85.000 børn og voksne så, rørte og lugtede til landbruget
Der blev sparket traktordæk, klappet kalve, set på grise og vist eksempler på, hvad danske landmænd gør for natur og klima, da 85.335 danskere brugte en solrig søndag på at tage til Åbent Landbrug.

58 landmænd, virksomheder og universiteter tog søndag den. 15. september imod nysgerrige danskere, der gerne ville se, hvordan et moderne dansk landbrug ser ud.
En af de landmænd, der bød udenfor, var Claus Fenger, der er mælkeproducent og fjerde generation på Vejlskovgaard ved Odder.
Her kunne de mange besøgende få legetraktorkørekort, male mel, klappe kalve og se landbrugsmaskiner eller køer, der bliver malket.
Derudover var det også muligt se et mini-vådområde. Formålet med minivådområdet er at forbedre vandmiljøet ved at reducere kvælstof og fosfor fra markernes drænvand på en naturlig måde, så det virker som et filter.
Claus Fenger var glad for, at så mange valgte at bruge en søndag på hans gård.
-I dag er vi vel omkring 70-80 hjælpere, og uden dem ville et sådant arrangement slet ikke kunne lade sig gøre. Men vi gør gerne en ekstra indsats, fordi vi på sådan en dag får mulighed for at fortælle om vores erhverv og måske gøre op med nogle af de misforståelser, som er forbundet med landbrugserhvervet, sagde han til Horsens Folkeblad.
Det fine besøgstal på landsplan glæder Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, der var forbi Vejlskovgaard.
-Jeg vil gerne takke Claus og alle de andre værter, der har valgt at holde Åbent Landbrug. I gør en kæmpe forskel for vores erhverv og sender et signal til danskerne om, at vi er et åbent erhverv, der gerne viser vores produktion frem. Så er det dejligt, at så mange danskere vælger at tage imod tilbuddet, siger han.
I 2025 vil der være Åbent Landbrug søndag den 21. september.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum