Energistyrelsen

Undersøgelse: Det er blevet nemmere at ansøge Erhvervspuljen

Del

Energistyrelsen har gjort det nemmere at ansøge Erhvervspuljen, og det kan ses i en ny undersøgelse. De små og mellemstore virksomheder er nu mere tilfredse med puljen. Der er desuden færre ansøgere, der benytter konsulenter til ansøgningsprocessen.

Billede: Energistyrelsen
Billede: Energistyrelsen

En ny undersøgelse viser, at ansøgningsprocessen til Erhvervspuljen er blevet lettere at forstå og tilfredsheden med Energistyrelsens vejledning er højnet blandt små og mellemstore virksomheder. Tilfredsheden er højnet efter, at ansøgningsprocessen er blevet forenklet.

Vi har i dialogen med virksomhederne lyttet til, at ansøgningsprocessen tidligere var for tung. Det er vigtigt for den grønne omstilling, at Erhvervspuljen er tilgængelig, og vi har derfor gennemført en række justeringer. Vi er meget glade for, at den nye og forenklede ansøgningsproces er blevet taget godt imod blandt virksomhederne,” siger kontorchef i Energistyrelsen, Rikke Reumert Schaltz.

Energistyrelsen gennemførte i 2022 en række initiativer, der til sammen har haft til formål at gøre det nemmere at ansøge Erhvervspuljen I samme omgang blev støttesatsen hævet fra 7 til 10 øre pr. sparet kWh.

Blandt de væsentligste tiltag er:

  • Mulighed for at få tilskud til projekter, der alene sparer CO2
  • Udvikling af flere tilskudsberegnere og -værktøjer, som hurtigt giver indblik i hvor meget, man kan forvente at få i tilskud
  • Mulighed for at påbegynde projektet så snart, ansøgningen er indsendt

Effekten af initiativerne er ikke til at tage fejl af. Energistyrelsen modtog 740 ansøgninger til Erhvervspuljen i 2022, mens det i 2023 var steget til 829 ansøgninger.

Færre ansøgere benytter rådgivere

Undersøgelsen viser desuden, at færre ansøgere benytter rådgivere i processen. I 2022 klarede 22 procent af ansøgerne sig uden brug af eksterne rådgivere, mens det i 2024 var steget til 31 procent.

Det er positivt, at markant flere finder ansøgningsprocessen overskuelig og let forståelig i dag sammenlignet med tidligere. Vi arbejder løbende på at forbedre og forenkle ansøgningsprocessen, så flere virksomheder kan sætte yderligere skub til deres grønne omstilling med afsæt i Erhvervspuljen”, siger kontorchef Rikke Reumert Schaltz.

Hvis en virksomhed har brug for en rådgiver til at hjælpe med ansøgningsprocessen, regnes det som støtteberettigede omkostninger. Det betyder, at de kan få dækket en del af rådgiverhonoraret.

Få tilskud til den grønne omstilling via Erhvervspuljen.

Hovedresultater fra undersøgelsen:

  • 88 procent af de små og mellemstore virksomheder finder det meget sandsynligt eller sandsynligt, at de vil søge igen en anden gang. Det er en stigning fra 77 procent i 2022.
  • 72 procent af de små og mellemstore virksomheder er generelt tilfredse med den kontakt, de har haft med Energistyrelsen i ansøgningsprocessen. Det er en stigning fra 44 procent i 2022.
  • 57 procent af de små og mellemstore virksomheder er enige i, at ansøgningsprocessen var overskuelig og let forståelig. Det er en stigning fra 30 procent i 2022.

Om undersøgelsen

  • Brugertilfredshedsundersøgelsen blev foretaget af MEGAFON A/S for Energistyrelsen med henblik på at afdække tilfredsheden med en række forhold vedrørende ansøgningsprocessen i forbindelse med Energistyrelsens Erhvervspulje.
  • Undersøgelsen blev gennemført som en kvantitativ telefonundersøgelse blandt virksomheder og rådgivere, der har søgt Energistyrelsens Erhvervspulje. Undersøgelsen er gennemført som en totalundersøgelse. Det vil sige, at alle i populationen er forsøgt kontaktet.
  • Undersøgelsen blev gennemført i perioden 22. april til 25. april 2024.Der blev gennemført 281 brugbare interview i målgruppen. Dette svarer til en gennemførelsesprocent på 39 procent, hvilket vurderes som et repræsentativt antal respondenter for denne type af undersøgelse.

Læs undersøgelsen "Tilfredshedsundersøgelse af Erhvervspuljen".

Fakta om Erhvervspuljen

Erhvervspuljen støtter energi- og CO2-besparende projekter i private virksomheder med op til 50 %, og virksomheder kan bl.a. få tilskud til:

  • Udskiftning af gaskedler til varmepumper eller fjernvarme.
  • Udskiftning af ældre belysning til LED. 
  • Intern udnyttelse af overskudsvarme.

I 2024 er der mere end 600 mio. kr. puljen, som skal være med til at sætte yderligere skub i den grønne omstilling af dansk erhvervsliv.

Læs mere om Erhvervspuljen på SparEnergi.dk/Erhvervspuljen

Erhvervspuljen%20er%20i%202022-2025%20medfinansieret%20af%20Den%20Europ%E6iske%20Unions%20genopretningsplan.
Erhvervspuljen er i 2022-2025 medfinansieret af Den Europæiske Unions genopretningsplan.

 EU's politiske prioriteter og genopretningsplanen

Kontakter

Links

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye