Aalborg Universitet

Ny masteruddannelse i trivsel på Aalborg Universitet

Del

Uddannelsen vil give fagfolk som undervisere, pædagoger, socialrådgiver og specialister i arbejdsmiljø bedre kompetencer til at håndtere stress og mistrivsel f.eks. på arbejdspladser og blandt børn og unge.

Den nye masteruddannelse på Aalborg Universitet henvender sig til alle fagfolk, der arbejder med trivsels og psykologisk velfærd. Det kan f.eks. være på arbejdspladser eller blandt børn og unge.
Den nye masteruddannelse på Aalborg Universitet henvender sig til alle fagfolk, der arbejder med trivsels og psykologisk velfærd. Det kan f.eks. være på arbejdspladser eller blandt børn og unge.

En ny masteruddannelse i trivsel og psykologisk velfærd lanceres nu på Aalborg Universitet med start i foråret 2025. Formålet med uddannelsen er at imødegå de udfordringer med stress og mistrivsel, som ses i øget grad f.eks. på arbejdspladser og blandt børn og unge.

Den nye masteruddannelse er en toårig deltidsuddannelse, der henvender sig til fagfolk som undervisere, pædagoger, socialrådgivere, HR- og arbejdsmiljøprofessionelle samt andre, der arbejder med trivsel og psykologisk velfærd.

"Den nye masteruddannelse sigter mod at efteruddanne allerede kvalificerede fagfolk, så de bedre kan indgå i tværfagligt samarbejde med det formål at skabe bedre trivsel. Det er en uddannelse, som giver mulighed for at tage udgangspunkt i den enkeltes praksis og de problemstillinger, man selv står med i forhold til trivsel," siger lektor Tanja Kirkegaard fra Aalborg Universitet.

Kombinerer teori og praksis

Masteruddannelsen kobler forskningsbaseret viden med praktiske kompetencer, så de studerende lærer at håndtere aktuelle problemstillinger inden for trivsel og psykologisk velfærd. Undervisningen er en kombination af teoretisk viden og praktisk anvendelse gennem workshops og online vejledning, hvilket sikrer en varieret og anvendelsesorienteret læring.

Uddannelsen tilbyder to specialiserede spor:

Det pædagogisk-psykologiske spor fokuserer på, hvordan læringsmiljøer påvirker trivsel, og hvordan man håndterer mistrivsel, især blandt børn og unge.

HR og organisationssporet fokuserer på at styrke trivsel på arbejdspladsen ved at håndtere stress og fremme arbejdsglæde med vægt på at skabe en sund og bæredygtig arbejdskultur.

Bidrager til at håndtere mistrivsel

"Vi håber, at masteruddannelsen i trivsel og psykologisk velfærd kan medvirke til, at flere fagfolk bliver endnu bedre til at håndtere mistrivsel og skabe trivsel. Der tales meget om f.eks. mistrivsel blandt børn og unge. Den problemstilling vil vi gerne bidrage til at løse," tilføjer Tanja Kirkegaard.

Ansøgningsfristen for uddannelsen er den 1. december 2024, og første semester begynder i foråret 2025. Interesserede kan deltage i et online informationsmøde den 10. oktober kl. 19.00.

Yderligere oplysninger:

Lektor Tanja Kirkegaard, tlf. 99 40 32 61, e-mail: tanjak@ikp.aau.dk

https://www.aau.dk/uddannelser/efteruddannelse/master/trivsel-og-psykologisk-velfaerd

Nøgleord

Kontakter

Lektor Tanja Kirkegaard, tlf. 99 40 32 61, e-mail: tanjak@ikp.aau.dk
https://www.aau.dk/uddannelser/efteruddannelse/master/trivsel-og-psykologisk-velfaerd

Links

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye