Danskerne skal have hjælp til at spise mere grønt.
Mere end to tredjedele af danskerne vil gerne spise mere grønt, når familierne samles omkring middagsbordene. Kun få er lukkede om deres madvaner, og de fleste forventer ikke at afskaffe kød som del af menuen. Mange er nysgerrige – også kaldet plante-curious – men savner inspiration til lækre alternativer til bøffen og kødstrimlerne. Det skal smage godt. Ikke som en efterligning, men i egen ret. Og så må det ikke være alt for besværligt at tilberede. Det gør Beauvais nu noget ved. Det kendte fødevaremærke lancerer to nye økologiske produkter uden tilsætningsstoffer – grøntsagsbøffer og -strimler. Med fermenteret rug og grøntsager herunder gulerødder, rød peber, broccoli og løg får maden smag, bid og saft. Som vi forventer det af et godt måltid. De nye produkter er netop blevet tilgængelige i frysediskene i hele landet, hvor forbrugerne nu kan finde de nyeste smagsoplevelser på hylderne i deres lokale butikker. Med dem følger grønne opskrifter på let og velsmagende mad til både familier og travle unge uden børn.
Mange danskere har et ønske om at spise mere grønt. 58 pct af danskerne har i forskellig grad et ønske om at spise mindre kød, og det gælder hele 72 pct af de unge under 35 år. Men på trods af de gode intentioner er vi fortsat blandt de mest kødspisende i Europa, særligt når det gælder oksekød1. Og det udfordrer klimaet, da oksekød er en af de mest klimabelastende fødevarer2.
En af hovedårsagerne til, at danskerne ikke spiser flere plantebaserede fødevarer, er det begrænsede udbud. Det gør Beauvais nu noget ved med to nye produkter – grøntsagsbøffer og -strimler – der er udviklet ved hjælp af en fermentering af rugkerner og derudover indhold af grøntsager.
Særligt fermenteringen gør det som noget nyt muligt at skabe saftige, teksturrige bøffer og strimler, der imødekommer forbrugernes krav til produkter uden tilsætningsstoffer, der samtidig er nærende, har smag og bid – og er lette at tilberede. De nye produkter har fået navnet Greens’n’More. De er designet til at gøre det nemt at lave grønne, velsmagende måltider i en travl hverdag.
Lette at tilberede med opskrifter på et smagfuldt grønt måltid
De nye produkter kommer sammen med en serie opskrifter, der gør det enkelt at servere en grøn middag, selv når tiden er knap. Der er for eksempel mulighed for at servere schnitzel med kartoffelsalat og tzatziki, pitabrød fyldt med grøntsagsstrimler eller en lækker saftig burger.
Opskrifterne og produkterne er udviklet i Orklas innovationsafdeling. Sammen med kok og produktudvikler har innovationschef, Stine Overgaard, testet og arbejdet med de nye produkter. Hun siger:
"Grøntsager er meget mere end tilbehør – tilberedt og brugt rigtigt, er de en hovedingrediens med en verden af muligheder. Med de nye bøffer og strimler kan familien få grøntsagerne på tallerkenen i lette retter med både god smag og en god oplevelse af tekstur. Jeg er imponeret over den dybe umami og saftigheden i det måltid, vi her har arbejdet med. Og at det så samtidig er godt for både dig og planeten, gør jo heller ikke noget."
Greens’n’More: Et skridt mod en grønnere fremtid
Det er det norske Orkla, der står bag Beauvais. Og de nye grønne fødevarer er et resultat af Orklas ambition om at bidrage til at løse nogle af de vigtigste samfundsudfordringer inden for klima og bæredygtighed. Beauvais Greens’n’More er udviklet som en del af denne mission. Med et klart fokus på smag, konsistens og nem tilberedning, skal de nye fødevarer gøre det attraktivt og nemt for danskerne at integrere flere økologiske grøntsager og mere plantebaseret mad uden tilsætningsstoffer i hverdagen.
Kommunikationschef, Kim Ege Møller fra Orkla uddyber: "Det skal være en god oplevelse at leve mere grønt og klimarigtigt. Der er nok besværligheder og bekymringer i hverdagen – både for samfundets børnefamilier og for de unge, der står over for en verden med mange udfordringer. Vi driver en forretning, der lever af at sælge gode varer til danske forbrugere. Hvis vi samtidig kan give flere mulighed for at vælge en let og grøn hverdag til, kan vi forhåbentlig også bidrage til at gøre en positiv forskel i hverdagen."
Flere gode, grønne måltider gavner klimaet
Beauvais Greens’n’More handler ikke kun om at give danskerne et alternativ til en let og grøn hverdag i køkkenet, men handler også om klimaet. Når du vælger et grøntsagsbaseret måltid frem for en kødret, kan du reducere dit klimaaftryk markant. Beauvais Greens’n’More har et klimaaftryk på 1,23 kg CO2e pr. kg. Det er betydeligt lavere end oksekød, der udleder hele 28 kg CO2e pr. kg, eller kyllingekød, som ligger på 2,1 kg CO2e pr. kg3. For de 15 pct af danskerne, der ønsker at spise mere grønt af hensyn til klimaet4, er de nye produkter og dertilhørende retter en nem og appetitlig måde at sikre, at madvanerne belaster klimaet endnu mindre fremover.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Kommunikationschef
Kim Ege Møller
M: 29387655
E: kim.ege.moeller@orkla.dk
Billeder
Om Orkla Danmark
I Orkla Danmark producerer og markedsfører vi nogle af Danmarks mest kendte fødevarer og snacking-brands, og vi fremstiller innovativt kvalitetsbagværk til convenience-kategorien. Orkla Danmark består af tre forretningsben: Orkla Confectionery & Snacks Danmark, Orkla Foods Danmark og Orkla Danmark Food Solutions.
I 90% af de danske køkkenskabe finder du vores brands, Bl.a; Den Gamle Fabrik, Kims, Naturli', Beauvais og Bähncke. Vores kvalitetsbagværk fra Danish Bakery og Easyfood er også udbredt i hele convenience-sektoren. Som en af de førende producenter i fødevare- og snackingindustrien ønsker vi at være blandt de fremmeste i udviklingen af nye bæredygtige produkter og produktionsmetoder.
Med faciliteter i Kolding, Skovlund, Skælskør og Søndersø, samt et hovedkontor i Vallensbæk, stræber Orkla Danmark efter at være en inkluderende og mangfoldig arbejdsplads. Med omkring 630 medarbejdere er vi forpligtet til at skabe et miljø, hvor alle kan trives og udvikle sig.
Følg pressemeddelelser fra Orkla
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Orkla
Orkla Danmark bryder rekorder i et vanskeligt marked3.6.2024 14:45:10 CEST | Pressemeddelelse
Med en samlet vækst i omsætningen på 8,5% opnåede Orkla Danmark i 2023 den højeste samlede omsætning nogensinde. Ny strategi har fokus på vækst i kerneforretning og i fremtidens grønne fødevarer.
Sune Holm Larsen ny kommerciel direktør for Retail i Orkla Danmark15.11.2023 12:57:35 CET | Pressemeddelelse
Orkla Danmark har udnævnt Sune Holm Larsen til ny kommerciel direktør for Retail. Han tiltræder stillingen den 1. december 2023.
Nej fra Løvens Hule - men idé vandt og Orkla køber op24.10.2023 08:44:24 CEST | Pressemeddelelse
Orkla Care i Danmark køber nu en stor bid af Eace Gum - Danmarks første virksomhed der laver funktionelt tyggegummi (red: fx tyggegummi med vitaminer). Næste skridt for vækstvirksomheden er bl.a. at styrke hjemmemarkedet, manifestere brandet i Norden og lancere nye produkter til nye behov.
Orkla sælger 70 år gammelt rengøringsmærke16.10.2023 06:58:00 CEST | Pressemeddelelse
Orkla Care Danmark har netop skrevet under på salget af rengøringsmærket Rens-let til KAM Retail. Frasalget sker i kølvandet på Orklas nye koncernstruktur, hvor fokus skærpes på prioriterede kategorier.
Flemming Paasch giver livsværk videre5.10.2023 14:48:50 CEST | Pressemeddelelse
Fem år efter at han solgte virksomheden til fødevarekoncernen Orkla, stopper Flemming Paasch nu som administrerende direktør for Kolding-virksomheden Easyfood. Flemming Paasch vil i stedet bruge sin energi på nye iværksætter-projekter og bestyrelsesarbejde. Flemming Paasch videregiver en veldrevet forretning, der nu bliver en central del af Orkla Danmarks nye Out of Home forretningsenhed
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum