Danmarks Frie Forskningsfond

Presseinvitation: H.M. Dronningen deltager i forskningskonference om fri forsknings rolle i en foranderlig verden

Del

Torsdag d. 26. september 2024 afholder Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) deres årlige forskningskonference, hvor H.M. Dronningen deltager som protektor for DFF. Et bredt udsnit af ledende forskere, repræsentanter fra universiteterne, fonde samt uddannelses- og forskningsmister Christina Egelund deltager også.

Hvordan navigerer vi forskningsmæssigt i en stærkt foranderlig verden, og hvordan griber vi de muligheder, som disse forandringer byder på? Det er temaet for Danmarks Frie Forskningsfonds forskningskonference for 2024, som bl.a. byder på spændende paneldebatter og talks fra førende forskere og eksperter.

H.M. Dronningen deltager i kraft af sin rolle som protektor for DFF, som hun har varetaget siden maj 2024.

Program

Forskningskonferencen foregår på Marriott Copenhagen, Kalvebod Brygge 5, København kl. 13.30-18.00.

H.M. Dronningen vil deltage i den første del af programmet.

13.30-13.35: Ankomst H.M. Dronningen.

13.35-13.45: Velkomst ved bestyrelsesformand Søren Serritzlew.

13.45-13.55: Tale ved uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

13.55-14.35: Paneldebat om geopolitik, fri forskning og videnssikkerhed.

14.35-14.55: Debat ved bordene.

14.55-15.10: Prisoverrækkelse af prisen for Årets Originale Idé 2023: H.M. Dronningen  overrækker prisen til vinderen, formand for rådet DFF | Natur og Univers, Søren Bak, holder tale, og vinderen af prisen holder kort oplæg om sin forskning.

15.10-15.15: Musik af koret BARK.

15.15-15.45: Pause.

15.45-16.05: Oplæg af Mushtaq Bilal om brug af AI i forskningsøjemed.

16.05-16.45: Talks om AI’s indflydelse på fri forskning.

16.45-17.00: Pause.

17.00-17.15: Oplæg fra to modtagere af en Sapere Aude: DFF-Forskningsleder-bevilling – Kristine Bohmann og Felix Trier.

17.15-17.25: Tale ved Søren Serritzlew til modtagerne af en Sapere Aude: DFF-Forskningsleder-bevilling.

17.25-17.30: Musik af koret BARK.

17.30-17.50: Oplæg fra tre modtagere af en Sapere Aude: DFF-Forskningsleder-bevilling – Maarten van Wijhe, Julie Laursen og Helle Plauborg.

17.50-17.55: Musik af koret BARK

17.55-18.00: Tak for i dag ved Søren Serritzlew.

Akkreditering og pressekontakt

Pressen har mulighed for at være med under dele af besøget for at tage billeder ved udvalgte pressepools, men det kræver akkreditering på forhånd. For akkreditering skal interesserede medier sende en mail med navn på journalist/fotograf og medie til tsbd@ufm.dk senest d. 25/9 kl. 10.00.

Mødetid til pressebrief er torsdag d. 26/9 kl. 12.45.

Pressekontakt: Tine Sloth Bækgaard, presse- og kommunikationsmedarbejder, Danmarks Frie Forskningsfond, tlf. 72 31 83 79 eller mail tsbd@ufm.dk.

Hvad er Danmarks Frie Forskningsfond?

  • Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) er en offentlig fond under Uddannelses- og Forskningsministeriet
  • Danmarks Frie Forskningsfond finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den nybrudsskabende forskning i Danmark.
  • Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes egne idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder.
  • Fonden uddeler også hvert år tematiske midler til politiske og strategiske satsninger.
  • Fonden fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker.
  • Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den nybrudskabende forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder. Fonden uddeler også hvert år tematiske midler til politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye