at der flere steder allerede er et samarbejde i gang mellem skoler og lokale virksomheder. Men jeg må indrømme, at jeg troede, at vores kommuner havde fat i langt flere virksomheder, fordi jeg synes generelt, at de er gode til at vise vores lokale virksomheder frem for eleverne, siger bestyrelsesleder for DI Sydøstjylland Johannes Saugbjerg og uddyber:

- Måske er det en anledning til at se på, om det ofte er de samme virksomheder, der bruges, og at der derfor er behov for at udvide listen med endnu flere virksomheder, til når skolerne lige om lidt skal sikre, at alle elever kommer i erhvervspraktik. 

Målet er at tilbyde erhvervspraktik til cirka 50.000 elever allerede fra næste skoleår, når det bliver et lovkrav, at skolerne i højere grad bruger virksomhederne i lokalområdet i undervisningen, og at alle folkeskoleelever kommer i en uges erhvervspraktik i løbet af enten 7., 8. eller 9. klasse.

I Horsens, Hedensted og Odder er der i øjeblikket cirka 4.500 elever i netop udskolingen. Det betyder, at der hvert år i gennemsnit vil være omkring 1.500 skoleelever, der skal findes en praktikplads til. Derudover kommer elever fra fri- og privatskoler.

- Jeg vil anbefale kommunerne at udpege en erhvervsplaymaker, som kan skabe overblik over praktikpladser, opsøge og koordinere kontakten til virksomhederne, og i det hele taget sikre, at det bliver en god oplevelse for både eleverne og virksomhederne. F.eks. kan man jo ikke bare ringe den ene dag og forvente at få ja til, at en erhvervspraktikant kan komme den næste dag. Det kræver også forberedelse for virksomhederne at tage imod erhvervspraktikanter såvel som skoleklasser, siger Johannes Saugbjerg og tilføjer:

- Dansk Industri har lavet en række anbefalinger til kommunerne om, hvordan de sikrer det gode samarbejde mellem skoler og virksomheder. Jeg håber, at Horsens, Hedensted og Odder vil lade sig inspirere af dem. F.eks. kan det være nødvendigt at sprede erhvervspraktikken ud over hele skoleåret, for at komme i mål med at finde meningsfuld erhvervspraktik til alle.

DI Sydøstjylland glæder sig over, at der er indført obligatorisk erhvervspraktik.

- Erhvervspraktik er en fantastisk mulighed for at vise eleverne flere forskellige uddannelser og karriereveje, og ikke mindst vise dem alle de spændende arbejdspladser, der er i lokalområdet. Der sker noget, når eleverne en gang imellem bytter undervisning i klasseværelset ud med besøg og undervisning på en virksomhed, og det er heldigvis ofte en aha-oplevelse. Personligt håber jeg, at det får flere til at få øjnene op for en fremtid som faglært, fordi dem ved vi, at vi både nu og i fremtiden har brug for flere af, siger Johannes Saugbjerg, bestyrelsesleder for DI Sydøstjylland.

Nøgleord

Kontakter

Bestyrelsesleder for DI Sydøstjylland Johannes Saugbjerg, telefon 70 23 55 00
Regional konsulent for DI Sydøstjylland Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65
DI's Pressecenter, telefon 33 77 45 00

Vedhæftede filer

Links

For yderligere information om DI Sydøstjylland: Chefkonsulent Anette Sørensen Mail: anes@di.dk Tlf. 7216 0213 Mobil: 3036 0265 Sekretær Nadia Bartoft Lind Mail: nabl@di.dk Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Sydøstjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydøstjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye