Nu begynder byggeriet af SDU’s banebrydende robotcenter på Lindø
1. oktober 2024 tages det første spadestik i byggeriet af det ambitiøse danske robotcenter SDU Center for Large Structure Production (LSP) på Odense Havn. Byggeriet er støttet af A.P. Møller Fonden.
Det har været undervejs i 2,5 år, og nu det sker det endelig. Byggeriet af de fysiske rammer for SDU Center for Large Structure Production (LSP) går i gang.
1. oktober 2024 klokken 12 er der første spadestik på Odense Havn med taler fra borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel, rektor på SDU Jens Ringsmose, dekan på Det Tekniske Fakultet Henrik Bindslev, afdelingsformand i Dansk Metal Odense Mikkel Munk Festersen og leder af LSP, professor Christian Schlette.
Og selv om LSP sådan set allerede er et aktivt forskningscenter med projekter i kalenderen og en midlertidig bygning på Odense Havn, bliver det en stor dag, lyder det fra netop Christian Schlette.
- Bygningen er en vigtig milesten for os. LSP er allerede oppe at køre, men vi ser frem til at kunne få endnu mere fart på vores arbejde, siger professoren.
I LSP udvikler forskerne sammen med partnere i industrien nye robotter og digitale værktøjer, der kan automatisere produktionen af store strukturer, som f.eks. dele til vindmøller, skibe og bygninger. Det er områder, der traditionelt set har været meget svære og dyre at automatisere, bl.a. fordi det foregår i så stor skala.
Men det problem løser LSP ved – som et af de eneste dedikerede forskningscentre i verden – at have meget store robotter og faciliteter til rådighed.
- Når vores laboratorie står færdigt om et års tid, vil alt være, som vi havde forestillet os det, ikke mindst vores unikke robotportalkran på 30 x 20 x 10 meter, som bygningen er specialdesignet til. Den vil gøre det muligt virkelig at sætte skub på udviklingen, siger Christian Schlette.
Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Christensen & Co og er mulig takket været en donation på 90 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden. Den forventes at stå færdig i efteråret 2025.
Kontakter
Hvis du fra pressen gerne vil deltage i arrangementet, så send en mail til sewitt@tek.sdu.dk
Kommentarer og yderligere information om LSP, kontakt Christian Schlette.
Christian Schlette, professor på SDU
chsch@mmmi.sdu.dk
+45 93 50 73 77
Billeder
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Uglegylp og bidemærker i nødder: Gå en tur i skoven og hjælp forskerne med at kigge efter hasselmus21.11.2024 14:01:44 CET | Pressemeddelelse
Hasselmusen er sjælden. Den findes forskellige steder på Fyn og Sjælland, og for nylig er den blevet spottet i Jylland. Nu beder biolog fra SDU og Naturama danskerne om hjælp til at finde ud af, hvor den lever ved at kigge efter bl.a. uglegylp og bidemærker i nødder.
Stort forskningsprojekt skal få os til at spise mere plantebaseret med ældgamle teknikker18.11.2024 10:57:46 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskerhold, ledet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), vil forbedre smag og tekstur af plantebaserede erstatningsprodukter ved hjælp af fermentering og gøre teknikkerne skalerbare i fødevareindustrien. Projektet er finansieret af EU og har et samlet budget på 34 millioner kroner.
Fem kommuner i centrum for nyt EU-projekt om langsigtet kystnær klimatilpasning14.11.2024 08:40:49 CET | Pressemeddelelse
Opdateringen af DMI’s klimaatlas taler sit tydelige sprog. Selv hvis verden stoppede alle udledninger af drivhusgasser i dag, vil havvandstandsstigningerne fortsætte langt ind i det næste århundrede. Samtidig vil stormfloder, som den vi oplevede i oktober sidste år, ramme os langt oftere end i dag. Nu skal et nyt dansk-tyskt projekt undersøge, hvordan vi som samfund griber denne nye virkelighed an set fra et borgerperspektiv.
Hospital og universitet er rykket tættere sammen – og det nyder patienterne godt af11.11.2024 12:57:11 CET | Pressemeddelelse
En række sygeplejersker på Sjællands Universitetshospital er i gang med en universitetsuddannelse på SDU samtidig med, at de arbejder i egen afdeling. Det giver viden, og det giver nye aktiviteter, der kommer patienterne til gode.
Thomas Stauffer Larsen udnævnt til klinisk professor i hæmatologi5.11.2024 12:35:35 CET | Pressemeddelelse
Professoratet er nyoprettet og centreret omkring behandling af lymfekræft. Professorater er oprettet som en kombinationsstilling mellem Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum