Esbjerg Kommune

Havet imellem os: Ny lydvandring binder Esbjerg og Fanø sammen

Del

Det Åbne Lydteater præsenterer en helt ny lydvandring, hvor publikum bliver klogere på både fællesskab og forskelle mellem Esbjerg og Fanø. Kendte skuespillere lægger stemmer til historien, der er gratis og kan opleves når som helst.

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune

Esbjerg og Fanø er tæt knyttet til hinanden. Sådan har det været igennem mange generationer, og der er fortsat stærke bånd mellem storbyen på fastlandet og den lille ø i Vadehavet. På trods af kontraster og forskelle har Esbjerg og Fanø udviklet sig i kraft af hinanden, og netop det særegne og unikke får publikum lov at opleve i Det Åbne Lydteaters nye lydvandring ”Havet imellem os”.

Historien bliver fortalt af de kendte skuespillere Fanny Bornedal, Esben Smed og Vigga Bro, der i det helt nye stykke dramatik tager publikum med rundt i by og natur i Esbjerg og på Fanø. Lydvandringen kombinerer kultur, natur og bevægelse og kræver blot en mobiltelefon og høretelefoner, men er ellers gratis og kan opleves præcis, når det passer den enkelte.

Styrke i ikke at være ens

I ”Havet imellem os” møder publikum Ida og Theis, der er på feltarbejde til en studieopgave, hvor de udforsker området, historien og deres egne minder om Esbjerg og Fanø - og finder meget mere, end de søgte. Lige som Esbjerg og Fanø sætter de to hovedpersoner trods forskelligheder stor pris på hinanden og finder styrke i ikke at være ens.

På Esbjerg-siden begynder turen ved Adgangsvejen 3, og her følger publikum Ida i lydvandringen ”Alting har en begyndelse”, mens startpunktet på Fanø er Langelinie ved færgelejet, hvor Theis er omdrejningspunktet for ”At leve alene”. Hvert sted varer lydvandringen cirka en time og foregår via appen Useeum.

Nye lag til forståelsen

Det Åbne Lydteater rummer allerede lydvandringen Blanke Hans, der foregår i naturen omkring Vadehavscentret, og formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose, glæder sig over, at der nu er blændet op for endnu en teateroplevelse i det fri.

”Vi er begejstrede for, hvordan lydteatret fortolker noget af det skønne og særegne her hos os igennem levende og aktive oplevelser, der kravler ind under huden og giver nye lag til forståelsen af vores egn. I Esbjerg og på Fanø er vi forbundne af meget mere end havet imellem os, og det formidler lydvandringen på fineste vis ikke bare i viden, men i en unik oplevelse, der forhåbentlig både rører publikums hjerter og prikker til deres nysgerrighed, sådan som et godt teaterstykke skal,” siger Jakob Lose.

Hvem står bag?

Lydvandringen ”Havet imellem os” er finansieret af Esbjerg Kommune, Fanø Kommune, Region Syddanmark og Destination Vadehavskysten og produceret af AudioMove A/S og Teater Katapult.

Læs mere om ”Havet imellem os” her.

Kontakter

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget, jl@esbjerg.dk, tlf. 26 74 40 53

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye