Fredensborg Kommune

Gorm Tortzen og Niels Hald er årets kulturprismodtagere

Del

Torsdag den 12. september 2024 blev Fredensborg Kommunes Kulturpris uddelt ved en reception i Fredensborghusenes festlokaler. 

Modtagerne af årets kulturpris med udvalgsformand Ulla Hardy-Hansen og borgmester Thomas Lykke Pedersen
Modtagerne af årets kulturpris med udvalgsformand Ulla Hardy-Hansen og borgmester Thomas Lykke Pedersen

Jørn Utzons fascinerende arkitektur dannede rammerne for prisuddelingen, der både bød på musik, taler og fællessang.

Kulturprisen, som årligt uddeles af Fredensborg Kommunes Kulturudvalg, blev i år tildelt to af kommunens velkendte kulturpersonligheder: Niels Hald og Gorm Tortzen.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen bød velkommen til Kulturudvalget, tidligere prismodtagere og de mange gæster.

Formand for Kulturudvalget, Ulla Hardy-Hansen, præciserede i sin tale til de to prismodtagere, hvorfor Kulturudvalget har besluttet at tildele dem prisen:

”Fredensborg Kommune er beriget med en rig historie og et stærkt fællesskab, og det er mennesker som jer, der med jeres dedikation og engagement løfter og beriger vores kulturarv. I har begge ydet en enorm indsats og har på hver jeres måde bidraget til, at kulturen trives og blomstrer i vores lokalområde.”

I talen fremhævede kulturudvalgsformanden Gorm Tortzens mangeårige engagement i Bevaringsforeningen og hans arbejde med at restaurere historiske monumenter i Fredensborg såsom Kongebroen og Slotsgade.

Ligeledes blev Niels Halds store indsats inden for naturbeskyttelse i Danmarks Naturfredningsforening fremhævet, ligesom hans rolle som næstformand i Kulturelt Samråd og det dertilhørende samarbejde med kulturelle foreninger i kommunen.

Endelig blev de to herrer sammen hædret af kulturudvalgsformanden for deres fælles projekt Fredensborg Folkeuniversitet:

”I er begge mænd med visioner, og jeres idérigdom og handlekraft har også ført til dannelsen af Fredensborg Folkeuniversitet – et initiativ, der har opnået stor succes, ikke mindst takket være jeres utrættelige indsats og samarbejde med dygtige bestyrelsesmedlemmer. Projektet har ikke blot fremmet folkeoplysning, men også styrket det kulturelle fællesskab i Fredensborg og Nordsjælland.

Jeres arbejde rækker langt ud over kommunegrænsen, nu hvor jeres nyeste projekt "De samarbejdende Folkeuniversiteter i Nordsjælland," er blevet godkendt som samarbejdspartner af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.”

Organist hos Fredensborgkirkerne Mie Korp Sloth spillede klassiske musikstykker på flygel mellem talerne og akkompagnerede en til dagen yderst passende fællessang "Septembers himmel er så blå".

Kulturprisen er siden 2007 blevet uddelt for at hædre en indsats, der i særlig grad har haft en kulturel betydning eller bidraget til at fremhæve kommunen som kulturkommune, og som desuden har medvirket til at udbrede forståelse for og glæden ved kulturel udfoldelse.

Kontakter

Udvalgsformand Ulla Hardy-Hansen (FSK) tlf. 50 83 63 49

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye