Alt for få virksomheder har hørt om det nye klimasyn
Har du hørt om det nye energi- og klimasyn, der trådte i kraft den 1. juli i år? Så er du sandsynligvis en blandt ganske få. Men det er helt essentielt, at virksomheder er opmærksomme på de ændrede regler, lyder det fra Energi Fyn.
Mange virksomheder er blevet omfattet af en ny bekendtgørelse om energi- og klimasyn – de ved det bare ikke.
Ifølge de nye regler skal en virksomhed have kortlagt minimum 90% af det samlede energiforbrug, hvis dette ligger på 2,78-23,61 GWh – og tilsvarende 90% af den samlede CO2-udledning.
For nye energisyn skal dette gøres inden 1. august 2025 – og for klimasynet inden 1. august 2026. Det gælder både for nye virksomheder, men også hvis virksomheden for nylig har fået gennemført den tidligere version af energisyn, der var krav om, inden nye regler trådte i kraft.
- Vi har forsøgt at kontakte nogle af de kunder, som vi med sikkerhed kan sige vil være omfattet af de nye lovbestemmelser, når vi kigger på deres tidligere forbrug. Og der er samme tendens hele vejen rundt: de har ikke hørt om klimasynet og ved af gode grunde heller ikke, at de skal have udført synet inden for et år, fortæller Theis Riber Fjord, der er salgschef i Energi Fyns erhvervsafdeling.
Det er Energistyrelsen, der har fået gennemført de nye bestemmelser i sammenhæng med den politiske Aftale for grøn skattereform mv. af 2022. Det er ligeledes Energistyrelsen, der kommer til at håndhæve reglerne, og der er lagt op til alt fra påbud til politianmeldelse og bøder, hvis en virksomhed ikke overholder reglerne.
Det samlede energiforbrug - varme, strøm og brændstof
Mange virksomheder har været vant til at få udført et energisyn hvert fjerde år. Dette har været betinget af regnskabsloven i forhold til antal af medarbejdere og omsætning. Men det er blevet ændret nu.
- Med det nye energi- og klimasyn skal du som virksomhed kortlægge 90% af det samlede energiforbrug og CO2-udledning, og det inkluderer både varmeforbrug, strømforbrug og transport. Netop transportdelen kommer bag på mange, lyder det fra Theis Riber Fjord fra Energi Fyn. Han fortsætter:
- Du skal bruge en fagperson til at udføre synet, og du får en rapport, som tilmed giver syn for sagen, hvis der er nogle helt oplagte tiltag, du kan implementere for at få både en økonomisk gevinst og en lavere miljøbelastning, siger Theis Riber Fjord.
Et energi- og klimasyn tager minimum tre måneder at få lavet. Energi Fyn hjælper virksomheder i hele landet og er én blandt et mindre antal aktører, der især udfører disse syn på Fyn og i trekantområdet.
Nøgleord
Kontakter
Theis Riber FjordSalgschef for erhvervsafdelingenEnergi Fyn
Tlf:+45 20 52 91 15trf@energifyn.dkBilleder
Om Energi Fyn
Energi Fyn er en moderne energikoncern ejet af 220.000 fynske andelshavere.
Vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem blandt andet via projekter inden for elektrificering, solceller, vindmøller, elbiler, varmepumper og energirådgivning.
Vi sælger el, naturgas, varmepumper og ladeløsninger. Vi udruller fibernet på Fyn og tilbyder forskellige bredbåndsløsninger. Vi etablerer og driver gadebelysningen i flere kommuner på Fyn, ligesom vi etablerer andre former for ude- og effektbelysning. Herudover håndterer vi afregning og kundeservice for flere forsyninger på Fyn.
Energi Fyns datterselskab, Vores Elnet, ejer og driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn og har stort fokus på at udbygge elnettet, så vi også i fremtiden har et robust og stabilt elforsyningsnet, der understøtter den grønne omstilling.
Vi investerer i forskning, kultur og udvikling blandt andet via vores to fonde, som hvert år uddeler midler til projekter, der er til gavn for fynboerne og Fyn.
Vores hovedsæde er placeret i Odense, hvor vi beskæftiger over 420 medarbejdere på en række fagområder inden for teknik, it, administration, økonomi, kundeservice med mere.
Følg pressemeddelelser fra Energi Fyn
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energi Fyn
Skal der en ladeboks under juletræet? Så køb den nu11.11.2024 08:22:54 CET | Pressemeddelelse
De seneste måneder har salget af elbiler sat den ene rekord efter den anden, og fra oktober 2023 til oktober 2024 er salget af elbiler markant øget. Derfor stiger efterspørgslen også på ladeløsninger til hjemmeopladning, der er et billigere, grønnere og bekvemt valg, lyder det fra Energi Fyn.
Tirsdag byder på høje elpriser5.11.2024 08:41:38 CET | Pressemeddelelse
Dagen i dag byder på overskyet og vindstille vejr. Og høje elpriser. Særligt mellem kl. 16 og 20 vil elprisen toppe.
Energi Fyns fonde støtter lokale fællesskaber og udviklingen på Fyn1.11.2024 08:34:39 CET | Pressemeddelelse
Siden 2005 har Energi Fyns fonde støttet projekter og gode ideer på Fyn. Fra i dag og frem til den 31. januar kan lokale ildsjæle, fællesskaber og projekter igen søge om støtte hos Energi Fyns to fonde.
10% af fynboerne ved ikke, hvilken internetløsning de har derhjemme8.10.2024 07:20:35 CEST | Pressemeddelelse
Fibernet, 5G, antennestik og kabel-TV. Internetløsninger er der flere af, og brugen af det strækker sig fra informationssøgning, streaming og gaming til smart home styring. Derfor er det ikke lige meget, hvad du vælger.
Debat: Nye varmepumperegler tager hensyn til miljøet – men varmepumpeejerne betaler prisen3.10.2024 12:18:19 CEST | Aktuelt
Ny bekendtgørelse for eftersyn af varmepumper kan sætte mange varmepumpeejere i økonomisk klemme. Hvis den grønne omstilling skal få opbakning, er det ikke vejen at gå, at forbrugerne ender med at føle sig ført bag lyset, fortæller Marius Frandsen, der er teamleder for varmepumper hos energiselskabet Energi Fyn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum