Hundested Varmeværk lægges sammen med Halsnæs Forsyning

Del

Hundested Varmeværk A.m.b.a. lægges ind under Halsnæs Forsyning A/S. Det sker efter, at byrådet i Halsnæs Kommune har godkendt sammenlægningen. De to forsyningsselskaber sammenlægges derfor med virkning fra den 1. oktober 2024.

Halsnæs Forsyning A/S har til formålet stiftet selskabet Hundested Varme ApS., som overtager forsyningen i Hundested og dermed opløses Hundested Varmeværk A.m.b.a.

Den lånegaranti Halsnæs Kommune tidligere har stillet til Hundested Varmeværk A.m.b.a. overgår til Halsnæs Forsyning A/S.

Borgmester Steffen Jensen glæder sig over, at der nu er fundet en løsning:

”Med tanke på vores borgere er jeg glad for, at varmeforsyningen nu er sikret i Hundested og omegn. Det har været alfa omega for os, at vi ikke pludselig stod med et varmeværk, hvor der var stor usikkerhed om fremtiden. Det ville medføre uoverskuelige konsekvenser for såvel borgerne i Hundested som for borgerne i al almindelighed. Derfor mener jeg også, at vi kan være tilfredse med den løsning, der nu er fundet,” udtaler Steffen Jensen.

Bestyrelsesformand i Hundested Varmeværk A.m.b.a. Peter Rohde ser også frem til, at varmeforsyningen kan fortsætte og udvikles i Hundested og omegn:

”Det har været en proces, hvor mange følelser, tanker og overvejelser har været i spil, ikke mindst for alle de borgere og andelshavere, hvis varmeforsyning pludselig gik en usikker fremtid i møde. Når alt kommer til alt, har det vigtigste for alle parter i hele denne proces været at sikre, at der fortsat er varme i borgernes radiatorer, nu hvor vi går efteråret og vinteren i møde. Og det er lykkedes,” udtaler Peter Rohde.    

Bestyrelsesformand i Halsnæs Forsyning A/S, Thomas Møller Nielsen ser frem til overdragelsen af varmeforsyningen:

”Det er både med glæde og med en stor ansvarsbevidsthed, at vi nu overtager varmeforsyningen i området. Fokus bliver at sikre en stabil, pålidelig og ikke mindst bæredygtig forsyning til borgerne -  både nu og i fremtiden. Derfor er vi også klar til at trække i arbejdstøjet for at få det til at lykkes,” udtaler Thomas Møller Nielsen.

For forbrugerne og andelshavernes vedkommende betyder sammenlægningen, at der er udsigt til en mere fremtidssikret varmeforsyning og et mere robust fjernvarmeselskab.

Sammenlægningen sker som følge af økonomiske udfordringer forbundet med et fjernvarmeprojekt i Hundested Varmeværk A.m.b.a.

Hundested Varmeværk A.m.b.a. godkendte sammenlægningen af de to forsyningsvirksomheder på to generalforsamlinger tilbage i juni og juli måned. Og nu har byrådet altså endeligt godkendt sammenlægningen, som nu kan påbegyndes.

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye